[Supernatural Movies]

Vajon tényleg rettegünk még? Amityville - Az ébredés

2017. november 17. - REMY

1979-ben Stuart Rosenberg megrendezte az első Rettegés háza mozit, ami mára már igazi kulthorrorrá vált az évek során a rajongók körében. Mint ahogyan az lenni szokott, itt is jöttek a folytatások, majd 2005-ben a remake is. Az idei esztendőben viszont pont akkorát csavartak az alapanyagon a készítők, amivel megbolygatták az álló vizet, és érdekessé varázsolták a lerágott csontot.

amityville-05-1506019403508_1280w.jpg

Belle, a húga, valamint a kómában levő ikertestvére új házba költöznek egyedülálló édesanyjukkal, Joannal, hogy spórolni tudjanak, mivel a fiú szakszerű kezelésnek van kitéve. Az új házban azonban rejtélyes jelenségek történnek, a kómás fiú csodával határos módon felépül. Belle gyanakodni kezd, hogy anyja nem mondott el neki mindent, és csakhamar rádöbben, valójában a hírhedt Amityville-házba költöztek be...

Noha a film nem hibátlan, sőt... lényegében egy elhalt franchise felesleges folytatása, Bella Throne hátsójával a középpontban, DE! Ha már arra jutottak a tengerentúlon, hogy mégis újabb epizódot készítenek a Rettegés házához, akkor legalább azt el lehet mondani, hogy a készítők vették a fáradtságot ahhoz, hogy ne csak összehányják a mozit, hanem kezdjenek is vele valamit. Bár a film olcsó és kiszámítható, mégse lehet azt mondani rá, hogy unalmas.

Hiszen milyen jópofa már, mikor a szereplők a klasszikus Amityville Horror-t nézik az Amityville-házban. Lényegében nem csak az eredeti részt használták fel, hanem az egész franchise-t belegyömöszölték a másfél órás játékidőbe, hol jobb, hol rosszabb véleménnyel egyes részekről.

Ami viszont nem engedte ellaposodni az alkotást, az a történetbeli változás. Korábban az új lakók semmit nem tudtak a ház korábbi életéről, a mostani verzióban viszont van egy személy, aki tud a régmúlt eseményeiről. Ez pedig éppen elegendő volt vérfrissítésnek, noha nem kell világot megváltó dolgokra gondolni.

126778_1497905767_6744.jpg

Az Amityville - Az ébredés végül vállalható lett. A játékidő rövid, pörögnek az események, néhol beugrik egy jump scare, néhol pedig nyomatják a sablont, de végtére is, milyen elvárásokkal ül le manapság már az ember egy Amityville horrort elé? Soha rosszabbat... 5,5/10

film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket Facebookon vagy Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6613146816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ellenvélemény_ 2017.11.19. 11:23:38

5,5 pont. Nem is ér többet.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.11.19. 14:40:30

a '79-es Amityvill Horrornak volt a legpofátlanabb, legpimaszabb befejezése, amit valaha horrorfilmtől volt szerencsém látni. :)

fbal02 2017.11.19. 19:59:06

Rettentően gyenge feldolgozás lett. Ez a film kizárólag Bella Thorne kedvéért készült el.
süti beállítások módosítása