[Supernatural Movies]

Deep Impact (1998)

2013. május 22. - REMY

1998-ban a Földet nagyon el akarták pusztítani, hiszen két blockbuster is napvilágot látott a katasztrófafilmek körében. Előbbi az Armageddon, ami sikeresebbnek bizonyult, hiszen Oscar jelöléseket is szerzett, ráadásul veretesebb névsort is fel tudott mutatni, míg az utóbbi a Deep Impact, ami bár gyengébb, de még mindig a szórakoztató kategóriába tartozik, valamint 1-2 nagyobb név itt is feltűnik.

deep.jpg

Két fiatal az égboltot nézegeti, és felfedeznek valamit, ami mint később kiderült egy óriási aszteroida volt. Leo, aki először vette észre az üstököst, abban a megtiszteltetésben részesült, hogy róla nevezték el, és így lett az üstökösből Beiderman. Tudósok úgy gondolják, hogy ha becsapódik, akkor az emberiségnek befellegzett, így egy esélyük maradt, mégpedig egy csapat, akiket felküldenek az űrbe, hogy robbantsák fel a pusztító veszélyt…

A 90-es években, és az ezred forduló idején rengeteg hatásvadász katasztrófa, sci-fi film készült, amibe a Deep Impact is beletartozik. A rendezői székben a megszokottal ellentétben egy nő ült, nevezetesen a The Pacemaker rendezője, Mimi Leder. Gondolhatnánk, hogyha egy nő ül a direktori székben, akkor egy kicsit visszafogottabb alkotást kapunk, de ez a jelen esetben egyáltalán nincs így. Itt bizony városok, és emberek millió halnak meg.

A filmben lévő CGI jelenetek meglepően jól sikerültek, pedig egy erős B érzetű filmnél könnyen a technika tudja még tovább rontani a helyzetet. Itt a legfőbb hiba a dialógusok megírása volt, mivel elképesztően bugyuta párbeszédek hangzottak el a film legnagyobb részében, és emiatt sokszor idegesítőek voltak a szereplők.

Ezenkívül lehetne még sorolni a hibákat, de a Deep Impact esetében felesleges. A film egy percig nem mutatott komoly képet magáról, pedig egy katasztrófafilmről beszélünk. A történet kiszámítható, fordulatmentes, és egyszerű, de mégis van egy remek hangulata, ami miatt nem lehet haragudni a filmre. Sok B film ott rontja el, hogy nem teremtenek egyedi hangulatot a filmhez, így elveszik a süllyesztőbe. Ez a film viszont mindig ott lesz a világvége filmek toplistáján (no, nem a legelején), hiába a sok baki. Emellett olyan sztárok adták a nevüket a műhöz, mint Robert Duvall és Morgan Freeman.

deep2.jpg

A Deep Impact egy tökéletes hétvégi film, és akinek nincsenek nagy elvárásai azoknak tetszeni fog. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr75301558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.05.22. 00:09:56

Ez olyan, mint sokáig a Mission: Impossible egy volt számomra. Annyiszor ment már a tvben, láttam is belőle részleteket, de egyben a filmet még sosem :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.05.22. 10:11:42

@lisztes: Hát én is csak 2-3 hete néztem meg, pedig ahogy mondtad te is, a TV-ben rengetegszer adták.

Infamous 2017.07.02. 21:32:46

Most nézem először!
süti beállítások módosítása