[Supernatural Movies]

Frank Castle, avagy a Megtorló!

2016. március 04. - REMY

Hatalmas várakozás előzi meg a Daredevil 2. évadát, hiszen Jon Bernthal személyében megelevenedik az egyik legnagyobbra tartott, a szuperképességek nélkül, ám végtelenül kegyetlen életet élő Megtorló, aki bár már többször is megmutatta magát a kamerák előtt, de eddig egyszer sem tudott kitörni az elbaltázott képregényadaptációk táborából. A kérdés tehát adott, Punisher végre megtalálja a számításait?

p1_5.jpg

Azonban, amíg várunk a március 18-án megjelenő első epizódra, nézzük meg egy kicsit Frank Castle történetét, hogy ki is Ő valójában…

Frank Castle, avagy a Megtorló a Marvel képregények egyik legismertebb és legközkedveltebb antihőse a jó öreg Wade Wilson, alias Deadpool mellett. A karaktert Gerry Conway és John Romita, Sr. alkották meg a 70-es évek közepén, amikor is még csak egy fel-felbukkanó szereplő volt az akkor megjelent képregényekben. Az első fellépése a The Amazing Spider-Man 129. számában volt az 1974-es esztendőben. A karakter felemelkedésére azonban még egy kicsit várniuk kellett a rajongóknak, hiszen nem ment minden úgy, mint a karikacsapás. A 80-as évekre viszont a Megtorló kiteljesedett, saját képregény-sorozatot kapott, majd az évtized legvégén már az első önálló moziját is láthatták a rajongók. Ezt követően nem volt megállás, betörtek a játékpiacra, és bár a film nem hozott nagy sikert, és a képregény-piacon is voltak hullámvölgyei, de ez szinte minden hősnél fellelhető volt a történelem során. A 90-es évek közepére viszont már mindenki tudta, hogy ki az a Frank Castle, a népszerűsége pedig töretlen maradt mind a mai napig.

Története:

p3_3.jpg

Frank Castle élete sosem volt egyszerű, folyamatosan képezte magát és a gyilkolás sem állt távol tőle. Szolgált többek között az Amerikai Tengerészgyalogosoknál és harcolt a vietnámi háborúban. Szolgálatában tanúsított hősies és bátor tetteiért többször is kitüntetésben részesült. A sors azonban nem volt kegyes hozzá…

Miután visszatért a háborúból, New York-ban, a Central Parkban piknikezett a családjával, hogy kipihenje a korábbi évek fáradalmait. Azonban egy nem várt fordulat vette kezdetét a négyfős család életében. Castle felesége, Maria és két gyermeke szemtanúi lettek egy maffiagyilkosságnak. A gyilkosok azonban nem akartak hátrahagyni tanúkat, így kivégezték a család minden tagját. Castle ugyan túlélte az esetet, de a tragédia megpecsételte az életét. Dezertált, majd hónapokra eltűnt a világ elől. Visszatérése után viszont nem kegyelmezett, a fehér koponya megjelent a fekete ruházatán, a Megtorló pedig megszületett!

Jellemzők:

p4_2.jpg

Frank Castle egyik legjellemzőbb vonása, hogy nincsenek szuperképességei. Ezáltal nincs meg az a gigantikus méretű űr az emberek és Ő közte, mint mondjuk Hulk és az emberek között. Frank emberi, azonban ez nem azt jelenti, hogy vajból van a szíve… Bosszúvágya nem ismer határokat, ezáltal pedig nem kímél senkit és semmit. Mestere a fegyvereknek, ismeri a legtöbb harcmodort, kiképzett katona, megállíthatatlan gerillaharcos. Bár a testi ereje elmarad Amerika Kapitányétól és a többi szuperhősétől, de a képzettsége miatt mégis képes egyedül szembeszállni egy egész hadsereggel. A brutálisan meggyilkolt családja miatt nem riad vissza a kínzásoktól és az embertelen bánásmódtól sem, épp ezért nem csak az ellenfelei néznek rá rossz szemmel, hanem sokszor a jó ügyért harcoló hősök is. (Daredevil felkészül) Bár puszta kézzel is képes bárkit hatástalanítani, a legtöbb esetben egy egész fegyverarzenált visz magával a csatába. Megjelenését a lehető legjobban minimalizálta. A ruházata sötét, legtöbbször fekete, a mellkasát pedig egy óriási fehér koponya díszíti, ami megpecsételi a gonosztevők életét.

Frank Castle élete a papírlapokon túl:

A 42 éves múltja során több játék és film is készült a Megtorlóról, azonban ez nem mindig jelentett sok jót a rajongóknak…

FILMEK

1989 – The Punisher

p5_2.jpg

Főszerepben: Dolph Lundgren

KRITIKA

2004 – The Punisher

p6_1.jpg

Főszerepben: Thomas Jane

KRITIKA

2008 – The Punisher: War Zone

p7_2.jpg

Főszerepben: Ray Stevenson

KRITIKA

 

JÁTÉKOK 

1990 – The Punisher (Nintendo)

1990 – The Punisher  (DOS, Amiga)

1993 – The Punisher  (Arcade Game – CapCom)

2005 - The Punisher  (PC – THQ)

2009 - The Punisher: No Mercy (PS3 – Sony)

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr918443832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása