[Supernatural Movies]

Uwe Boll klasszikusok #6 - Rampage

2016. november 06. - REMY

Uwe Boll meglepett! Olyan szintű tombolást vitt véghez a Rampage című filmjével, amit csak egy minőségi hardcore r-rated akciófilmtől várhatunk el. Mindezt természetesen úgy, hogy az első perctől az utolsóig működött a filmje, ami nála nem kis szó. A zs-kategóriás német úriember nagyon úgy tűnik, hogy ezzel az alkotásával igencsak melléfogott, pozitív értelemben.

rampage-2009_31806.jpg

Egy szüleivel élő fiatal férfinak egy nap elege lesz a világból, és golyóálló öltözékben, állig felfegyverkezve, véres ámokfutásba kezd az utcákon...

Lényegében erről szól a történet. Boll akkor döntött igazán jól, amikor a háttérbe szorította a pénzorientált világról szóló kritikáit, amit többször is hangoztatott a játékidő folyamán. Ugyanis hiába került elő többször is az üzenete, csak a hentelés árnyékában hagyta érvényesülni ezt az igencsak nagy társadalmi problémát. Ennek hatására pedig szabadon engedhette azt a dühöt és agresszivitást, amit ráruházott a Brendan Fletcher által - meglepően hitelesen - alakított Bill Williamson-ra.

Így pedig a film megmaradt egy egyszerű, de annál szórakoztatóbb slasher-filmnek, ami nem csak látványban, hanem bátorságban és hangulatban is jelesre vizsgázott (Bár érződik rajta a B-feeling, de ez itt most egyáltalán nem volt zavaró). Uwe Boll legnagyobb pechje, hogy az ő nevével lett ellátva a projekt, ugyanis akár még a mozikba is landolhatott volna a produkció, ha egy kicsivel jobb hírnévvel rendelkező rendező készíti el ugyanezt a filmet. Amikor ilyen Purge-féle PG-13-as akció/horror filmek, illetve Paranormal Activity-k bekerülhetnek a nagyvászonra, akkor a Rampage is odakerülhetett volna.

11c1c38f080c.png

Hiszen a Tombolás mind történetben, mind annak vezetésében megállja a helyét, ráadásul igen badass mészárlást vitt véghez Bill a történet folyamán. Mindazonáltal pedig sikerült a filmnek megmaradnia annak, aminek készült, egy akciódús, eszeveszett tempót diktáló ámokfutásnak. Uwe Boll most tényleg kitett magáért! 7/10

A film MAFAB adtlapja

Ha tetszett amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr3811846203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakat Barnabás · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.11.06. 20:15:36

Ezt a filmjét én is csíptem, néhol kimondottan letaglózó volt. El is kezdtem reménykedni, hogy Boll rátalált magára, és majd csinál normális filmeket is, de úgy tűnik ez a darab csak amolyan eltévelyedés az életműben.
süti beállítások módosítása