[Supernatural Movies]

Mindenki ismeri már azt a bizonyos videót... - Körök

2017. április 25. - REMY

Mikor Gore Verbinski, a Karib-tenger kalózai filmek rendezője remake-elte a japán Ringu című horrort, valószínűleg nem sokan hitték azt, hogy egy olyan szintű melót rak majd le az asztalra, amit a mai napig nem fognak tudni megközelíteni minőségben. Készült már folytatás, készült crossover, de mind-mind messze elmaradtak a 2002-es verziótól. Idén F. Javier Gutiérrez próbált meg csavarni egyet a sztorin, hogy aztán jól pofára essen Samarával szemben.

vlcsnap-2017-04-20-18h27m44s767.png

Még mindig létezik az a bizonyos videokazetta, aminek a tartalmát, ha megnézed, 7 nap múlva meghalsz. Egy egyetemi tanár, Gabriel is találkozik Samara történetével, aki végül annyira a megszállottja lesz a videónak, hogy egy egész kurzust épít köréje. Julia barátja, Holt is részt vesz a kurzuson, aki ekkor még nem is sejti, hogy ezzel hatalmas bajt hoz barátnője fejére...

Samara köszöni szépen, de jól elvan annak ellenére, hogy párszor már megpróbálták kifingatni. Noha a film eleje totál semmitérő, a repülős jelenetet követően már Gutiérrez-ék mutattak valamiféle életjelet, hogy ne veszítsék el véglegesen a figyelmünket 5 perc játékidő után. Lassan, olykor-olykor elkapó pillanatokkal érzékeltették, hogy valami újat próbálnak meg mutatni nekünk a témában.

Az erőlködés épp ezért dicséretes is, de a végeredmény ennek ellenére nem tudott kitörni a feledhető kategóriából. Kiszámítható, csak nyomokban élvezhető minőséget voltak képesek lepakolni elénk, amit néhány perccel a film megtekintése után már el is felejtünk. Itt nem lesz 7 napon át tartó félelem, nem jön Samara, mert mire ideérne, már csak a pofájába röhögnénk. Pedig a történet néha tényleg élvezhető volt. Csűrték csavarták a sztorit, de az a fajta élmény, az a fajta atmoszféra és hangulat, amit megkaptunk anno a Kör című filmtől, jelét sem mutatta annak, hogy a film közelében lenne.

mv5bzmiyzdu3nwytnjjizs00zjnlltk2yzitnwu0odm1zdm4ndc0xkeyxkfqcgdeqxvyotk4mtm0nq_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Épp ezért a Körök egy - maximum - egyszer nézhető horrorfilm lett, amit egy szombat este egy barátnővel karöltve vagy megtekintünk végig vagy sem. Hatalmas probléma nem lesz belőle, ha végül kimarad az életünkből. 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr8412447633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása