[Supernatural Movies]

Unalmas már a babázás - Cult of Chucky

2017. szeptember 30. - REMY

Amennyiben azt nézzük csak, hogy milyen klasszikus horrorfilmek kapnak idén folytatást, előzményfilmet, vagy egyéb feldolgozást, akkor bátran ki lehet jelenteni, hogy a 2017-es esztendő a horrorfanatikusok éve! Bőrpofa, Victor Crowley, Pinhead, Jigsaw mellett Chucky is visszatér, hogy újabb áldozatokat szedjen a képernyőn. De vajon van-e létjogosultságuk ezeknek a filmeknek, vagy csupán egy újabb strigula lesz a wikipédia oldalon, mikor rátekintünk egyes franchise-ok címeire? Bőrpofa nem váltotta meg a világot, egy játékbaba viszont sikerrel jár?

vlcsnap-2017-09-27-15h33m56s230.png

Nica Pierce elmegyógyintézetbe kerül, miután még saját magát is sikerül meggyőzni arról, hogy ő végzett a családjával, nem pedig Chucky. Egy napon új pszichoterápiás módszert kezdenek alkalmazni az intézményben, amely során előkerül egy ártatlan, mosolygós baba. Ezzel egyidőben szörnyű gyilkosság sorozat veszi kezdetét az elmegyógyintézet falain belül...

NEM! Sajnos, vagy nem sajnos, a legújabb Chucky film is beáll abba a sorba, amit a széria már előszeretettel előad a folytatásaival. Ugyanis Chucky hiába lett kultikus karakter, maga a Gyerekejáték-franchise messze elmarad attól a színvonaltól, amit mondjuk egy Péntek 13, vagy egy Rémálom az Elm utcában képvisel. Imádja mindenki a gyilkost, de maguk a filmek nem többek egy zs-kategóriás hulladéktól. Don Mancini a Cult of Chucky-val pedig új szintre emelte a felesleges jelenetekkel tarkított játékidőt, amire a kutya sem kíváncsi.

Épp ezért Chucky karaktere hiába él a vásznon, hiába tud meglehetősen pofás gyilkosságokat bemutatni, mikor eltűnik a képernyőről, és az áldozatok cselekvéseit kell néznünk, akkor teljes mértékben megutáljuk az alkotást. Ugyanis a történet totál érdektelen, feleslegesen túlcsavart és túlgondolt erőlködés, holott nem kéne mást csinálni, mint csak szabadon engedni Chucky-t, hogy mészároljon kedve szerint. A slasher-filmeket sosem azért szerettük, mert annyira mély történettel voltak ellátva, hanem, mert a főgonosz uralta a játékteret. 

chuck1.jpg

De, nem. Mancini-ék meg akarták váltani a világot egy olyan filmmel, ami többnek akart látszódni, mint amennyit képes előadni. Sajnos ismét éveket kell várnunk arra, hogy reménykedhessünk, hátha eljön az a Gyerekjáték-film, amire várunk. 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr912911995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morpheus. 2017.10.02. 08:35:11

Soha nem tudtam komolyan venni Chucky -t, pedig nagyon szeretem a horrorfilmeket. :-)

Skywatcher 2017.10.03. 11:32:47

Gyerekként ezek elég parás filmek voltak. Talán 3-4 részig néztem őket, de főleg az első 2 volt ütős. Tetszett mikor az égés után kapargatják és újjá varázsolják.
Tavaly valami nosztalgiából adódóan újranéztem (a péntek 13-akkal együtt), de nem bírtam egyhuzamban. Unalmas, ciki, tré, nevetséges. Hiába, változunk :)
süti beállítások módosítása