[Supernatural Movies]

A Kis Kedvencek Titkos Élete

2016. augusztus 02. - Creativ3Form

Háziállatnak lenni jó

Akinek volt, vagy van háziállata, az majdnem minden nap felteszi magának a kérdést, hogy „vajon mit csinálhat most az én kis drágám?” Vagy ha nem is minden nap, de azért a héten egyszer minimum megfordul a fejében a munkahelyén ülve, hogy kis kedvence vajon éppen alszik-e, iszik, vagy esetleg partyt rendez? A Kis kedvencek Titkos élete első teasere erre a kérdéskörre adott választ elég vicces formában. Ám, hogy milyen lett a tényleges rajzfilm összképe? Nos…vegyes.

Szerelem és bodottá

A történet szerint, Max a világ legboldogabb kutyája. Őt és a gazdáját egymásnak teremtette a Föld. Játszanak, ölelkeznek, együtt esznek, sorozatoznak, nézik a naplementét, majd végül álomra is egymás mellett hajtják a fejüket. Max annyira nem bír elszakadni a gazdájától, hogy amikor az reggel elmegy dolgozni, ő egész nap nem csinál semmit, csak ül a bejárati ajtóval szemben és várja, hogy gazdája mikor nyitja ki széles mosollyal az arcán, és játszik vele újra és újra és újra. Míg a szomszéd otthon hagyott háziállatai mindig találnak elfoglaltságot, úgy mint a bulik, szerelmes szappanoperák közbeni álmodozások, vagy éppenséggel a hűtő teljes kifosztása, addig Max töretlenül várja gazdáját. Az, hogy ez idő alatt néha átugranak hozzá ezek a szomszéd állatok nem izgatja különösebben. Társalog velük, valamint megbeszéli mindegyikükkel a mindennapi dolgokat, pl. hogy ki hogyan kergetett meg egy botot, vagy szólt be egy, az épülettel szemben lévő fán  élő mókus párnak. Ezekbe az idilli, már-már álomszerű hétköznapokba csöppen bele egy új eb, Duke, akit a gazdája egy menhelyről hozott haza. Max nagyon nem örül neki, és nem csak azért, mert sokkal de sokkal nagyobb mint ő, hanem mert belerondít az ő és gazdája mesébe illő mindennapjaiba. Annak rendje és módja szerint próbál is kitolni a nagydarab, általa betolakodónak titulált Duke-kal, de nem megy az olyan könnyen. Duke szerint, ha ki akarsz velem cseszni, akkor én is kicseszek veled. Az egyik sétáltatás során, a kettőjük hadakozása a gazda szeretetéért pedig egy olyan lejtő közelébe sodorja a mi kutya párosunkat, aminek mélyén a sintérek rácsai várnak rájuk. A szomszédos háziállatoknak fel is tűnik Max és riválisa Duke hiánya, ezért elhatározzák, hogy megkeresik őket. Ez pedig egy nem minden napi kalandot ígér nekik, de Max és Duke egyaránt emlékezni fog erre a kis „kiruccanásra” életük végéig.

Gazda, van egy kis probléma…

A kaland tehát megvan, csak sajnos olyan szinten sablonos lett, hogy jóval az események lezajlása előtt össze lehet rakni a képet. Maguk a karakterek szerethetőek, sőt. Nem csak a főszereplők, hanem a később beérkező, amolyan mellékszereplő, nagyvárosban kóbor körülmények közt tevékenykedő kis állatok is el lettek találva. Az öregedő aggastyán kutya, aki a bölcsességével segít a "fiataloknak," az izgága hörcsög, aki a lakását keresi, de az én személyes kedvencem az emberiséget elpusztítani vágyó, pszichopata nyuszi. Emellett a cukiságfaktor se esett át a ló túloldalára, ami pedig az adott állatfajra jellemző reakciókat és viselkedéseket illeti, telitalálat lett. Én, mint macska és kutya tulaj, az összes velük kapcsolatos poénon hangosan röhögtem, tökéletes jellem és viselkedés ábrázolást kapott mindegyikük. Ám a kaland, amiben részt vesznek, sajnos nem tud újdonságot nyújtani. A felépítése, a közbeni történések és konfliktusok, valamint a végjáték előszele, majd lezongorázása mind-mind előre kikövetkeztethető. Összességében ezzel nincs is akkora baj, csak pl. a már korábban említett teaser, ami azt mutatta meg konkrétan, hogy mit is csinálnak az állatok, amikor otthon vannak egyedül, kicsit más hangulatú és stílusú filmre engedett következtetni. Az már más kérdés, hogy a későbbiekben érkező sztori előzetesek már valamilyen szinten előre vetítették a várható végeredményt.

Szóval elmondható, hogy A Kis Kedvencek Titkos Élete bár szerethető, humoros és megfelelő szintű cukisági faktorral bír, de összességében nem hordoz magában annyi energiát, hogy klasszikus kedvenc legyen, amit bizonyos időszakonként újranéz az ember. Ám egyszer mindenképpen érdemes megtekinteni, mert arra a másfél órára amíg tart, eléri a hatását, és elszórakoztat ezekben a meleg hétköznapokban. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr898929324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása