[Supernatural Movies]

Kedvenc kalózaink már megint nyakig vannak a szószban - A Karib-tenger kalózai-Salazar bosszúja

2017. május 22. - kultúrfaló

Jack Sparrow 2003-as debütálása a mozivásznon izgalmas, kalandos, látványos és fondorlatos volt. Johnny Depp által életre keltett figura bohókás, szerethető, kellően dörzsölt és vérbeli kalóz, akinek még azt sem szabad elhinni, ha bemutatkozik. Azóta viszonylag rendszeres időközönként hagyták el a Disney istállóját a kalózos univerzum további filmjei, hogy újra és újra letarolják a mozipénztárakat, de sajnos a történetfolyam egyre jobban vesztett a kezdeti lendületéből, a negyedik rész még Penélope Cruz és Ian McShane szerepeltetése ellenére is igen csak felejthetőre sikeredett.  A Mickey egeres cég vezetősége mégis úgy döntött, hogy még egyszer megpróbál egy kis pénzt kinyerni a kalózaiból és (elmondásuk szerint) még egyszer utoljára útnak indítják a Fekete Gyöngy legénységét. Azonban nagy szerencsénkre a Salazar bosszúja alcímet viselő ötödik rész egész jól kielégíti a rajongói elvárásokat.

salazar4.jpg

Öt év telt el az utóbbi, az Ismeretlen vizeken eseményei óta. Jacket elhagyta a szerencséje és a legénysége, nem több már csak, mint egy iszákos, lecsúszott kalóz. Azonban nem ő lenne, ha nem keveredne rövid időn belül ismét slamasztikába (nem, nem a rum fogyott el, de majdnem ilyen óriási horderejű a dolog), melynek köze van a mágikus iránytűjéhez; egy újabb, sok-sok évvel ezelőtt felbőszített ellenlábashoz (ezúttal maga a halál, mert alább már miért is adnánk); Poszeidon szigonyához (ami nem is biztos, hogy létezik), na meg pár ismerőshöz (Barbossa sem maradhat ki a buliból) és egy bizonyos Turnernek. Mindezeknek pedig mégis mi közük egymáshoz? Az maradjon titok a film végéig, de biztosak lehetünk benne, hogy számos kaland, csata, megtett tengeri mérföld után mindenre fény derül.

salazar3.jpg

Az elején azt írtam, hogy a Salazar bosszúja szerencsére nem okoz csalódást, hiszen a készítők jól felmondják a leckéjüket és minden olyan összetevő megtalálható benne, ami miatt annyira megszerettük a Karib-tenger kalózait: roppant látványos (itt végre van értelme a 3D-nek), bár néha azért kilóg a CGI lóláb; szerethető új és visszatérő figurák; a történet pedig könnyen követhető. A Jack Sparrowal eggyé váló Depp ismét kiváló a részeges, peches, de csupa szív kalóz szerepében, bár biztos lesznek olyanok, akik soknak fogják érezni, de hát az eddigi részek megmutatták már, hogy mire számítsunk. Keith Richard most viszont nem tér vissza, helyette Jack nagybácsi bőrébe bújva egy másik zenészlegendát, Paul McCartneyt kapjuk. 

salazar2.jpg

Bár még egy kis pimaszságot, több cinikus Sparrow megszólalás jól állt volna neki. Ja, és itt is tessék megvárni a stáblista teljes lefutását, mert plusz jelenet lesz a jutalma a türelmeseknek. 7/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr9012532977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.05.25. 21:44:26

Egyetértek. Jó volt, főleg azok után, hogy a 4. rész annyira gyengére sikeredett.
süti beállítások módosítása