[Supernatural Movies]

Doctor Strange, az elbukott legfőbb varázsló

A Doktor hamarosan újra rendel!

2016. október 27. - REMY

Kevesen tudják, hogy nem Benedict Cumberbatch lesz az első élőszereplős Doctor Strange, hiszen Peter Hooten már 1978-ban magáénak tudhatta ezt a titulust. Ugyanakkor az 1963 óta létező képregényhős a múlt évezred Marvel-filmes hagyományait megőrizve, a többnyire zs-kategóriás fellépést mutatta be a nagyérdemű előtt. Tény, nem is mozifilmnek szánták, hanem egy sorozat pilotjának (amiből végül TV-film lett), ám még a televíziók képernyőjén sem sikerült varázsolnia.

vjraipi59btngx0nxaestwn3pvk.jpg

A történet Dr. Stephen Strange kalandját meséli el, ahogy egy átlagos orvosból, az univerzum egyik legnagyobb varázsolója lesz. Strange az elején még mit sem sejt az egészből, azonban a háttérben már munkálkodnak a segítői, valamint az ellenfelei (pl. Morgan le Fay). Strange-re viszont nem kis veszély leselkedik, ugyanis, minél előbb meg kell tanulnia bánni az erővel, vagy a Föld veszélybe kerül...

A Marvel próbálkozott, de a legtöbbször mindhiába, hiszen a Penge, valamint az első X-Men megjelenéséig nem igen lehetett feleleveníteni olyan alkotást - a Hihetetlen Hulk sorozatot kivéve -, amire azt mondta volna az ember, hogy érdemes nekiülni. Többek között feltűnt már Pókember, jött látott és vesztett Amerika kapitány, a kukában landolt egy Fantasztikus Négyes projekt, és hát Doctor Strange is a tiszteletét tette a kamerák előtt a múlt évezredben.

drstrange1978422222.jpg

Philip DeGuere Jr. próbálkozása azonban már a kezdeteknél elhalt. Ugyanis Strange kalandjához pénz kell, sok pénz. A látványos effektek, a különböző varázslatok alapvető kellékei a világának, amit az idén megjelenő filmben a trailerek alapján tökélyre is fejlesztettek a készítők. A tévés költségvetés viszont ezt már az elején meggátolta ezt, aminek hatására a gagyi megvalósítás garantálttá vált. Ezzel még igazából nem is lett volna különösebb probléma, ha a forgatókönyv olyasfajta történetvezetéssel lett volna ellátva, ami értékelhető játékperceket biztosít az ártatlan tévénézőnek.

Bár a másfél órás film a sorozat pilot szerepét szándékozta betölteni, a sorozat végül sosem készült el. Így viszont önmagában egy dögunalmas, érdemi részt a hősről csak az utolsó 15 percben felvonultató, gagyi és lassú alkotást formált meg, ami ráadásul nem is az alapvető, autóbalesetes, Tibet-i eredettörténetet kezdte elmesélni.

kepkivagas_3.JPG

Nyilván egy tejes évad után másként állna hozzá az ember, de mivel ez már csak történelem, így nem igen lehet szépíteni a dolgokat. A film gyenge, a próbálkozás elismerésre méltó, de ennél többet nem is igazán érdemel. A megtekintést senkinek, illetve maximum a keményvonalas rajongóknak ajánlom, akik nem tudnak mit kezdeni bő másfél órával. Aki viszont mindenáron gyorstalpalót szeretne a Doktorból, annak a 2007-es rajzfilmet tudom bátran ajánlani, mert bár az sem tökéletes, de közelebb hozza a hőst a nézőhöz. 2,5/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett amit olvastál, kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1511844347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása