[Supernatural Movies]

[kritika] Sharknado 3: Oh Hell No! (2015)

2015. augusztus 07. - Fincherista

„A Sharknado 3 lesz a legrosszabb film, amit valaha láttál” - így promotálta a kultikus széria harmadik felvonását David Hasselhoff. Mocskos hazugság! Nem mintha egy filmművészeti csodával lett volna dolgom, de a hányingert keltő fekáliák csoportjában “csak” egy mezei lócitromnak titulálnám az alkotást.

1_19.jpg

Pedig előzetes várakozásaimhoz képest egészen bizalom gerjesztően indult a film, reményt adva arra, hogy esetleg egy minőségi trash-re pazarlok el másfél órát. Shepard (Ian Ziering) ugyanis éppen a korábbi hőstettei okán kiérdemelt díját készül átvenni a Fehér Házban, amikor váratlanul beüt egy újabb cápavihar, immáron harmadjára. Így hát nincs más választása, felfegyverkezik és az elnökkel karöltve lát neki a semmiből előbukkanó cápák módszeres kiirtásának. A teljesen logikátlanul felépített küzdelmekben Lincoln portrén való szörfözéstől kezdve cápák zászlóba húzásán keresztül mindenféle nyalánkságban lehet részünk. A maga bizarr módján szórakoztató és határtalan unortodoxia azonban megtörik az érthetetlenül erőltetett drámai szállal, amihez már a lelkes félamatőröknél komolyabb színészekre lenne szükség.

Abban pedig elég nagy hiány van a filmben, mivel Ziering repertoárja továbbra is egy viaszbábúéval vetekszik, Scerbo láthatóan nem tud kiemelkedni az eye-candy szerepből, míg Tara Reid alakításánál már csak a melle nagyobb plasztik. Az alkotók mentségére szóljon, hogy ezúttal megpróbálták felkavarni az állóvizet, hiszen Bo Dereket az egyik botox klinikáról, Frankie Munizt a hollywoodi süllyesztőből, David Hasselhoffot pedig a Kung Fury forgatásáról kaparták elő rövidebb szerepek erejéig. Különösebben értékelhetőt ugyan ők sem nyújtottak, de egy kis nosztalgia faktor gyanánt jelenlétük üde színfolt volt. Illetőleg meg kell említeni Mr. X-et, aki egy rövid, de annál csattanósabb cameo erejéig ugrott be.

rsz_vlcsnap-2015-07-23-15h58m39s64_resized.jpg

Az új lépcsőfokot nem csak a színészeknél próbálták meglépni a mélyen tisztelt “művészek”, hanem a bonyodalom terén is. A korábbiaknál ugyanis nagyobb és durvább viharokkal kell szembeszállniuk a hősöknek, sőt, egészen az űrig jutnak a bugyuta küzdelem során. Nagy kár, hogy mindezek közepette csak elvétve vették kellően komolytalanra a figurát. Mindenesetre a rajongók talán újra megtalálhatják az alkotás gagyiságában rejlő “szépséget”, a többieknek pedig az érdemes-e megnézni kérdésre a válaszom: oh hell no! 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr537649886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2015.08.08. 09:24:08

A Hoff és Mark Cuban miatt meg akarom nézni, de nem láttam az első két részt. Vajon érteni fogom? xD

Gyűrött Papír 2015.08.09. 15:16:40

Dancsó miatt néztem meg az első részt. Ha nem veszed komolyan, akkor blőden vicces. Ha csak egy kicsit is komolyan akarod venni, akkor kidobtál 90 percet az életedből.

Dr_utcai_arcos 2015.08.09. 20:48:00

Ne már, bár kicsit erőltetett lett a 2. rész, de meglepően nézhetőre sikerült. Nem lehet ez sem annyira rossz.
süti beállítások módosítása