[Supernatural Movies]

Uwe Boll klasszikusok #7 - Far Cry

2016. november 20. - REMY

Uwe Boll a 2008-as esztendőben, ahogyan azt már több ízben is megtette korábban, egy játékadaptációba vágta a fejszéjét, hogy ismételten ellenségeket szerezzen magának a világ minden tájékáról. A Far Cry-sorozat ugyanis hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen a 2004-es első megjelenése óta már a sokadik része (legutóbbi a Far Cry Primal) látott napvilágot az idei esztendőben, hogy újfent elkápráztassa a játékosokat. A virtuális világban minden tökéletesen működött, no nem úgy, mint a filmvásznon...

far_1.jpg

Jack Carver, az ex-kommandós jelenleg turistákat szállít bálnatúrákra. Ebből él, és mellesleg alkoholista. Egy nap egy Valerie nevezetű hölgy felkeresi Jack-et, hogy vigye el megkeresni Max bácsit, Dr. Krieger szigetére. Jack természetesen segít neki, ám ekkor még nem sejti, hogy hamarosan újra fegyverhez kell nyúlnia, ugyanis a szigeten rettentő fura dolgok történnek...

Néhány dolgot leszámítva a Far Cry-mozi amúgy simán nézhető lenne, azonban Uwe Boll egy olyan irányba vitte el az egész produkciót, ami teljesen ellehetetlenítette még az egyszer nézhető státuszból is. Ugyanis Chris Coppola karaktere, Emilio feltűnése után irányíthatatlanná vált az egész film. A sima akciófilmből egy agyatlan, buta és gyenge poénokkal teletűzdelt - Boll szerint minden bizonyára humorosnak gondolt - kalandozás vette kezdetét, ami végül a totális csődöt eredményezte.

Se nem lett humoros, se nem lett akciódús, de még csak érdekesnek sem volt mondható mindaz, ami Boll agyából kipattant. Egy gyengébb Film+-os akciófilm ugyan kikerekedhetett volna az alapjáraton ötletes alaptörténetből, (Ugyebár az első Far Cry játékot próbálta meg filmvászonra álmodni a német zseni) de ehhez el kellett volna hagynia minden olyan mellékszálat, ami nem illett az összképbe. (Lásd Rampage. Itt működött az, hogy csak egy dologra koncentrált.)

far2_3.jpg

Pedig ott volt az aduász a kezében, Til Schweiger kiköpött játékbeli Jack Carver volt, de mindhiába. Elsüllyedt ő is a Boll irányította hajóval együtt. Talán jobb is... 3/10

A film Mafab adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7311918479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.11.20. 21:41:22

Uwe Boll szerencsére nem akar több filmet forgatni, de így is elég szemét került ki a kezei alól :(

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.11.22. 15:48:32

Igazából teljesen hitelesen lett Far Cry hiszen:
TOP DEFINITION
Far Cry
Means not even close

(Urban Dictionary)

AntyG 2016.11.23. 13:22:01

2016 év végén cikket írni egy 2008-as filmről... egyszerű kattintásvadász cikk! SEMMI TÖBB!! Ráadásul pár mondattal le van tudva az egész... minőségileg a cikk sem ér többet, mint maga a film!
Legközelebb miről lesz cikk írva? ... a Piszkos 12-ről? az is "mostani" film...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.11.23. 13:53:40

@AntyG: Szóval csak aktuális filmekről szabadna írni egy filmes blogon? Ez új nekem. Na, nem baj, legalább benéztél. Köszi. :)

hakos05 2016.11.23. 16:20:32

@AntyG: Ez alapján inkább az lenne kattintásvadászat, ha aktualitásokról írnánk, hiszen ki kíváncsi egy régi rossz filmre? Várjunk csak...

hannigabi 2016.11.23. 17:17:33

@AntyG: Egyébként szerintem is tiszta gáz ez a blog, nem értem miért olvassa bárki is!!!négy Az viszont nagyon érdekelne, hogy mi ebben a kattintásvadászat? (lehet büdös proli vagyok, hogy nem tudom, de ez van :( )
süti beállítások módosítása