[Supernatural Movies]

Kicsik az óriások ellen

2015. március 25. - REMY

Azt konkrétan nem tudom, hogy mikor indult el ez a divat, de annyi biztos, hogy a 90-es évek elején rengeteg olyan film jött ki VHS-re, melyekben kisgyerekek tették próbára a kigyúrt sztárokat. Schwarzenegger megtudta anno, hogy a fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk, de a Paul testvérek és a pankrátorkirály, Hulk Hogan sem úszta meg a kicsik kioktatását. A VHS-korszak eltűnése után Hollywoodban úgy gondolták, hogy van még szufla ebben a „zsánerben” és két nagyobb figyelmet kapó film is érkezett a mozikba, előbb Vin Diesel, majd néhány évvel később The Rock főszereplésével.

k1.png

Összeszedtem nektek 5 olyan alkotást, amik valamilyen szinten megérdemlik, hogy megemlítsük őket, mert bár sose voltak elsőosztályúak, de volt idő, amikor a tv-t bámulva simán elszórakozott velük az ember. A bevételi adatok alapján pedig az újakat még a moziban is szerették a nézők.

Ovizsaru - 1990 (Arnold Schwarzenegger)

k2.jpg

Nem hiszem, hogy nagyon mellélövök azzal, ha azt mondom, hogy ennek a „zsánernek” az Ovizsaru az alfája és omegája, természetesen Arnold Schwarzenegger miatt. Az Osztrák Tölgy korábban egész hadseregeket volt képes elpusztítani, majd beküldték egy óvodába, ahol papír szerint nem, de a látottak alapján élete legnehezebb küldetése várta. Meg kellett „küzdenie” a kicsikkel.

Gorilla bácsi - 2005 (Vin Diesel)

k3.jpg

A Halálos iramban filmek sztárja, a kigyúr, kopasz Vin Diesel 2005-ben levetette Riddick énjét és beköltözött egy családhoz, ahol egy csecsemőtől kezdve a kamaszig tartó korosztály várta „tárt karokkal”, hogy megismerkedjen karrierjének legnehezebb és legfurcsább küldetésével. A lecke fel volt adva neki!

Óvóbácsik - 1994 (Peter Paul, David Paul)

k4_1.jpg

Fiatalként még nem az volt a legnagyobb kérdés, hogy milyen szintet képvisel egy adott film, hanem hogy van-e benne valami olyan, ami megfogja a fiatal nézőt és segít neki abban, hogy élvezze azt a másfél órát, amíg a játékidő tart. A 90-es évek közepén a Paul testvérek hozták el azt a szórakozást, amire egy óvodás gyerek vágyott. „Kőkemény” akciózást, óriási izmokkal, egy kis Monster Truckkal megfűszerezve.

Mr. Óvóbácsi - 1993 (Hulk Hogan)

k5_1.jpg

A világ talán leghíresebb pankrátora Hulk Hogan sem maradhatott ki a jóból, és több ízben is belekóstolt a filmezésbe. A 90-es években pedig a VHS akció-vígjáték részlegét gyarapította a filmjeivel. A minőségük ugyan nem volt valami eget rengető, de egy Külvárosi kommandó vagy egy Mr. Óvóbácsi azért fiatalon tudott „ütni”.

Fogtündér - 2010 (The Rock)

k6.jpg

A mai Hollywood egyik legnagyobb sztárja, The Rock sem hagyhatta ki azt, hogy a súlyzók és a konditermek után egy olyan kalandba vágjon bele, ami számára addig ismeretlen volt. Megismerte a kicsik világát, ráadásul még egy fogtündér jelmezt is képes volt felvenni, hogy teljesítse a küldetését, és a nézők jól kiröhögjék.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr387301269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.26. 08:44:23

jáj, de szarok ezek a filmek.
akkor is azok voltak, mikor kijöttek...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.26. 09:51:35

@REMY: az is, ahogy a die hard 4.0ben mondják willisnek, hogy csak mert régi nem klasszikus. ;)

Namely 2015.03.27. 09:28:33

-...csak fáj a fejem...
-Biztosan tumor!

:D
süti beállítások módosítása