[Supernatural Movies]

[kritika] Családi üzelmek (2013)

2014. január 18. - REMY

Sokak szerint a 2013-as év vígjátéka - amit valamilyen szinten meg is tudok érteni - de nálam csak egy korrekt iparosmunka, ami bár felüdülésként hat a vígjáték műfajban, de nem tudok annyira odalenni érte, mint a legtöbben. (Bár ez legyen az én bajom…) A Családi üzelmek egy szókimondó, nem kertelő film, ami végtelenül szerethető.

csal.jpg

Davidnek elvei vannak. Csak egy bizonyos rétegnek árul kábítószereket. Arra gondol, hogy ha piti kis díler marad, akkor nem érheti baj, ám egyszer egy kamaszokból álló banda kirabolja, így nehéz helyzetbe kerül a felettese előtt. Brad, a nagyágyú viszont elnézi neki a dolgot abban az esetben, ha véghezvisz egy küldetést. Davidnek nincs választása, ám a munkához kellenek segítők is, így összeránt egy családot…

Rengeteg pénzt hozott a konyhára az új Rawson Marshall Thurber film, amit a nézők itthon is imádtak. Adott volt egy remek alapstory, amit ügyesen töltöttek fel a legismertebb sablonokkal. Tehát nem kellett mást tenniük, mint összeboronálni 4 különböző személyiségű egyént, akik amúgy ki nem állhatják egymást, de mint minden efféle filmben a végén egymásért fognak küzdeni. Igen, valahogy így néz ki a modern hollywoodi tündérmese. Thurber ráérzett arra, hogy, ha a bevált elemeket lelkiismeretesen gyúrja össze, akkor a végeredmény csak is sikeres lehet.

A siker nem is maradt el, ráadásul még a filmre sem lehet haragudni. Meglepően jó tempót diktálnak az első perctől kezdve, és még a poénokon is lehet nevetni, kiváltképpen, amikor megpróbálják felvezetni a karaktereket. Azonban a kezdeti lendület kissé aláfagy a film közepétől, és néhol már felüti a fejét néhány erőltetett jelenet. Igaz, nem Adam Sandler-i szinten, így még mindig elégedettek lehetünk. Azonban a film második felében tényleg észlelhető egy bizonyos vágás, ami miatt már nem tud olyan szép tempót diktálni.

Azonban a film másik erőssége a szerethetőség mellett, hogy a színészeket is jól választották ki. A Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts, és Will Poulter négyes mondhatni tökéletesnek bizonyult.

csal2.jpg

A családi üzelmek egy korrekt munka, amit érdemes megtekinteni, mert vicces, szerethető, káromkodós, kalandos, és jó. Bár én még mindig nagyon várok egy olyan vígjátékot, ahol a színészi játék is pluszt ad a filmhez olyan szinten, mint anno Jim Carrey, vagy éppen Leslie Nielsen esetében. Hiányzik az egyéniség a zsánerből. De azért Millerék jók voltak. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr915696970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2014.01.18. 21:11:26

Van olyan jó -ha nem jobb-, mint a Másnaposok. (Brad szerepében a Másnaposok fogorvosa.) Gyengébbet vártam, mint amilyen lett; egyszer nézhető. Unalmas vasárnap estén még ajánlott is.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.19. 02:38:33

@wmiki: Wall Street farkasa, de ha az nem játszik, akkor az Itt a vége.
süti beállítások módosítása