[Supernatural Movies]

A 10 legjobb Star Wars rajongói film - 2016

2016. december 14. - Duba Dániel

A fan-made Star Wars filmek minden évben megállíthatatlanul özönlenek a különböző videó-megosztó csatornákra. Habár a felhozatal vegyes, a beléjük fektetett lelkesedés továbbra is óriási. Az idei trendekből látszik, hogy a "fiúk-lányok fénykardoznak az erdőben" című forgatókönyv elem még mindig a legfőbb építőköve a rajongói filmeknek, akárcsak az előző években (pont ezért azokat szépen kiszanáltam innen), de azért szerencsére születtek kreatívabb darabok is. Kylo Ren, melodráma, korrekt speciális effektek, ügyes operatőri munka és egy kis visszafogott humor. Ezek jellemzik leginkább az idei felhozatalt, melyből a tíz arra legérdemesebbet van szerencsém most bemutatni. A cikk alján szavazz a legjobban sikerült kisfilmre, valamint játssz a nyereményjátékunkon a páros mozijegyekért!

star_wars_fan_film_2016.jpg

10. - Star Wars: Acolyte

Az eleje gyönyörű, a zene és a képek nagyon egyben vannak, de aztán átcsap a szokásos toposzokba. Erdő, menekülés, fénykard csata, Kylo Ren. Kihagyni minden esetre kár lenne.

 9. - TK-434: A Stormtrooper Story

Nehéz a dolga a katonának. Az összeállítás talán legdrámaibb darabja, sajnos sokkal komolyabban veszi magát, mint kellene, ennek ellenére nagyon szépen kivitelezett alkotás. Egy igazi indie movie, mellőzi a jól ismert Star Wars hangulatot, de talán ez benne az érdekes, egy igazi csemege. A 2016 Filmmaker Select Award at Star Wars Celebration Europe díj nyertese.

8. - The Stolen Saber

Egy lázadó katona eszeveszetten menekül, miután visszalopta Luke Skywalker fénykardját az Első Rendtől. Egy humorosabb darab, ilyen is kell ide. A Kylo Rent alakító figura egy az egyben hozza Adam Driver mozdulatait, de valami egészen elképesztő pontossággal. A legjobb rész, amikor Britney Spears földre küldi a Ren lovagját. Jár érte a pacsi.

 7. - Exile - Ep 1

Profin kivitelezett kisfilm, egy igen jó gonosz karakterrel. Amit 2:35-től művel azzal a szerencsétlen nővel az fenomenális, már csak azért a jelenetért érdemes megnézni a filmet, de tulajdonképpen a lista technikailag egyik legprofesszionálisabban kivitelezett darabja, amin majdnem két teljes évig dolgoztak. Riszpekt!

 6. - Rebel Scum

Az összeállítás jeges pályája (gamer közmondás). Már csak azért is érdemes belevenni a listába, mert nem erdőben játszódik, feltűnnek benne kutász droidok, egy birodalmi lépegető, az effektek pedig igencsak rendben vannak, és ez a legjobb rész: majdnem teljesen CGI nélkül, stop motion technikával készültek. Hát mi ez, ha nem szív és lélek?!?

 5. - Kara

A sivatagos pálya. Apa és lánya belekeveredik a Birodalom és a lázadók közti csatározásba, ami sajnos végzetes lesz rájuk nézve... a Birodalomra. Szép képek, hibátlan alakítások és gyönyörű zene, profi munka.

4. - Star Wars: Amulet of Ulron

Amikor a Star Wars-t megcsapja a horror szele. A lista legsötétebb darabja, a végére mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját. Remek kamerakezelés, feszesre vágott akció és egy fasza befejezés. A Star Wars-on belül mindig lehet újat mutatni, jó lenne ha ezt a Disney se felejtené el (és nem is felejtette, a Rouge One végre friss vért pumpált a vénákba).

3. - Star Wars: Liberation

Egy lázadó katona hónapok óta tartó fogságban vesztegel a Birodalom kezei között, mígnem adatik egy esély a szökésre. Az régi interactive moviekat emlékezetünkbe idéző alakítások és végre egy valamire való űrcsata. A főszerepeben Jeff Goldblum gazdaságosított változata.

2. - Han Solo: A Smuggler's Trade

Kétség kívül az egyik legélvezetesebb kisfilm a tízből. A Han Solo-t alakító Jamie Costának ugyan nem olyan csibészes a mosolya, mint a jó öreg Harrison Fordnak, de a frizurája hibátlan. A szemfüleseknek feltűnhet, hogy egy fél pillanat erejéig egy Indiana Jones motívum (az utolsó kereszteslovagból) is beleépül az aláfestő zenébe, amit egyébként a Budapest Scoring Orchestra hozott össze. És gyerekek... Chewie!!!

1. - Hoshino

The force is strong with this one. A legprofibb és leghatásosabb kisfilm az idei merítésből. Egy vak Jedi harcos mesterré válásának pillanatai hét percben. Mozifilmeket alázó operatőri munka, hibátlan színészi teljesítmény, sallangmentes narratíva. A zenétől kezdve a "majdnem" akción át minden egyben van. Ha csak egy Star Wars kisfilmet nézel idén, akkor ez legyen az. Bár ha idáig eljutottál, akkor már késő, nem igaz?

Játssz a december 18-ig futó nyereményjátékunkon és nyerj páros mozijegyet!

Ha tetszett amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr4412047861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása