[Supernatural Movies]

Életem a szörf / Soul Surfer (2011)

2013. június 05. - REMY

Bethany Meilani Hamilton, amerikai profi szörfös, aki túlélt egy cápatámadást, melynek során elvesztette a bal karját. Az ő történetét vitte a filmvászonra Sean McNamara az Életem a szörf című film keretein belül.

szörf.jpg

A tinédzserlány, Bethany az életét a hullámlovaglásnak szentelte, a szörfözés volt a mindene. Azonban egy szörnyű tragédia során elvesztette a bal karját, de a felépülése után egyből vissza akart menni a tengerre, hogy folytathassa az álmát. A kezdeti nehézségek, illetve a szülőknek, barátoknak hála, valamint a kitartásának hála átvészelte a kritikus időszakot, és ismét számolni kellett vele a szörf versenyeken…

Hollywood szereti megfilmesíteni az úgynevezett csodákat, amik egyes emberekkel történnek. Ezzel nincs is gond, hiszen az üzenete a filmeknek általában a lehető legjobb, és legpozitívabb. Most sincs ez másként, mivel a küzdést, kitartást helyezi előtérbe, és „kimondja”, hogy sose add fel az álmaidat. Bethany Hamilton története meseszerű, de igaz, és pont ezért csodálatos.

Azonban a film lehetett volna jobb is. Leginkább a hatásvadász jelzőt használnám, de abból is a gyengébb kiadást. Az volt a baj, hogy nem tudtunk izgulni a film alatt, nem tudtunk szurkolni a főszereplőnek. Persze mondhatjuk, hogy azért mert tudtuk, hogy mi lesz a vége, de valamilyen szinten mégis kellett volna egy kis izgulás.

szörf2.jpg

Ennek ellenére nem tudom azt mondani, hogy nem érte meg megnézni, mert végtelenül szerethető a story, illetve a tálalás. A film nem kiemelkedő, és nem válik halhatatlanná, de az üzenete miatt mindenképp érdemes meglesni, mert sokszor óriási erőt adhat egy élő példa.

A szereplőgárda meglepően jól muzsikált, ami várható is volt, hiszen olyan nevek alkották, mint: Dennis Quaid, Helen Hunt, Hercules azaz Kevin Sorbo, Craig T. Nelson, illetve Bethany szerepében AnnaSophia Robb. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr375318534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.06.05. 07:57:34

Szerintem nem volt ez olyan hatásvadász, épp hogy nem rittyentettek igazán ütős sztorit a baleset köré...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.05. 10:41:52

nincs ebbe a filmben semmi hatásvadász szerintem se.
Pont az a jó, hogy amolyan hétköznapi a történet. Megtörténik, próbálja a család, a csaj is feldolgozni. A lényeg, hogy az élet megy tovább.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.06.05. 10:52:03

Hát nem tudom, nekem nagyon úgy jött le. Egy Hollywoodi meseként hatott az egész.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.05. 12:39:07

@REMY: az amcsik szeretik az ilyen tündérmeséket, és a csaj élete tényleg ilyen. Sikeres, meg híres lett annak ellenére (illetve fura módon pont azért), hogy cápa-harapta.
süti beállítások módosítása