[Supernatural Movies]

[kritika] Piszkos alku (1986)

2014. november 07. - REMY

Arnold Schwarzenegger lehet akármekkora ikon, azért ő sem tudott mindig belenyúlni a tutiba. A Kommandó sikere után, és a Predator jövőbeli sikere előtt egy felemás akciófilmmel mutatta meg a nézőknek, hogy mennyire izmos, és hogy mennyire nem tud színészkedni. Utóbbi szempont természetesen pont nem érdekel engem (és sokan másokat se) egy Schwarzenegger filmben, hiszen nem a színészi képességei miatt szeretjük az Osztrák tölgyet. John Irvin mozija ugyan dögunalom, de a vége azért tartogat meglepetéseket.

vlcsnap-2014-10-29-14h25m36s119.png

Kaminski ügynököt felfüggeszti az FBI. Most egy kisvárosban él a feleségével együtt. Egy nap azonban lehetősége nyílik arra, hogy visszatérjen a tettek mezejére, és újra nagy dolgokba vágja a fejszéjét. Be kell épülnie a chicagói maffia emberei közé, hogy aztán felszámolja az egész bandát…

Nem sokat hallottam a Piszkos alku című Schwarzenegger filmről, ami talán nem is véletlen. John Irvin megpróbált összehozni egy komoly és humortól mentes akciófilmet, amiben igazság szerint az akció meglehetősen a háttérbe szorult. Szóval a végeredmény egyáltalán nem fest túl jól. Véleményem szerint az már rég rossz, ha Arnoldot nem engedjük szabadjára. Nem engedjük neki, hogy felkapja a fegyvereket és szétzúzza az ellenséget. Sokáig úgy tűnt, mint, aki egy ketrecbe lenne zárva, ezáltal a film sem tudott felpörögni. Kevés akció, sok krimi rész, és még több üresjárat jellemezte az alkotást.

Ám végül megkaptuk azt, amire vártunk, azt, amiért leültünk, vagy leülünk egy Schwarzenegger film elé. Mindenki kedvenc testépítője felkapta a bőrszerkót, illetve azt a néhány fegyvert, ami elég egy egész hadsereg kiirtásához. A buli beindult, Schwarzi pedig elkezdett aprítani. A végeredmény pedig egy hatalmas nagy akcióbomba lett, amire illik emlékezni. Az egyetlen hibapont csupán az, hogy a bő 100 perces játékidőből ez csak egy jó 20 percet jelentett, ami nem valami sok, és nem valami kecsegtető egy szombat esti kikapcsolódásra nézve.

vlcsnap-2014-10-29-14h37m10s183.png

Mindenesetre nem tudok rá haragudni, mert ha félre is nyúlt néha, azért megmutatta, hogy tud ő jól választani, ha akar, így bőven elnézhető neki ez az egy-két baki. A Piszkos alku című filmet tehát csak a fanatikusoknak ajánlom, mert amúgy nem egy nagy durranás. Láttunk már sokkal jobb filmeket tőle. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr766847135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.08. 20:35:00

akkor nem is olyan nagy baj, hogy másik film került a kosárba

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.11.09. 13:56:28

Imádom Arnie-t és szinte minden filmjét, de ez tényleg elégé unalmas lett sajnos. A végén nem rossz az akció, de az sem igazán kiemelkedő. Kétségkívül a legrosszabb filmjei közt van.
süti beállítások módosítása