[Supernatural Movies]

[másodvélemény] A védelmező (2014)

2015. január 01. - REMY

Idén két olyan ember van, akivel nem érdemes baszakodni, mert ha valaki mégis megteszi, akkor annak csúnya vége lesz. Sőt igazából nem is csúnya, mert ez még egy visszafogott kijelentés lenne arra, ami vár az illetőre. Szóval ez a két ember Keanu Reeves és Denzel Washington. Azonban most csak egyikőjük kerül terítékre, méghozzá az utóbbi, aki kegyetlenül bemutat az orosz maffiának.

eq1.jpg

Robert McCall-ról, a nyugodt életet élő bostoni állampolgárról senki sem gondolná, hogy egy visszavonult ügynök. A remeteéletet élő Robert egy nap egy kislány segítségére siet, ám ekkor még nem is sejti, hogy ez még csak a kezdet volt. Vissza kell térnie, hogy az ártatlanok védelmezője legyen, ugyanis az orosz maffia keze nagyon messzire nyúlik…

Bár az efféle „remeteéletet élő, de még mindig én vagyok a legjobb a szakmában” típusú filmek nagyjából egy kaptafára épülnek, és ezerszer látott sablonokból építkeznek, még mindig szórakoztatóak tudnak lenni, ha a megfelelő színész, karakter köré építik az alkotást. A story ilyenkor másodlagos, mert azt többé-kevésbé kívülről fújjuk, ám a bosszúhadjárat, a Rambó-effektus valahogy mindig magával hordoz olyan finomságokat, amik miatt egész egyszerűen nem lehet kikapcsolni a filmet. Idén ráadásul olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két minőségi cucc is érkezett ebben a zsánerben, így lehet majd mit ajánlani annak, aki azzal a kérdéssel fordul hozzánk, hogy tudunk-e valami fasza akciófilmet ajánlani.

A Védelmező tehát egy korrekt mű a maga nemében, és ezt mindenképpen értékelni kell, mert nehéz újat mutatni ebben a témában, ám Antoine Fuqua-ék jobban tették volna, ha egy kicsit rövidebbre vágják az alkotást, mert ez a több, mint két órás játékidő teljesen indokolatlan volt a filmre nézve. Néhol leült, és túl sokat kellett várni arra, hogy Denzel akciózzon. Ez a film ugyanis róla szólt, arról a Denzelről, aki néhol Rambo-t megszégyenítő módon alkotta az egyszemélyes hadsereget.

ew2.jpg

Szóval így a végén, arra a következtetésre kell jutnom, hogy a Védelmező bár szórakoztató és egy értékelhető akciófilm, a mozijegy árát sajnáltam volna kiadni rá, mert ez inkább a tipikusan otthonnézős film, amit vagy bekapcsolsz szombat este, vagy egy baráti társaságban nyomsz le, ha egy kis tesztoszteronra vágysz. 7/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr777003245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása