[Supernatural Movies]

A legjobb Star Wars rajongói filmek - 2017

Figyelem! A cikk megtekintése szélesvásznú monitoron, egy jobb hangszóróval vagy fülessel ajánlott.

2017. december 11. - Duba Dániel

Két nap, és itt
a Star Wars: Az utolsó
Jedik bemutatója, de nem
kell, hogy addig is kibírjuk az Erő
nélkül. Még mielőtt érvényesítenénk a

hetekkel vagy hónapokkal ezelőtt lefoglalt
mozijegyeinket, tekintsük meg szépen, mit adott
nekünk az idei év rajongói fronton. A tavalyi összeállításunk
óta az leszűrhető, hogy fan made filmekből továbbra sincs hiány,
így egy birodalmi admirális  szigorával voltam kénytelen lecsapni az
arra érdemtelenekre.  Sokan kihullottak  így a harcban,  volt itt például
Tarantino-stílusban forgott Mace Windu történet, rohamosztagos zombifilm,

  Star Wars a'la Shakespeare, és rengeteg fénykard suhogtatás erdőkben, raktárépületekben, de ezekből mind hiányoztak a midikloriánok, szóval menniük kellett. Amik viszont bent maradtak, azoktól garantáltan nem fogsz tudni aludni a bemutatóig. Jöjjön most a legjobb tizenegy kisfilm, rangsor és különösebb minőségi sorrend nélkül, végül pedig a cikk alján szavazz 2017 legjobb rajongói filmjére! 

star_wars_rajongoi_film_2017.jpg

The Grey - Star Wars Fan Film

Első iskolakörnek jöjjön egy teljes egészében tanulók által összerakott és finanszírozott kisfilmfilm egy szürke jediről, aki nem túl udvarias módon visszautasítja a birodalom italmeghívását a galaxis egyik eldugott kantinjában. Jó kis kardpárbaj, egész ügyes green screen, cuki női birodalmi tiszt és egy sztárvendég a végére. Lessétek!

Star Wars Legacy

Három perces korrektül animált rövidfilm, ami egy X-Wings vs Tie Fighter csata, és egy fénykard eltulajdonítása körül forog. A zenei vágás hibátlan lett, de maga a film lehetne hosszabb, mert ez így inkább csak egy tech demo. Figyeld csak:

Star Wars: The Sable Corsair

Technikailag és színészileg is abszolút profi kisfilm. A tavaly Londonban tartott Star Wars Celebration közönségdíjasa, ahol olyan zsűri előtt szerepelt, mint J.J. Abrams, Kathleen Kennedy, vagy a Rouge One rendezője, Gareth Edwards. Szép munka!

Star Wars: Rey's Origin Story

Ha elolvastad a címet, nagy meglepetés nem fog érni. A kis Rey pár pillanat erejéig átmegy Eleven (Stranger Things) üzemmódba, aminek pár fegyveres rossz arcú issza meg a levét. A kisfilm végül a Jakkun zárul, de azt a sztorit már ismeritek.

Star Wars: Destroyer

El is érkeztünk az idei első, szinte minden szempontból valóban ütős kisfilmjéhez, a büdzséhez képest óriási akció parádéval, és látványos űrcsatával. Az összeállítás egyetlen olyan darabja, amiben valamire való űrcsata is van. Csekkold, ahogy két X-Wing leszed egy Csillagrombolót!

The Distant Echo: A Star Wars Fan Film

A tavalyelőtti Star Wars Legends: Legacy of the Force stábjának következő filmje. Azt látni lehet, hogy technikailag ez sem marad alul az előzőtől, történetben és karakterek tekintetében pedig keveri a Disney-féle vonalat a kánonon kívül helyezett SW: Legends vonallal. Nagyon friss anyag, még ropog.

Precursor

Ez itt egy sima erdőben szeletelős kis fan made videó is lehetne – amiből már így is túlkínálat van minden évben –, egy dolog mégis megkülönbözteti hasonszőrű társaitól: baromi jól néz ki. GoPro és drónfelvételekkel színesített fénykard suhogtatás: jöhet!

Eternal - A Star Wars Fan Film

Háromezer évvel a Halálcsillag és Luke Skywalker előtt az Örök Birodalom nem kíméli se a Jediket, se a Sitheket. A  leginkább a The Old Republic átvezető videóit idéző kisfilmnek még úgy is érdemes nekiülni, hogy egy masszív majd' 24 perces játékidő az övé, de ez ne szegje senkinek a kedvét. Örök darab. Majdnem.

Days Past - A Star Wars Fan Film

Na, ezt figyeld! A Star Wars világában játszódó pár szereplős kamaradráma. Minden tekintetben profi munka, ami megmutatja, hogy nem feltétlenül kell fénykard, vagy X-szárnyú egy Star Wars kisfilmbe. Igazi felüdülés, és talán az egyik leghatásosabb rajongói film 2017-ből.

Dark Legacy - an Unoffical Star Wars Story

Szerencsére idén is kaptunk egy igazán komor és sötét hangulatú filmet, ami a nyilvánvalóan szűkös költségvetéséhez képest is tele van pofátlanul látványos, hidegrázós pillanatokkal. Iszonyú jó vágás és eszméletlenül energikus kardpárbaj jellemzi. A megtekintése kötelező, ha eddig még nem esett volna le.

Star Wars: The Force And The Fury

Azért az látszik, hogy jó pár tehetséges filmes rohangál odakint, profin kivitelezett Star Wars fan filmeket gyártva. Ha valaki végignézni ezt a hét és fél percet, meg nem mondaná, hogy ez nem valami gigastúdió keretei között jött létre. Kiváló operatőri munka, rendezés, zene, és rajongói filmhez képest a két színész is eléggé ott van. Látni kell.

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr513412353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása