[Supernatural Movies]

[Sorozat-kibeszélő] Vámpírnaplók 5.évad 12.rész

2014. február 04. - oirpaciD

Ez itt a sorozat-kibeszélő, ahol SPOILERekkel teletűzdelve, szubjektíven próbálom „kibeszélni” az adott sorozat adott részét. Mind ezt VELETEK. Hozzászólásban lehet érvelni, ellenérvelni esetleg elmondani a saját szemszögetekből, hogy éppen mi miért történt, és ami történt az tetszett avagy sem.

Az előző részben ugyebár Katherine elfoglalja Elena testét, így nyilvánvalóan ez a rész leginkább erről szól, mint azt a cím is jelzi "Az ördög benned lakozik". Viszont én mégis csalódtam azért egy kicsit. Azt gondoltam a 11.rész után hogy ez a csavar amit a végére hagytak a következő részben hamar lelepleződik Bonnie által. Így is lett volna ésszerű, bár azt aláírom hogy ez egy olyan esemény amit ki kell használnia a sorozat készítőinek DE akkor miért van Bonnienak ilyen képessége HA NEM EZÉRT KÖNYÖRGÖM. Nézegetni meg tolmácsolni az elhunyt barátokat? Ez lenne mind Bonnie szerepe? Na de térjünk vissza a történethez ahol Katherine gyors talpalót vesz "Matty"-től hogy jól eltudja játszani Elena szerepét. Feltesz temérdek lényegtelen kérdést de a végére hagy egy olyat hogy: "Pontosan hogyan szakítottatok Elenával?" Akkor azt hittem, hogy ez sem lesz lényeges kérdés, de mivel ebben a részben már nem derül ki, hogy ezt miért kérdezte gondolom a következőben ki fog és ha nem lenne fontos akkor miért hagynák másik részre. Miközben Katherine végzi a dolgát, lánya is ezt teszi és próbálja visszaszerezni Katherine holttestét Damontől, aki nem hazudtolja meg önmagát és nem kegyelmez, nem adja vissza és még gúnyosan viccelődik is steppelés közepette. Ezért imádom őt. Az embertelen viccein, gúnyain rendkívül jókat tudok derülni. Remélem mindig is megtartja jó szokását.
TVDs05e12a.jpg
Ezután kapcsolják nekünk Carolinet a fősuliról ahol lázasan takarít, ami egyébként szerintem jól áll neki...de Stefan sajnos megszakítja egy telefon hívással mégpedig azért mert senki nem látta sehol Elenát. Milyen érdekes. Katherine "meghal" és Elena eltűnik. Tényleg ilyen hülyék lennének? Eközben Elena lázasan küzd hogy kiszabaduljon és megszökjön, mivel leláncolta magát Katherine-i énje, hogy mikor Elena előjön ne tudjon elmenekülni. Itt már előre fogtam a fejem, hogy egy fakeretes ágyhoz láncolva akarnak bebörtönözni egy vámpírt és ha ez elég is lesz, akkor ki is nyomom ezt a részt, de szerencsére nem volt nagy falat Elenának és kiszabadult, bár hiába. Nadia pont vissza ért. Ezalatt Stefan és Caroline már Damon lelkét próbálja ápolgatni mind hiába. Tyler és Matt pakolnak mert bulit fognak tartani ahova hivatalos az egész baráti társaság, és egy rövid beszélgetésben megtudhatjuk hogy Tyler fő prioritása visszaszerezni Carolinet. Oh my god. Lassan Barátok közt feelingem lesz ettől a Caroline-Tyler-Klaus hármastól. Úgy facsarják jobbra balra az egészet hogy végül ugyanoda jutunk ahol elkezdtük. Azonban ne felejtsük ki a a történésekből Enzot sem aki meglátogatja Damont az utolsó Whitmoreal, Aaronnel egy hullazsákban aki még él. Enzo döntés elé állítja Damont aki kiáll a bosszúja (vagy Elena) mellett, ezért megvédi Aaront és ellátja jó tanácsokkal hova meneküljön. Itt azt gondoltam, hogy majd a jövőben lesz még valami szerepe de...nem. Ugrunk az időben és Tyler buliján találjuk magunkat ahol KatheElena a főszereplő. Találkozik Matt-el, Stefannal, aki kicsit beletapos a lelkébe VISZONT tudtán kívül elárulja Katherinenek hogy hol a holtteste, és így véglegesíteni tudják Katherinte Elena testébe. Carolineba is belebotlik és mikor Klausról fecsegnek, a háttérben áll Tyler nagyra nyitott fülekkel, és tudja meg  Caroline titkát hogy lefeküdt Klaussal. Ezt Katherine ki is használja arra hogy leléphessen. Ez után jön Magdi néni és Vili bácsi vitája, amit Géza lecsillapít. Miután vége a Barátok közt 234356. részének Katherine, Nadia és a varázslatot végző nő elkezdik a rituálét ám Elena "magához tér" .
TVDs05e12b.jpg
Itt én Elena helyében egyből megöltem volna a varázslatot végző nőt, hogy ne tudja befejezni, de hát akkor nem várnánk a következő részt annyira mint így. Elena elmenekül és találkozik Damonel, ám ez semmit sem ér. A varázslatot így is betudják fejezni és Katherine teljesen átveszi az uralmat Elena teste felett. Ezután Katherine szakít Elena nevében Damonel, Tyler lelkizik Mattel, Caroline Stefannal. Egyébként szerintem Caroline és Stefan nagyon összeillenének. Ki tudja? Remélem a sorozat készítői is így gondolják majd egyszer. Bár Magdi néni és Géza együtt? Kicsit morbid lenne. Végezetül pedig Damon elkeseredettségében kiírtja végleg a Whitmoreokat Enzoval és vége a bosszújának és a részünknek, ami nem volt rossz de jó sem. Szerintem. Szerinted?

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr385798174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.04. 15:53:21

te lennél az új szerkesztő? akkor velkám!

oirpaciD 2014.02.04. 16:23:08

@doggfather: Igen igen. Köszönöm :)
süti beállítások módosítása