[Supernatural Movies]

10 király filmzene a 2010-es évekből - 5. rész

2014. október 27. - REMY

Bár a mostani évtized még javában tart, de már most össze lehet állítani egy olyan 10-es listát, amiről érdemes beszélni, és érdemes felhozni. Úgyhogy vágjunk is bele a közepébe, és zárjuk le az 5 részes zenei sorozatot.

drive másolata.jpg

A korábbi részekről itt olvashattok.

10 király filmzene a 70-es évekből

10 király filmzene a 80-as évekből

10 király filmzene a 90-es évekből

10 király filmzene a 2000-es évekből

- Hans Zimmer: Eredet

Hans Zimmer neve az új évezredben szinte mindig felmerül. Elkapta az „öreg” a fonalat, és folyamatosan szállítja a jobbnál jobb zenéket. Nolan mesterművéhez, az Eredet című filmhez is tökéleteset alkotott.

- Hans Zimmer: Man of Steel

Bár, magát a filmet sokan nem szeretik, de a zenére nem lehet panasz. Olyannyira nem, hogy a Man of Steel zenéje egyre jobb és jobb lesz, ha folyamatosan hallgatod. Úgyhogy biztos kezekben van a következő DC film, a Batman v Superman is.

- Kavinsky – Nightcall (Drive)

Nicolas Winding Refn alkotása maga a tökéletesség. A 2011-es évben, Gosling főszereplésével egy – talán már most is – jövőbeli kultfilmet hozott létre, amiről biztos vagyok benne, hogy évtizedek múltán is beszélni fogunk. DE, ha a zenei aláfestésben hiba lépett volna fel, akkor a végeredmény se lenne olyan, amilyen.

- Howard Shore: A hobbit -Váratlan utazás

Howard Shore tudja, hogy mi kell egy Tolkien műhöz. A Gyűrűk Ura trilógia után a Hobbitnál sem okozott csalódást. Bár elődjéhez nem ér fel, de itt is minőségi munkáról beszélhetünk.

- Anthony Hamilton & Elayna Boynton: Freedom (Django elszabadul)

Azt tudjuk, hogy Tarantino szeret zenéket válogatni a filmjeihez. A legtöbb esetben a legjobbakat hozza, és ezt a Djangonál is megtapasztalhattuk. A saját westernjéhez, saját stílus kellett. Megalkotta.

- Adele – Skyfall (Skyfall)

Minden idők egyik legjobb Bond filmjéhez nem csak a rendezői munkának, a forgatókönyvnek, és a színészi teljesítménynek kellett jó összképet mutatnia, hanem a háttérben felcsendülő dallamoknak is, vagyis a Skyfall esetében a betétdalnak.

- Blue Swede - Hooked On A Feeling (A galaxis őrzői)

Az idei év egyik legnagyobb durranásának, a Galaxis őrőzinek a legnagyobb pozitívuma, hogy saját stílussal érkezett a mozikba. Kitört a megszokott Marvel közegből és olyat mutattak, amit még nem láttunk. Igen, a zenék terén is.

- Clint Mansell: Fekete hattyú

Clint Mansell és Darren Aronofsky egy kiváló duó. Korábban a Rekviem esetében sem okoztak csalódást, mint ahogy a 2010-es években, a Fekete hattyú esetében sem.

- Randy Newman: We Belong Together (Toy Story 3)

Nem hiába a Toy Story minden idők legjobb animációs filmje, és nem hiába van ott a három rész minden idők legjobb trilógiái között. Mindig tudták, hogy mi kell a tökéletességkez.

- Mandy Moore & Zachary Levi: I See The Light (Aranyhaj és a nagy gubanc)

Bár a „rajzfilm” nekem nem igen jött be, de az igazi Disney érzés mégis elkapott, amikor felcsendült Mandy Moore & Zachary Levi zenéje. 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr566838579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.10.28. 12:09:04

Kissé vegyes a lista, mert pl.: A Hooked on a feeling nagyon adta a Galaxis Őrzöi alatt, de nem ahhoz a filmhez készült. Eleve én külön szedném a komponált filmzenéket és a betétdalokat.

Hans Zimmertől meg a Man of Steel nem rossz, de a Sherlock zenéje klasszisokkal emlékezetesebb (én azt még az Eredet/Batman zenéinél is jobban szerettem).

A Kavinsky azonban nagyon megérdemelten van a listán. A óriási kedvencem az a szám. A Skyfall pedig ismét csak kiváló, nagyon jól idézi meg a klasszikus Bond zenéket. (Illetve a Freedomba sem lehet nagyon belekötni, a Dajngonak nagyon jól lett összeválogatva a zenéje) Hobbit főtémáját meg lehet, hogy jobban szeretem, mint a Gy.U-ét (na nem mint, ha az nem lenne nagyon jó, csak a Hobbitnak vidámabb visszatérő eleme van. Ha pedig betétdalok a törpök énekét megemlítettem volna)

Akit hiányolok és aki miatt ez a cikk is várhatott volna még egy kicsit, az Alexander Desplat. Idén ő csinálta az év három legjobb filmzenéjét (Műkincsvadászok - igaz itt a film nem lett jó, Godzilla - igaz itt a film felemás, Grand Hotel Budapest - na itt végre a film is felér a zenéhez).

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.10.28. 12:10:14

A legnagyobb kedvencemet meg kihagytam: Daft Punk - Tron Legacy, szégyen, hogy anno nem jelölték Oscarra.

(Kicsit gyengébb, de még mindig jó az M83 Oblivion zenéje)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.28. 12:25:40

direkt kevered a score-okat a betétdalokkal?

Szerintem kicsit zavaró, és igen igen nehezen összehasonlítható a két "műfaj".

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.28. 12:45:09

@doggfather: Miután továbbra is az a célja ennek az 5 posztnak, hogy felelevenítsen 10 kiváló filmzenét (olyan zenét, ami felcsendült XY filmben) így keveredhet a betétdal a filmzenével. + idejöhet egy sima szám is, mint például a Hooked on a feeling.

Majd, ha olyan címmel rakok ki posztot, hogy A 10 legjobb betétdal a 90-es évekből, vagy A 10 legjobb eredeti filmzene a 80-as évekből, akkor más lesz a helyzet. De jelen esetben nem ez történt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.28. 13:06:15

@REMY: persze, hogy keveredhet, a te listád, csak kicsit olyan,mintha körtét meg almát próbálnál összeházasítani, nem?

11111111111 2014.10.28. 14:24:54

A Fekete Hattyú ide belinkelt zenéje nem eredeti filmzene, hanem Csajkovszkij A hattyúk tava c. balettjének fináléja.

no.nick.today 2014.10.30. 00:23:12

Nekem az Így neveld a sárkányodat című film zenéje hiányzik a listából.
(John Powell - Test Drive)

Abban az évben sajnos valami arckönyves film alkotóit pakolták meg aranyozott szobrokkal.

misafeco 2014.10.30. 10:30:56

Ha már a Tangled betétdala befért, én szorítottam volna helyet a Let It Go-nak is.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.30. 10:46:12

@misafeco: Az lett volna a másik esélyes, de végül az Aranyhaj nyert.
süti beállítások módosítása