[Supernatural Movies]

Az Osztrák Tölgy a zombik világában - Maggie

2015. május 09. - REMY

Schwarzenegger-filmeket nem azért nézünk, hogy az akcióhős színészi tehetségét csodáljuk. Az Osztrák Tölgytől azt várjuk el, hogy egysorosok közepette irtson ki egy egész hadsereget, majd rágyújtson egy kubai szivarra. Henry Hobson viszont megcsinálta a lehetetlent, és kihozta az öreg testépítőből a színészt! A Maggie az utóbbi évek egyik legérdekesebb zombis filmje lett, és nem csak amiatt, hogy végre játszani is láttuk az öreg Arnoldot.

maggie2.jpg

Amerika középnyugati részén vírus szedi áldozatait, ami kannibál hajlamú zombivá változtatja a fertőzötteket. Egy fiatal lányt is utolér a kór, szerető apja azonban a végsőkig kitart mellette…

Egyszerű, de annál szívszorítóbb film a Maggie, ami nem csak, hogy remek színészi játékkal operál, de emellett rettentő hatásosan mutatja be Abigail Breslin átalakulását is. Hobson filmje veszettül lassú, ám mégis rövidnek tűnik azaz időszak, amit még együtt tölthet Wade és szeretett lánya, Maggie. A film leginkább az elfogadásra épít. Egy olyan világba csöppenünk, ahol minden percben megpecsételődhet a saját, vagy családunk bármely tagjának az élete. Épp ezért a Maggie nem konkrét horrorfilm, hanem egy horrorelemekkel tarkított családi dráma, posztapokaliptikus világképpel és zombikkal átitatva. Viszont többnyire jól működik! Az összkép iszonyatosan komor, már-már az ember életkedvét is elviszi a film, annyira hatásos a zenei, illetve képi világa az alkotásnak. Azonban lassú, néhol túlságosan is vontatott. Tény, olykor-olykor pont a film előnyére válnak a túlnyújtott jelenetek, de a végeredményt nézve, az élvezhetőség szempontjából nem biztos, hogy ennyire vissza kellett volna fogni az egészet.

A hibákat viszont a két színész, Abigail Breslin és Arnold Schwarzenegger is okosan foltozzák be. Előbbi tehetségét valószínűleg nem kell vitatni, ráadásul a sminkesek végeztek olyan jó munkát, hogy a játéka mellé még néhol ijesztő is legyen a karaktere. Utóbbi pedig először furán, majd meglepően jól mozgott a drámai szerepkörében, ami talán a jövőre tekintve még jól is jöhet neki, hiszen új utakat nyithat meg a karrierjében. Ergo, még több drámázást Arnolddal!

maggie1.jpg

Azonban hazudnék, ha azt mondanám, hogy tökéletes film a Maggie. Vannak hibái, nem mindig áll össze Hobson elképzelése, de egy elsőfilmes rendező nem is mindig képes egyből a csúcsra járatni a terveit. Érdekes, hangulatos, és hatásos zombis film, ami az akciófilmes zsánert elfeledve, inkább a művészi oldalt közelíti meg. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr717444780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.05.10. 11:22:02

Én leginkább a végén éreztem, hogy ahelyett, hogy felpörögne, egyre inkább ellaposodik és elfogy, de egyébként hasonlóan látom a filmet.

Leone_510 2015.05.10. 20:07:48

nekem kissé Bud Spencer klónnak tűnik lassan Arnie , producerként is támogatta a filmet és ez kifejezetten dicséretes, bár divat a zombi holocaust azt hiszem Arnie találhatna más témát is ha drámázni szeretne nekem jobban bejönne, ja de ne világvége legyen mert már az is uncsi

Rozsgyi 2015.05.11. 09:35:50

Mennyiben más mint az úton? Az rám túlságosan nyomasztó hatással volt, és ha ez nem tud újat nyújtani, akkor kihagyom.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.05.11. 10:14:25

@Rozsgyi: Hangulatban nálam többször is megidézte az Útont. De nem hasonlítanám össze a két filmet.

Szamiz67 2015.05.11. 10:34:09

Erről az Arnoldról Tommy Lee Jones jut eszembe, de lássuk mi van még Arnold előtt a színészetben...:)
süti beállítások módosítása