[Supernatural Movies]

Dragon Ball Z - A Legendás Szuper Csillagharcos

2015. január 11. - REMY

Annál jobb érzés nincs is, amikor az ember már elkönyveli magában, hogy látta a legjobb alkotásokat xy témakörben, majd jön egy új év, új történet, és mindent megváltoztat. A Szuper Android 13 lezárása, illetve a többi movie összegzése után nem hittem volna, hogy látok egy még, a korábbiaknál is jóval jobb, csupán egy sebből vérző, de végeredményében majdhogynem tökéletes alkotást, amiben az egyik legkirályabb főgonosz csap össze szeretett hőseinkkel. A legendás szuper csillagharcos a Dragon Ball Z movie-k koronázatlan királya!

vlcsnap-2015-01-11-15h08m12s176.png

Paragas azzal a céllal érkezik a Földre, hogy figyelmeztesse Vegitát a legendás szuper csillagharcos kilétéről. A Vegeta bolygó hercege természetesen gondolkodás nélkül beszáll abba az űrhajóba, ami egy ismeretlen bolygóra repül, ahol aztán néhány unalmas nap után megváltozik minden, és megjelenik az a bizonyos illető, aki minden csillagharcos rémálma, az univerzum legerősebb lénye, Broly…

Egy korábbi posztban már említettem, hogy a Dragon Ball Z legfontosabb kérdése, hogy kik azok a csillagharcosok. Ráadásul a sorozatban, amikor először szóba került az említett legendás lény, akkor sokan még Gokut szemelték ki erre a szerepre, hiszen Vegita is ezt hitte a Dermesztős küzdelmek során. Aztán jött 1993-ban egy különálló rajzfilm, amiben már megjelent az igazi legenda, Broly. Ugyebár tudni illik, hogy a legtöbb esetben a mozifilmek csak puszta kitalációk, és nem igen kapcsolódnak az eredeti sorozathoz, de ha már többször is megemlítették a legendás történetet a szériában, akkor a készítők úgy gondolták, hogy érdemes lenne meglépni azt, hogy a legenda valósággá váljon. Az a legenda, miszerint 1000 évente egy szuper csillagharcos születik, aki minden képzeletet felülmúló erővel bír.

Broly karaktere megtestesíti mindazt, amit tudni illik a csillagharcosokról. Kegyetlen, vérengző, csak a pusztítás és az öldöklés élteti. A határtalan energiája miatt ez ráadásul hatványozottan megjelenik a vásznon. A játékidő alatt pedig olyan harcokat láthatunk, amik tovább szemléltetik a legenda brutalitását.  

Az egyetlen negatívum az egész film alatt, hogy a készítők nem tudták Zseniális Teknősék helyét megtalálni a játékidőben, és olyan helyen is feltűntek az oda nem illő karakterek, ahol már rég nem kellett volna rontaniuk a levegőt. Túl nagy volt a tét, túl jól építették fel a történetet, de mégis képesek voltak néha lerombolni az addig megteremtett varázslatot, amiben hőseink és a legyőzhetetlen harcos kapott főszerepet.

vlcsnap-2015-01-11-15h10m27s17.png

Mindent összevetve azonban egy tökéletes történetet, egy tökéletes főgonoszt kaptunk, amiben végre megismerttük azt a legendát, amiről már korábban többször is beszélt Vegita. Broly csúcs, a rajzfilm pedig nézeti magát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr147061283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vipera01 2015.01.12. 16:52:45

Csak kár, hogy mozi lett belőle, nem pedig a sorozat részét képezte. A Dragon Ball Z sorozatban jó, nem mozifilmben.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.01.12. 17:49:20

@Vipera01: Hát igen, én is örültem volna, ha ez valahol a sorozatban kap helyet... :S

Rodolfo63 2015.01.12. 23:29:39

jó, elolvastam ezt a pár soroz bemelegítő bekezdést - de hol a cikk? :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.01.13. 10:21:30

@Rodolfo63: :P Nehéz egy alig 1 órás produkcióról úgy írni, hogy ne legyen se spoileres, és ne ismételjem el ugyanazokat a dolgokat, amiket már a többi DBZ-s movie-nál leírtam. :)
süti beállítások módosítása