[Supernatural Movies]

Maniac (2012)

2013. május 09. - REMY

Zsákos Frodó élete teljesen megváltozott a mordori kaland után, hiszen a gyűrű terhe romba döntötte az elméjét. A fiatal hobbit egy városba menekült, ahol azt hitte, hogy új életet tud kezdeni, de nem sikerült neki. Egy pszichopata sorozatgyilkossá vált.

maniac.jpg

Franket gyerekkorában nagy trauma érte, ami kihatással volt a későbbi életére. Magányos volt, és a kiutat a próbababák „életre keltésében” kereste, amihez trófeákat kellett gyűjteni. A trófea jelen esetben nem más, mint az emberi haj volt, amihez fiatal nőket kellett meggyilkolnia. Legfőbb célja, hogy a legtökéletesebb nőt (haját) találja meg, akivel leélheti az életét…

William Lustig 1980-ban már elkészítette az Elmebeteg című filmet, aminek a remake verzióját tekinthettük meg Franck Khalfounak hála. A filmet a cannes-i filmfesztivál keretein belül mutatták be, és sokkolták vele az ott lévőket.

A film meglehetősen betegesre sikeredett, és a lényeges dolgokat nem felejtették el kamerával rögzíteni. Mindent látunk, ami elrettenthet minket. Ráadásul a First-person shooter (FPS) kameraállás még közelebb hozza a történteket. A filmet tényleg csak azok nézzék meg, akik nem lesznek rosszul a vértől, mert sok van benne.

A forgatókönyvet azaz Alexandre Aja írta, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Tükrök vagy a Sziklák szeme. A karrierje során talán most dolgozott a legjobban, de még ez is kevés volt ahhoz, hogy egy nagyszerű filmet kapjunk, mert az ő munkája és a rendező tehetsége kevés volt ehhez. A gyilkoláson kívül semmi más nem volt, ami hatni tudott volna a nézőre. Súlytalan és néhol unalomba fulladóvá vált az alkotás, amiről talán nem is ők tehetnek, mert a storyban lehet, hogy csak ennyi volt, és lehetett volna itt bárki a stábban, a film nem lett volna több. De ezt nem hiszem, hogy valaha is megtudjuk.

maniac2.jpg

Volt azonban egy tetszetős húzása a stábnak, ami nem más, mint a zene. Rob, a zeneszerző megpróbált tisztelegni az eredeti filmnek, hiszen néhol már a 80-as évere jellemző zenei dallamok csendültek fel, amik egy kicsit dobtak a filmen, összességében viszont nem sokat változtatott a film megítélésén.

A Maniac nem a legtökéletesebb slasher film, mert sok hibája van, de egy esélyt megérdemel, hiszen nem minden nap látunk agresszív hobbitot. 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr955286677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása