[Supernatural Movies]

Nem is olyan halálos ez a futam... - Death Race 2050

2017. április 12. - REMY

Roger Corman egy rakás b-filmmel lepett már meg bennünket az elmúlt évtizedek során, melyek közül néhány cím, többek között a Death Race 2000 is bekerült a klasszikusok táborába. Corman felügyelete alatt az első futam bő 4 évtizeddel ezelőtt, 1975-ben jelent meg David Carradine és Sylvester Stallone főszereplésével. A halálos kaland az évek során több újragondolást és folytatást is megélt már, de talán a 2008-as Jason Statham-féle reboot lett a legnagyobb siker az egész szériában. Most azonban az Arrow-sorozatból is ismert, Deathstroke karakterét alakító Manu Bennett ölébe hullott az a lehetőség, hogy Ő lehetett Frankenstein, a mindenkori győztes.

death-race-2050_63398.jpg

2050-ben Amerikát a gonosz Chairman irányítja és uralja. Az emberek élete romokban hever. Az egyetlen szórakozást számukra a Death Race nézése jelenti. Frankenstein nyakába viszont minden eddiginél nagyobb feladat hárul. Az egész országon keresztül kell hajtani a vasat, hogy megnyerhesse a véres futamot...

A Death Race 2050 egy szándékosan pocsék kellékekkel és effektekkel telepakolt, direkt túlzó jelenetekkel tarkított, igazi retrófeelinggel átitatott társadalomkritika. Nem csoda, hiszen rengeteg zs-kategóriás alkotás követte ezt a példát a 60-as, 70-es és 80-as években. (A TROMA stúdió talán a legjobb példa) Cormanék olyan dolgokra próbáltak rávilágítani, mint a sztárok iránti rajongás, a rasszizmus, az elgépiesedett, lusta jövőkép, valamint az online világ, számítógép vezérelt emberek. Mindezt néhol viccesen, véresen és igencsak morbid módon felfestve a képernyőre.

Légy a magad ura! Üzeni a film.

str19z2.png

Noha a mondandó érthető, a tálalás igazi trash, a film mégsem igazán akar élvezhetően működni. G.J. Echternkamp túltolta, amikor meg túl kellett volna pörögni, nem mert odalépni a gázpedálra. Így pedig se látványban (nem CGI-re értve), se szórakoztatási faktorban nem tudott felnőni a feladathoz a film. Hiába voltak jó pillanatai és hiába szerepelt a vásznon Manu Bennett és Malcolm McDowell. 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5212252526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása