[Supernatural Movies]

[másodvélemény] Tini nindzsa teknőcök (2014)

2014. augusztus 31. - REMY

Lehetséges, hogy én voltam az egyetlen ember a Földön, aki ujjongott, amikor bejelentették, hogy hamarosan egy új Tini nindzsa teknőcök film kerül a mozikba. Ugyanis nagy rajongója vagyok az 1990-es gumiruhás mozifilmnek, így természetes volt, hogy örülni fogok, amikor a XXI. században újra előveszik majd a teknőcöket. A technológia már megvan ahhoz, hogy egy látványos filmet kapjunk, na de milyenek lesznek maguk a főhősök? Ez volt a legnagyobb kérdés, és látva a kinézetüket, igenis félelemmel tölthette el az embert az új projekt.

tmnt.JPG

No, de Bay producerkedése bevált. A film bankot robbantott, holott szerintem nem sok ember várta el ezt ettől a filmtől. A kritikák azonban rendre lehúzták az alkotást (Mint például Iván), így még több kérdés vetődött fel bennem a filmmel kapcsolatban. Vajon tényleg ennyire nulla ez a film? Hol a gyermekkor? Hol vannak a jópofa teknőcök? Aztán eljött az a nap, amikor végre beültem Michaelangelo, Leonardo, Raffaello és Donatello történetére, hogy újra kisgyerek legyek. És megtörtént!

Bár a film elején kissé akadozott a gépezet. Látszott, hogy se Megan Fox, se a film nem találja a helyes utat. Az első TMNT feltűnés nem is durrant akkorát, mint amekkorát kellett volna, sőt… az elején még nem is nagyon akartam hinni a szememnek. Ezek tényleg azok a jópofa zöld nindzsa teknőcök? Neeeem, esélytelen. Majd egy szempillantásra megváltozott minden. Megan Fox nem volt idegesítő riporternő, a teknőcök pedig magukra találtak, ráadásul már a kinézetük sem volt zavaró. Jöttek a poénok, a beszólogatások, a bunyók és a röhögés. Az arcomon végül nem csalódottság, hanem öröm volt látható, és ez az, amit vártam ettől a filmtől, még akkor is, ha tudtam előre, hogy a színvonal nem lesz egetrengető. De hát miért is lenne az? Beszélő nindzsákról van szó, akik ráadásul zöldek és teknőcök.

tmnt2.JPG

Egyetlen egy dolgot sajnálok. Vagyis inkább kettőt. A lazaságot még felcsavarhatták volna pár fokkal, de ezt egy felvezető résznek még elnézem. Azonban az már kicsit bántotta a szemem, hogy Zúzó teljesen botrányos volt. Egy svájci bicska kinézetű gyökér, aki csak van, de semmi veszélyt nem jelent az emberekre, még akkor sem, ha a terve azért eléggé nagyszabású volt. Tehát összességében én elégedett voltam a filmmel és jól szórakoztam. Alacsony elvárásokkal, Tini nindzsa fanként bátran nézhető moziról van szó, így a lehúzó kritikák ellenére is csak ajánlani tudom a filmet. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr966651115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

- duplagondol 2014.08.31. 22:46:02

A '90-es (nem is annyira a '91-es) filmben pont, hogy Zúzó felvezetése, mozdulatai, hanghordozása jelentették a csúcsot, gyerekként valami iszonyatosan hátborzongatónak tűnt, pont ezért keltette fel a fantáziámat. A képeket elnézve most is alaposan kidolgozták a figurát, jó lenne (vagy jó lett volna...), ha továbbvinnék a régi vonalat.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.11.19. 08:35:40

Ne már, hogy ez 7-es, az Interstellar meg csak 6-os. :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.11.19. 08:36:42

@Sparrow: Ja bocs, azt hittem az Interstellart is te írtad. :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.11.19. 11:47:44

@Sparrow: :D Nálam az Interstellar 9 pont. Majd lesz másodvélemény arról is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.21. 11:42:49

Közel sem akkora gyalázat a gyerekkoromon,mint Bay TF filmjei...
Ami tetszett, hogy próbáltak különböző tekiket csinálni, nem csak a szemkötőjük színe más.
Ami nem, hogy Zúzó egy vasember/TF hibrid lett.
A film maga egy közepes popcornmozi, nem olyan rossz, mint a híre, nem is kellett volna eddig várnom vele.
Az emberi szereplők fölöslegesek szokás szerint, nem is értem minek bele mostanra.
süti beállítások módosítása