[Supernatural Movies]

Az utolsó boszorkányvadász

2016. május 23. - REMY

Kevés értelmes horror/fantasy-film lát napvilágot a tengerentúlon, így aztán, amikor fel-felbukkan egy-egy önjelölt klasszikus, akkor mindig egy kicsit elkezd reménykedni az ember, hogy „Na, talán, majd most!”. Breck Eisner legújabb filmje, az Utolsó boszorkányvadász akár még jó is lehetett volna, de nem mert eléggé kockáztatni.

vlcsnap-2016-03-06-17h24m01s089.png

Bő ezer évvel ezelőtt háború dúlt az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarták szabadítani a fekete halált. Kauldernek azonban sikerült megölnie a boszorkánykirálynőt, aki az utolsó leheletével még halhatatlansággal átkozta meg őt. Kaulder évszázadokon át harcolt a gonosszal, majd vált legendás boszorkányvadásszá. Napjaink New Yorkjában azonban újra megdobbant a gonosz szíve, így Kauldernek minden eddiginél nagyobb teher kezdte el nyomni a vállát…

Adott volt egy nem túl acélos, de Vin Diesel és a boszorkánykirálynő közötti kapcsolatnak hála, egy érdekesnek tűnő alapszituáció, amit majdnem sikerült felpörgetni a megfelelő szintre. A probléma viszont ott kezdődött, hogy a készítők nem mertek eléggé odalépni a gázpedálnak, így csak helyenként lehetett azt érezni, hogy ebből még valami jó is ki fog sülni. Ugyanis az Utolsó boszorkányvadász tele volt fantáziával. A gonoszt végre csúnyának ábrázolták, a boszorkányok képességei látványosak voltak, a horrorisztikus hangulat pedig olykor-olykor tényleg nagyon jól működött. Vin Diesel viszont hiába volt remek választás, a karakterét nem tudták elég badass-re megírni, így marad a jól bevált befeszült, lassú, morcos gyilkos, aki tényleg csak akkor mozdult meg, amikor végszükség volt. Vin Diesel Vin Diesel-t játszott, nem pedig Kaulder-t.

vlcsnap-2016-03-06-16h56m38s452.png

Bár a film sok új dolgot nem képes felmutatni, de mégsem lehet azt mondani rá, hogy unalmas. Michael Caine feltűnése, Rose Leslie jelenléte is sokat dobott az alkotáson, ami ha nem is lesz klasszikus, de legalább képes elérni azt a szintet, hogy nézhető legyen. 6/10

A film MAFAB adatlapja

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr268523086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szil_ 2016.05.24. 10:48:45

„...aki az utolsó leheletével még hallhatatlansággal átkozta meg őt...”
Nem ismer valaki egy remek helyesírás-átkot? Jól jönne ide.

Euscorpius Hungaricus 2016.05.24. 13:19:26

@szil_: Jól van na! miért kell a kákán is csomót keresni. Egyszerűen arról van szó, hogy a Lehel megsüketült. Nnna!
süti beállítások módosítása