[Supernatural Movies]

Ne szórakozz a kocsimmal! - Monster Trucks

2017. szeptember 09. - REMY

Az elmúlt hónapokban nem igazán futottam bele olyan könnyed és laza családi moziba - még csak hír szintjén sem - ami komolyabban felkeltette volna az érdeklődésemet. Chris Wedge filmje viszont, már csak a címével is elérte, hogy tegyek vele egy próbát. A Monster Trucks ugyanis, ha nem is lesz maradandó klasszikus a jövőben, legalább azt elérte, hogy a bő másfél órás játékideje alatt mosolyogjak és jól érezzem magamat.

monster_truck_poster2_1200_1874_81_s.jpg

Tripp, a középiskolás fiú nem érzi otthon magát diáktársai körében, ezért más kiutat keres a kisvárosi szürkeségből. Autóroncsokból épít egy óriási Monster Truckot. Amikor egy baleset történik a helyi olajkútnál, egy különös, ám cseppet sem veszélyes lény tűnik fel, Tripp pedig elérkezettnek látja az időt, hogy megújítsa dögunalmas életét...

Nem kell sokat várni arra a pillanatra, míg átjár az alkotást, Steven Spielberg E.T. című filmjének a feelingje. Igen, jól gondolod, a Monster Trucks lényegében egy E.T-t megidéző, a sikerét meglovagoló, alapjaiban rá emlékeztető mozifilm, ami telis tele van a nagy klasszikus által felsorakoztatott elemekkel. Szerethető főhőskarakterek, ártatlan "idegen" lény, könnyed hangvétel és megmosolyogtató pillanatok. A Monster Trucks noha rettentő kiszámítható, újat nem igazán mutató alkotás lett, végeredményében nem roskadt össze a játékideje alatt. Így pedig annak ellenére, hogy tudod már az első tíz percben a sztori legvégét, a hangulat, valamint a színészek (Lucas Till, Jane Levy, Barry Pepper és Danny Glover) segítenek a célba juttatni téged.

Mindazonáltal a helyén kell kezelni az alkotást. Megvannak a hibái, vannak üresjáratai, az ellenség pedig képes kizökkenteni olykor-olykor a kényelmes helyzetből mind a nézőt, mind pedig magát a mozit. Gyerekes, egyszerű és buta karaktereket vonultat fel a harctéren a forgatókönyvíró, hogy még véletlenül se érezzük azt, hogy minden fenékig tejfel.

vlcsnap-2017-08-29-13h25m30s071.png

Mindent összevetve viszont a Monster Trucks egy bőven nézhető, sőt alapjában véve egy szórakoztató hétvégi családi mozivá vált, amit a kisebb-nagyobb hibái sem tudtak végérvényesen megtörni. Ez pedig éppen elegendő is volt a sikerhez. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1312788626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása