[Supernatural Movies]

[pilot] Constantine (2014)

2014. július 01. - REMY

Az NBC októberben tűzi műsorra a legújabb démonvadászos sorozatot, a Constantine-t. John kalandjait a DC/Vertigo által kiadott Hellblazer képregényekből, valamint a 2005-ös Keanu Reeves főszereplésével készült mozifilmből ismerhetjük. A tendencia tehát folytatódik, és egyre több DC Comics adaptációval találkozhatunk majd a televíziók képernyőjén. A legnagyobb kérdés már csak az, hogy melyik, milyen minőségben fogja tálalni a főhős kalandjait.

cons2_1.jpg

John végzett a gonosszal, és visszavonul egy szanatóriumba. Ám hamarosan újra hadba kell állnia, hiszen a legjobb barátjának lányát démoni erők fenyegetik, és csak John képes megmenteni Őt a haláltól…

Úgy gondolom, hogy az elmúlt években az Odaát, mondhatni egyeduralkodó volt a minőségi okkult tudományos horror sorozatok terén, de a jövőben a Constantine képes lehet felnőni mellé. Persze hosszú az út a sikerig, de ott van a fantázia, és a potenciál a sorozatban, mert látva a pilot epizódot, a színészekkel, a hangulattal, és a látvánnyal sem lesz különösebb gond. Apropó színészek… Matt Ryan-t már egy korábbi cikkben is dicsértem, de most végre egy teljes rész keretein belül is látni lehetett, hogy mennyire zseniális választás volt John Constantine szerepére. Ugyanakkor az NBC elkövetett egy hibát is vele kapcsolatban, mert Matt karakterét, mondhatni kifilézték, ugyanis NEM FOG cigizni! Sajnálatos módon egy országos csatornán nem tehetik meg, hogy „reklámozzák” a káros szenvedélyeket, így ezt a kis „apróságot” ki kellett írni a sorozatból. Tény, utalásokat tettek rá, hogy dohányzik, de ez édes kevés, hiszen John Constantine-t úgy látni, hogy nem lóg ki a szájából a cigaretta... hát nem tudom, hogy ez mennyire fog ez tetszeni a rajongóknak, de ez a húzás valószínűleg mindig hibaként lesz emlegetve a sorozatnál. Még akkor is, ha elsöprő sikert arat a nézők körében.

Maga a pilot epizód egészen hangulatos volt, néhol már kifejezetten horrorisztikus pillanatok láttak napvilágot, amiből arra következtethetünk, hogy lesznek szép pillanatai a sorozatnak. (Természetesen az lenne a legjobb, ha nem csak pillanatokról beszélhetnénk majd az évadkritikában) Emellett külön megdicsérném a számítógépes trükköket is, mert ahhoz képest, hogy ez „csak” egy sorozat, kifejezetten tetszetős dolgokat műveltek le benne.

cons1_1.jpg

Összességében a Constantine pilot része nem volt annyira pörgős, mint mondjuk a Flash első része, de úgy gondolom, hogy 4-5 rész után már messzemenő következtetéseket vonhatunk le majd a sorozatról. Mindenesetre  úgy gondolom, hogy megérdemli az esélyt, már csak a főhős miatt is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr526457879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HavasiG 2014.07.01. 22:13:18

Úristen, nemdohányzik, showrunner-egzekjútívprodúször monnyonle!

Értem, hogy képregényen így van évek vagy évtizedek óta, de aki nem tud elfogadni ilyen kompromisszumokat annak érdekében, hogy kedvelt/kedvenc hősét a képernyőn lássa, az meg sem érdemli a sorozatot!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.22. 13:40:08

a dohányzást leszámítva nekem bejött a pilot. Jobban, mint a flash, sőt az arrow pilotjánál is jobban tetszett, pedig azért nagyon odavoltam (ezért is esett rosszul, hogy mi lett belőle azután).
süti beállítások módosítása