[Supernatural Movies]

Uwe Boll klasszikusok #1 - Postal

2014. január 19. - REMY

Uwe Boll a 21. század Ed Woodja, így amikor kiderül, hogy ismét filmet próbál rendezni, akkor a legtöbben a fejükhöz kapnak, hogy ÚRISTEN!!! Nem csoda, hiszen katasztrófa a legtöbb filmje, ám ez őt nem igazán zavarja, mert csakúgy, mint elődje (Wood), ő is boldogan veti bele bármikor magát a munkába, és tárja elénk legújabb mesterművét. 2007-ben a hozzá talán legközelebb álló alapanyagból főzött, a filmje a nagysikerű Postal játék alapján készült, és a játékhoz hasonlóan a film is beteges lett, és egyben szórakoztató is.

postal.jpg

Postal Dude élete romokban. A mázsás felesége mindenkivel megcsalja, a munkahelyén kifigurázzák, és még a csekket sem tudja beváltani. David bácsikájához fordul segítségért, aki viszont le van égve, így közösen kell tervet kieszelniük, hogy pénzt szerezzenek. A Krotchy babákban látják a pénzt, ám a tervüket megnehezíti Bin Laden is, aki szintén szeretné megszerezni a babákat. Dude egyre idegesebb lesz, ahogy a „szeretett” városában mindenki elkattan, így nem marad más hátra, mint elővenni néhány fegyvert…

A játék nagysága abban rejlett, hogy szabadjára engedhettük a bennünk lakozó állatot, és azt csinálhattunk Paradise-ban, amit csak akartunk (több országban be is tiltották emiatt). Emellett persze csinálhattunk küldetéseket is, például elmenni tejért a boltba, de ez már csak mellékes volt. A Running With Scissors játéka tele volt fekete humorral, beteges jelenetekkel, és agyatlan dolgokkal. Ezek után fel is lehet tenni a kérdés, hogy vajon ebből milyen filmet lehet csinálni? Hát valami ahhoz hasonlót, mint amit Uwe Boll rendezett. Boll filmje nem hibátlan, és nem is adja át teljes mértékben a játék hangulatát, de nagyon szépen megközelíti, így a végeredmény egész pofás.

A Postal egy olyan film, amit nem szabad komolyan venni, de egyébként nem is lehet. Paradise népe buta, és teljes mértékben az ellenkezője a normális lakosságnak. Random elkezdenek lövöldözni az utcákon, a reakcióik 1-1 dologra, felrúgnak minden egyes viselkedési normát, ráadásul semmit nem tisztelnek, de még a rendőrök sem! Ebben a világban kell élnie Dude-nak, aki megpróbál normálisan viselkedni, de nem engedik neki, és ez még a legkevesebb, hiszen az apokalipszist is a fejére akarják hozni. Uwe Boll filmje megpróbálja átadni az agyatlan, erőszakos, morbid érzetet, amit anno a játéktól kaptunk. Ez többé-kevésbé sikerül is neki, noha azért az üresjáratok is fel-felütik a fejüket. Ugyanakkor ez a film első felére igaz, mivel Dude elkattanása után elszabadul a pokol, és megkapjuk az igazi játék-feelinget. Zack Ward mondhatni tökéletes volt a főszerepre, bár kicsit lehetett volna agresszívabb is a végjátékban, de ki lehet jelenteni, hogy pozitívum az ő jelenléte.

postal2.jpg

A Postal csak és kizárólag azoknak ajánlott, akik kipróbálták már a játékot, és még tetszett is nekik. Ők tudják majd értékelni, ám ez sem garancia a sikerre. Viszont, akik nem játszottak vele, azoknak nem lesz több, mint egy selejtes Boll film, amit bátran be lehet írni a világ legrosszabb filmjei közé. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr685751173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása