[Supernatural Movies]

[kritika] Megtört város / Broken City (2013)

2013. július 16. - REMY

Egy olyan névsor után, mint Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, és Barry Pepper, nem gondolná az ember, hogy egy gyenge filmet fog látni, pedig a Megtört város közel sincs a jóhoz. Egy sokat látott kliséhalmaz az egész.

broken.jpg

Billy Taggart a New York-i ex-zsaru az egyik legjobb rendőr volt, mindaddig, amíg az egyik bevetésén el nem kattant az agya, és a tettével megváltoztatta az életét. 7 évvel később, amikor magánnyomozóként dolgozik, akkor kap egy telefonhívást a polgármestertől, aki azt kéri tőle, hogy nyomozzon a felesége után. Billy komolyan veszi a feladatát, ám a történések alatt rájön, hogy nem a jó oldalon áll, és átverték…

Russel Crow hiába zseniális színész, azért elég sokszor mellényúl a film választás terén, és most sincs ez másként. Allen Hughes az Éli könyvével megvett engem, de most csalódnom kellett benne, mert létrehozott egy olyan filmet, ami már rengetegszer kikerült a piacra. Ugyanakkor a téma jó, mert a korrupcióból, emberek kihasználásából (átveréséből) egész pofás kis filmeket lehet létrehozni, ám ahhoz egy jó forgatókönyv is kell. Mondanom sem kell, ez itt nem volt meg…

A Megtört város nagy hibája, hogy érdektelen, lelketlen, unalmas, és feledhető. Hughes elfelejtette feltölteni a filmet feszültséggel, fordulatokkal (amiknek súlya is van), így amikor végzünk a filmmel, akkor nem telik bele 5 percbe, de már el is felejtettük a Megtört várost.

A következő hibája a filmnek, hogy a karakterek nincsenek kidolgozva, és a cselekmény folyamán akármi történik velük, egyszerűen nem váltanak ki semmiféle reakciót a nézőkből. Jellegtelen, üres karakterek, amik nem adtak semmi pluszt az élményhez.

broken2.jpg

A Megtört város egy gyenge krimi, mert semmilyen téren nem tud kiemelkedőt nyújtani, vagy legalább valami olyasmit, ami miatt csettint egyet az ember. Volt benne fantázia, de semmi nem lett belőle. 4,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr805361446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolléga 2013.07.17. 09:49:48

Szerintem meg nehéz komolyan venni valakit, aki ilyen stílusban ír: ...mert létrehozott egy olyan filmet, ami már rengetegszer el lett adva.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.07.17. 14:09:59

@Kolléga: Megpróbálok majd javulni, hogy minden igényt kielégítsek, de senki nem a csúcson kezdi. Én sem... :)

Kolléga 2013.07.17. 14:20:15

Akkor segítek: ott, ahol a film el lett adva, ott a magyar nyelv nem lett megtanulva. Így világos?
süti beállítások módosítása