[Supernatural Movies]

Sötét árnyak - Justice League Dark

2017. február 05. - Mikesi Tomi

A Föld egy eddig ismeretlen fenyegetéssel néz szembe. Az emberek rémálmai valóra válnak, mindenfelé démonokat és szörnyeket hallucinálnak, félelmükben pedig ártatlanok, vagy épp szeretteik életét veszik el. Az Igazság Ligája jóformán tehetetlen, így kénytelenek John Constatine segítségét kérni, aki otthonosan mozog a mágia birodalmában.

A DC Universe második R-Rated animációs filmje, ami teljes mértékig érthető, hiszen egy véres és erőszakos darabról van szó. Habár messze nem olyan extrém az erőszak ábrázolás, mint a Gyilkos tréfában. A filmet eredetileg Guillermo del Toro rendezte volna, élőszereplős változatban, ennek a változatnak a forgatókönyvén alapul a mostani történet.

jld2.jpg

A cím megtévesztő lehet, ugyanis az Igazság Ligája valójában igen rövid időt tölt csak a képernyőn. A film teljesen elmerül Constantine világában és azok számára is élvezhető, akik nem ismerik az élőszereplős sorozatot. Folyamatosan ismerjük meg az új karaktereket, ezen a téren kiválóan működik a film. Ahogyan Constantine számára egyre világosabbá válik a misztérium, a rejtély eredete, mi is egyre inkább átlátjuk a világot, amibe belecsöppentünk. A legtöbb szereplőt pont annyira ismerjük meg, amennyire szükséges, ahhoz, hogy tudjunk értük szorítani, azonban a film bevon néhány karaktert, akik csupán egy-egy cameo erejéig szerepelnek.

John Constantine 2014-ben saját sorozatot kapott, igaz rövid időre. A karaktere alapjául egyébként eredetileg Sting személye szolgált. A CW befuccsolt élőszereplős sorozata után Constantine kalandjait animációs szériában követhetjük nyomon a továbbiakban. Több színész fogja a korábban általa megszemélyesített karakter hangját szinkronizálni az animációs sorozatban.

A DC animációs filmjeinek az az egyik legnagyobb erőssége, hogy egymástól független történeteket mesélnek el. Ennek megfelelően, teljesen új szemszögből mutathatnak be egy-egy karaktert, vagy történetet. Számtalan variációját ismerjük Batmannek, Supermannek, de a történeteiknek is különböző interpretációival találkozhattunk. Egy viszonylag új keletű törekvés, hogy a DC az animációs filmek terén is szeretne egy Marveléhez hasonló univerzumot alkotni, azonban továbbra is készülnek a fő sodrástól eltérő alkotások.

Az animáció stílusa hasonlít az Igazság Ligája: Háború és a Sötét lovag visszatér képi világához, ami nem véletlen, hiszen ezeket szintén Jay Oliva rendezte. Egy igazi veterán, aki már kilenc DC animációs filmet készített, de számtalan Marvel produkciót is dirigált.

jld1.jpg

A film kizárólag Blu-rayen és DVD-n jelenik meg, ennek megfelelően mindössze 75 perces. A minőségén igazából nem érződik, de hiányoznak az olyan nagyszerű, legendás szinkronszínészek a produkció mögül, mint Kevin Conroy, vagy Mark Hamill.

Sokkal nagyszerűbb film lehetett volna, ha a forgatókönyv kevésbé van túlbonyolítva. Egy másik probléma, hogy a filmben nem ismerjük meg Constantine és Zatanna képességeinek határát. Persze, természetfeletti erőkkel bírnak, de valamilyen szinten szükség lett volna, hogy az erejüket megmagyarázzák. Egy igazán sötét történet ez, remek kikacsintás a mágia világába, de messze nem olyan emlékezetes, mint lehetne. A képregény rajongóknak feltétlenül ajánlom, számukra mindenképp kellemes kikapcsolódás lesz. 7/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2112184964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása