[Supernatural Movies]

Hatalmas kis hazugságok - pilot

2017. február 26. - kultúrfaló

A HBO valószínűleg ismét egy remek sorozattal ajándékozta meg a nézőket, a stáblistán pedig olyan neveket találunk, mint Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley és Alexander Skarsgård. 

mv5bmtywotuynty3of5bml5banbnxkftztgwmtgyodazmti_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Az intro most nem olyan letisztult, mint általában a HBO sorozatok esetében szokott lenni, de ez most jól is áll ebben az esetben, hiszen tele van titkokkal, néhány felvillanó képnek köszönhetően csak információ morzsákat kap a néző. És ez utóbbi a részre is jellemző: azonnal egy gyilkossági nyomozásba csöppenünk, sorra hallgatunk bele a tanúvallomásokba, és az itt elhangzott néhány elejtett mondattal párhuzamosan látjuk a múltbéli eseményeket, melyek következményeként valaki meghalt az iskolai jótékonysági bálon. És hogy ki az áldozat? És  hogy ki követte el a gyilkosságot? Na, erre pont még várnunk kell.

A helyszín egy tengerparti kisváros, ahol csupa jómódú család él, ezekben az anyák vagy háztartásbeliek vagy a gyerekeik mellett a karrierjüknek élnek. A helyi iskola pedig nagyon jó hírnévnek örvend, ezért is költözik ide a fiatal Jane (Woodley) kisfiával. Hamarosan megismerkedik a két háztartásbeli anyukával, Madelinennel (Witherspoon) és Celestevel (Kidman), akiknek köszönhetően azonnal befogadja őt a helyi szülői csoport. Azonban a suli végére nem várt probléma merül fel: az egyik kislány azt állítja, hogy az újonnan jött gyerek fojtogatta, az esetnek azonban nincs szemtanúja, csak egy piros folt ékesíti a kislány nyakát. A két barátnő kiáll legújabb társuk mellett, ezzel pedig megkezdődik a csatározás a két táborra szakadt anyák harcvonalán.

mv5bmtywmzc3mjk0ov5bml5banbnxkftztgwodcyodazmti_v1_sy1000_cr0_0_1360_1000_al.jpg

A rész végig izgalmas a nyomozásnak köszönhetően, a karakterek remekül meg vannak írva, a színészek mindegyike rászolgál a hírnevére. A készítők az utolsó pillanatban meglebegtetik, hogy nem minden olyan tökéletes a mélyben, mint ahogyan mi azt gondoljuk. A befejezéskor viszont elgondolkodtam, hogy ha nem lenne a nyomozás és a jókor bevágott kihallgatási mondatok, valamint az egy-két elejtett információmorzsa, vajon akkor is nézném-e a sorozatot? Hiszen számos olyan sorozat/film készült már, ami a mélyben lakozó titkokat és a családok életének sötétebb bugyrait mutatja be, de a HBO remélhetőleg a fent leírt jól időzített plusz dolgokkal igazán remek vérfrissítést hajthatott végre.

Remélem, hogy a minisorozat további hat része végig izgalmas lesz, és nem satnyul el.

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr9612293291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása