[Supernatural Movies]

Sablon, sablon hátán - Elhagyott szoba

2017. július 30. - REMY

Fáradt vagy, de még rohadtul messze van a célállomás? A feleséged elhidegült tőled, bármit mond csak felcseszi az agyadat? Pihenni kéne, de nem akarsz megállni? A kocsid viszont lerobban, így nincs más lehetőséged, mint kivenni egy "romantikus" lakosztályt az útszéli pihenőhelyen. Tök jól hangzik, nem?

vac2.jpg

Antal Nimród második nagyjátékfilmje nem akart nagyot markolni. Egy lerágott alapszituációt próbált meg a saját maga módján elmesélni úgy, hogy az lecsússzon a nézők torkán. Ehhez kapott két ismertebb nevet, Luke Wilsont és Kate Beckinsale-t, akik minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy Nimród eljusson a céljához. Ahhoz a célhoz, ami nem más volt, mint egy szórakoztató thriller, aminek legalább egyszer érdemes nekiülni.

Az Elhagyott szoba - kis túlzással - teljesítette is az elvárt szintet. Jó atmoszférával rendelkezik, értékelhető karaktereket mozgat, jó a dinamikája, megfelelő mennyiségű izgalommal van fűszerezve a szűk másfél óra alatt. Lényegében ezerszer látott elemekből gazdálkodott Antal Nimród, aki talán a lehető legtöbbet hozta ki abból, ami a rendelkezésére állt. Noha sablonos a végeredmény, talán lehetett volna bátrabb is a mozi, - itt-ott, ugyanis kevés volt a suspense, kevés volt a gore - mégis képes fenntartani az érdeklődést, képes elérni azt, hogy a néző élvezze a játékidőt. A legtöbb esetben egyszerűen tűnik ez a feladat, mégis képesek sokszor elhasalni ennél a pontnál, hiszen semmi újat nem akarsz mutatni, csak ismert anyagból dolgozni.

vac1.jpg

Mindazonáltal az Elhagyott szoba működik, épp ezért sikeres vállalkozásnak bizonyult az első Hollywood-i kaland a Kontroll rendezőjének. Kis pénz, kis vállalkozás, mégis élvezhető mozi. 6/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5412581993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Recensens 2017.07.30. 19:17:37

Nekem nagyon tetszett és vagy 6-7 alkalommal láttam már. Lehetetlen NEM végig izgulni minden kockáját. Óriási, ahogyan a feszültséget Antal Nimród fokozni tudja a kép-beállításokkal, háttér-effektekkel és látvánnyal. Luke Wilsont és Kate Beckinsale is óriásiak benne. Nekem hiteles az alakításuk, főleg a Beckinsale jó nagyon. Nélam simán erős 8-as ez a film thriller kategóriában, de horrorként is erős. (Bár őszintén megvallva nem nevezném horrornak.) Akinek eddig ajánlottam ezt a filmet, mindenkinek tetszett.

Creativ3Form 2017.07.30. 20:19:12

Én azon kevés emberek egyike vagyok, akik szeretik ezt a filmet. Tény, hogy újdonságot nem tud felmutatni, de szerintem a feszültséggel jól bánik és jól adagolja. Asszem 7 pontra értékeltem annó. És ugyan így vagyok Nimród második filmjével, az Armored-el. Piszok hangulatos és rohadt jó a színészvezetése. Az is 7 pont nálam.

Történelemtanár_ 2017.08.01. 22:06:04

Nekem nagyon bejött annak idején ez a film. Van már vagy 10 éve annak, hogy először láttam, de újra megnézném. Mert izgalmas, szinte sokkoló és nagyon tetszett benne Kate Beckinsale. Szerintem jól alakította a válságba került feleséget. Az a jelenet meg, melyben rájönnek, hogy a TV -ben nézett jelenet éppen ott történt, abban a szobában ahol vannak, velőig hatoló. Jó kis horror. Ma már kevés ilyen készül.

hannigabi 2017.08.01. 22:18:23

@Simao Sabrosa: oké, akkor gyorsan figyelmeztetem az esetleg még idetérőket, hogy SPOILERes a komment.

Történelemtanár_ 2017.08.02. 14:42:02

@hannigabi: jó vicc. 10 éves ez a film ember :)
süti beállítások módosítása