[Supernatural Movies]

Tony Curtis Egyiptomban - Az élő múmia

2017. augusztus 10. - REMY

Tudjátok mi történik, mikor egy egyiptomi szappanoperát keresztezel egy horrorfilmmel? Normális esetben semmi, mert ilyet épeszű ember nem csinál, főleg nem egy Tony Curtis-szel a fedélzeten. De Gerry O'Hara volt olyan badass, hogy megcsinálta, Az élő múmia filmje pedig egy kupac rothadó, egyiptomi moslék lett. De tényleg!

mummy_lives_poster_01_1.jpg

Lord Maxton az amatőr egyiptológus és médiasztár, Luxorban végez nagyszabású régészeti ásatást. Hosszan tartó sikertelenség után feltárják Zottnak, a bosszúállás istenének szentelt sírkamrát, ahol Azuri a hűtlen főpap múmiája fekszik. Azuri háromezer évvel korábban bűnös viszonyt folytatott az istennek szentelt egyik szűzzel, Kiával. Büntetésül elevenen mumifikálták, hogy élő halottként őrizze Zott kincseit. Maxtonék nem törődve a sírkamrában található figyelmeztetésekkel kiszabadítják Azuri szellemét, aki engedelmeskedve Zott parancsának bosszút áll a kincsrablókon. ..

Tök jó a sztori, pláne, hogy egy bizonyos Edgar Allan Poe művén alapszik, ami önmagában is érdekessé teszi az egész kalandot. Tony Curtis pedig hiába tartott ekkor már karrierjének legvégső stádiumában, a jelenléte mégiscsak figyelemfelkeltő volt, történjék bármi. Az élő múmia viszont rossz, NAGYON rossz film. Nem csak azért, mert tehetségtelen rendező készítette, vagy mert tehetségtelen színészek szerepeltek többnyire a moziban, esetleg mert se nem horrornak, se nem kalandfilmnek, de még csak romantikus mozinak sem nevezhetjük az egészet, Az élő múmia alapjáraton nem mutatott más képet magáról, mint egy alacsony büdzsével rendelkező, még a téká polcaira sem felférő alkotás. Így pedig minden tekintetben, legyen itt szó a díszletekről, a cselekményvezetésről, a látványról, egy jellegtelen, üres és unalmas film kerekedett ki belőle, ami után tényleg felteszed a kérdést, miszerint: Ezt mégis miért kellett leforgatni?

vlcsnap-2017-06-16-23h56m42s905.png

Az élő múmia az iskolapéldája annak, hogy nem kell mindenáron filmet készíteni egy történetből. Ha nincs meg a kellő hozzáértés, a kellő mennyiségű erőforrás, akkor úgyis gyér lesz a végeredmény. Akkor meg minden energiát fektetni bele? 1,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7712601239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása