[Supernatural Movies]

[kritika] Igazság Ligája - Atlantisz trónja (2015)

2015. február 20. - REMY

A Flashpoint paradoxonnal elkezdődött, a Háborúval folytatódott a Warner lassan már franchise-á épülő DC Comics rajzfilmes univerzuma, ami idén kapta meg a harmadik játékfilmjét, amiben azzal az Arthur Curry-vel ismerkedhetünk meg, akinek az ismertebb neve nem más, mint Aquaman. Curry életének bemutatása már csak azért is időszerű volt, hiszen a filmes univerzumban majd szintén találkozhatunk az atlantiszi királlyal, akit a Trónok harcából is ismert Jason Momoa fog megtestesíteni (közben már egy képet is kaptunk róla). Szóval DC rajongók figyelem, itt az Aquaman gyorstalpaló.

vlcsnap-2015-02-17-11h26m50s32.png

A Paradoxonnal valami új kezdődött el a Warner háza tájékán, ugyanis az eddig is, igen magas színvonalú rajzfilmes részleg, egy olyan egészestés szórakozást tárt elénk, amit korábban csak alig néhány esetben tudtak elérni. A siker megérkezett, az építkezés pedig elkezdődött. Azonban hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen jó úton jár a stáb ezekkel a rajzfilmekkel. Tény, a színvonalra most sem lehet panasz, de ha újítások, illetve kockáztatások nélkül folytatják a jövőben is a rajzfilmek elkészítését, akkor bizony rá is unhatunk. No, persze ez nem hiszem, hogy meg fog történni, de annyi szent, hogy kevésbé fogunk jól szórakozni egy-egy megjelenő Igazság Ligája filmen, ha csak tisztességes iparosmunkákkal jelentkeznek évről-évre.

A 72 perces játékidőt jól töltötték fel. Megkaptuk a szokásos köröket is, hiszen találkozhattunk karakterfejlődéssel, mélypontokkal, drámával, akciózással, illetve a jó öreg célba éréssel. Nem is volt gond, nincs is panaszra okunk. Igazság szerint ez a film tényleg arra tökéletes, hogy azok, akik még nem találkoztak Arthur Curryvel, azok most megismerjék, és elfogadják, hogy Momoa majd a nagyvásznon már ne egy ellenszenves, a halakkal dumáló Dr. Dolittle 2.0 legyen az emberek szemében, hanem egy érdekes és elfogadható szuperhős a Liga többi tagja mellett.

vlcsnap-2015-02-17-11h27m29s209.png

Összegezve tehát a Justice League – Throne os Atlantis újat ugyan nem mutat, de a klisés történet és végkimenetel ellenére egy élvezhető DC Comics rajzfilm lett, ami beállhat a minőségi alkotások táborába. Az élmezőnyhöz ugyan nem ér fel, de csalódni nem nagyon lehet benne. 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr547186741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soadroli 2015.02.20. 20:13:04

pasztmek akkor ez jobb mint az inherent vice. :D

Nyílméregbéka 2015.02.21. 00:49:41

@REMY: Ezt még nem láttam.
Tényleg, a Villám paradoxonról nem is írtál kritikat még? Pedig az ütős rajzfilm volt... Nekem bejött Jason Mamoa Aquamanje, jobban mint a szöszi metroszexuális figura akinek eddig ábrázolták. :))

Az Inhetent Vice meg jó film...!! :))

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.02.21. 08:46:31

@Nyílméregbéka: Írtam, csak elfelejtettem betenni a linkeket. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.24. 13:48:01

"A Paradoxonnal valami új kezdődött el a Warner háza tájékán, ugyanis az eddig is, igen magas színvonalú rajzfilmes részleg, egy olyan egészestés szórakozást tárt elénk, amit korábban csak alig néhány esetben tudtak elérni. "

Hogy mi?

Soroljam a paradoxon előtti és jobb egész estés dcket? mert az alig néhány eset igen igen tévedés...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.02.24. 13:53:09

@doggfather: A Paradoxonnál jobbakat sorolhatod, mert szerintem abból csak néhány van.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.24. 15:05:15

@REMY: a te listádnál írtam, hogy jó, csak hiányzik egy lámpás. na annak a listának inkább a végén lenne a paradoxon...

supernaturalmovies.blog.hu/2013/12/23/top_10_dc_comics_rajzfilm

Az azt jelenti, hogy 5-6 simán jobb nála (rém álarca, 1st year, returns 1-2, piros sisak ez rögtön 5 és eddig csak batman)

Masamune 2015.03.12. 07:26:32

Aquaman remek karakter habar velemenyem szerint kozel sem kap akkora figyelmet amennyit megerdemel, pont ezert orultem annak, hogy vegre kapott sajat animacios filmet. A sztori mindenfele spoiler nelkul, Arthur atlantisi tronra keruleset meseli el, ami nem mentes az armanytol es az egyeb ilyenkor felmerulo kellemetlen dolgoktol. A problema a sztorival, hogy remesen osszecsapottan kerult talalasra. A szerelmi szal egyik pillanatrol a masikra tortenik, semmifele karakter fejlodes nem tortenik, Arthur hatteret letudjak ket snittbol es a villain szal is teljes egyszeruseggel mindenfele melyseg nelkul lett bevezetve. Gondolok itt arra, hogy pl. Manta sokkal komolyabb es osszetettebb karakter mint az amit most itt prezentaltak belole. Egyszeruen a "gonoszt" szolgalja es ennyi. Ha mar szenteltek egy egesz estes animaciot Aquamannek, akkor sokkal de sokkal jobban es nagyobb figyelem szentelesevel is megtehettek volna ezt. Captain Marvel, a New 52 ota Shazam, borzalmasan legagyisult pedig istenek bolcsessegevel rendelkezik, Supermanben mar semmi emberi nincs, Batmant nem lehet elrontani habar itt szinte semmit nem szerepel es meg folytathatnam. Ez egy picit szol az univerzumnak es leginkabb a filmnek ami, legalabbis nekem, csalodas.

Masamune 2015.03.12. 07:32:07

A listadbol kimaradt meg a Captain Marvel, a DC Showcase-es rovidek, a Gotham Knight, a Superman vs. the Elite.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.06. 20:55:30

végre megnéztem én is, és simán vállalható volt azt kell mondjam.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.07. 12:33:30

közben átgondoltam, és arra jöttem rá, hogy a flashpoint óta nagyon véresek lettek ezek a dc-s animációk.
Ebben is fejeket vágnak le szúrnak át lándzsával. Superman is öl, holott ugye nem szokása.

Egyértelműen felnőtteknek készülnek.
süti beállítások módosítása