[Supernatural Movies]

Rossz szomszédság 2

2016. május 13. - kultúrfaló

Erre most miért volt szükség?

rossz-szomszedsag-2-bad-neighbours-2a.jpg

Mac (Seth Rogen) és Kelly (Rose Byrne) élete végre nyugodt kerékvágásban csordogál, találtak vevőt a házukra és a szomszéd ház üresen áll. Azonban van egy kis bökkenő: az érdeklődők csak 30 nap után fizetik ki a vételárat, addig pedig akármikor megjelenhetnek ellenőrizni, hogy minden olyan jó-e, ahogyan az eladók állítják. A házaspár már biztosnak érzi a dolgot, azonban arra nem számítottak, hogy új lakók költöznek a szomszédba…ráadásul egy lányszövetség. Innentől kezdve pedig elszabadul a pokol.

A történet alapja már megvolt az első részben, a szereplők nagy része ugyanaz, a konfliktusokat is láttuk már, de akkor mégis miért gondolták úgy a készítők, hogy feltétlenül el kell készülnie a folytatásnak? Valószínűleg azért, mert a Rossz szomszédság szépen hozott a mozi pénztáraknál, az pedig, hogy ennyire ötlettelen második részt kaptunk, Hollywoodot minősíti, hiszen mostanában még inkább a biztosra hajtanak.

Na, szóval a tárgyra visszatérve… a Rossz szomszédság 2 kétes érzéseket ébresztett bennem, és ahogyan elnéztem, a moziban körülöttem ülőkben is. Voltak ugyan, akik harsányan röhögtek, azonban olyanok is akadtak, akik a fejüket fogták, illetve elhagyták a termet. Ez utóbbiról pedig az az alpári humor tehet, amihez nagyon jó gyomor kell, illetve az, hogy valaki az amerikai fingós-böfögős-hányós viccek szentháromságára építő „örökbecsű” filmeket szeresse. Ugyanis itt szinte mindegyikből kapunk, sőt már a nyitójelenetben visszaköszön egy nagy adag megemésztett rák.  Azonban még közel sem értük el a mélypontot (az egyértelműen a szülő nőből kilógó gyerekláb). Közben meg megy a folyamatos háborúzás a szomszédságok között.

Kevésbé alpári humorral viszont egész jó filmet kaptunk volna: a lányszövetség alapítói (Chloë Grace Moretz, Kiersey Clemons, Beanie Feldstein) és célja szerethetően lett megalapozva; a visszatérő Teddy Sanders (Zac Efron) motivációja érthető; ugyanígy Macék indokai is. Nem amerikaiként viszont a néző nem tudja eléggé átélni a szegény lány szövetségek helyzetét, nem elég indok, hogy nem rendezhetnek bulikat az egyetemek területén, Mac és Kelly továbbra is borzalmas szülő. Érthetetlen, hogy elég nagy humorforrás ez a negatív tulajdonságuk, és a forgatókönyv szinte megbocsátja ezt nekik.

rossz-szomszedsag-2-bad-neighbours-2.jpg

Viszont remélem, hogy Chloë Grace Moretz (HA/VER) észbe kap, és visszatalál a jó szerepekhez (az 5. hullám egyszerűen nézhetetlen volt), kár lenne, ha elkallódna, hiszen egy jó színésznő. 5/10

A film MAFAB adatlapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr58713442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hakos05 2016.09.20. 13:16:36

Eszméletlen alpári a film és elég erőszakos a humora, de egyelőre feministább, mint bármi amit idén láttam. Még a rasszizmusra is van egy erős válasza. Azt hittem, hogy második rész, oké legyen lányszövetség a téma, de meglepően okosan használták ki a dolgot.
süti beállítások módosítása