[Supernatural Movies]

Bud Spencer & Terence Hill: Slaps & Beans

2017. december 24. - Creativ3Form

Te mondd, hogy játékot csináltak belőlünk, a te hangod mélyebb

Kincs, ami nincs…Nincs kettő négy nélkül…Bűnvadászok…Az Ördög jobb és bal keze…Nyomás Utána…És megint dühbe jövünk…igen, ezek azok a filmek, amiket mindenki ismer…és mégsem mindenki. Bármennyire is hihetetlen, de Carlo Pedersoli és Mario Girotti, ismertebb nevükön Bud Spencer és Terence Hill nem világhírűek. Nem ismerik a nevüket annyian, mint gondolnánk. Legnagyobb sikereiket, és ezáltal az ismeretségük legnagyobb részét Olaszországnak, Németországnak és Magyarországnak köszönhetik, ebben a három országban viszont olyan szinten imádják őket, hogy arra már a fanatizmus is egy enyhe kifejezés. Kis hazánkban nem is oly rég még szobrot is állítottak Bud Spencer tiszteletére a Corvin sétányon, valamint tavaly a Corvin mozi egy maratoni vetítés keretében műsorra tűzte a páros öt legnépszerűbb filmjét. De mitől is voltak ők ennyire népszerűek? Nos, a kettőjük közötti kémia, a filmjeik egyszerű, de még is nagyszerű receptjei, a fülbemászó zene valamint a Bujtor&Ujréti páros zseniális szinkronjának köszönhetően mára már kultikus státuszt képviselnek ők maguk és a filmjeik egyaránt.  Éppen ezért hatalmasat robbant a hír, miszerint egy oldalnézetes akciójátékot készítenek velük, megőrizve a filmjeik és a karaktereik sajátosságát, valamint az eredeti zenéket.

bud_spencer_and_terence_hill_slaps_and_beans.jpg

A kedvencem a hagymás bab...vagy a krumplis hal?

A Trinity Team csapata szívét lelkét beleadta ebbe a projectbe, és a játék minden egyes pillanatáról ordít, hogy a címszereplők filmjeinek fanatikus rajongóival van dolgunk. A nosztalgiafaktort azonban nem csak maguk a filmek, hanem a grafika és a játékmenet is magában hordozza. A megjelenítés pixeles, a játékmenet pedig a régi, klasszikus játéktermi gépek oldalnézetes stílusát hordozza magában, ahol is a balról-jobbra haladván elvet kell követnünk, miközben kipofozzuk a ránk áramló ellenfelekből a szuszt, amolyan Bud Specner és Terence Hill stílusban. Igen, ez a recept pont annyira egyszerű, mint amilyennek hangzik, de pont ez adja a varázsát. Tökéletesen illeszkedik a két színész pályafutásához és filmjeihez, így az ember akarva akaratlanul is széles vigyorral az arcán fogja nyomkodni a kontrollert mindaddig, amíg görcsbe nem rándul a keze. A nagy pofozkodást természetesen a címszereplőkre jellemző stílusban vihetjük véghez, így amíg Bud az erejét kihasználván egy mozdulattal vágja kupán az ellenfelet, addig Terence a gyorsaságát és a fürgeségét bevetve pofozza ki az ellenfelekből a fogaikat. Hőseink azonban nem halhatatlanok, emiatt pedig életfeltöltésre is szükség van időnként, ezt pedig az ellenfelektől elhullott korsó sörökkel vagy tál babokkal tudjuk helyrehozni. A készítők arra is figyeltek, hogy a játékmenet ne laposodjon el egy idő után, ezért bizonyos időközönként különféle logikai feladványok valamint minijátékok tarkítják a játékmenetet. Természetesen nem kell bonyolult dolgokra gondolnunk, de pl. vannak olyan részek, ahová Terence Hill a kisebb termetének köszönhetően feltud mászni magasabban lévő területekre, és betudja nyomni azt a kapcsolót, amivel beengedi Bud Spencer haverját a következő pályarészre. De van, hogy Bud Spencer termetét és erejét kihasználván kell eltakarítani az útból egy-egy úttorlaszt. A minijátékok tekintetében van, hogy egy rövidke pisztolypárbajban kell győzedelmeskednünk, máskor pedig gyümölcsökkel való kajacsatában veszünk részt. Emellett pedig néhány klasszikus járgányt is vezethetünk rövid ideig, úgy mint a híres nevezetes sárga tetejű kis versenyautót a Különben dühbe jövünk filmjükből, de egyszer motorra is pattanhatunk, valamint a Nyomás utána titkos ügynökeinek csúcsmodell verdájával is belekeveredünk egy üldözésbe. Jelen vannak még boss harcok is, amiket nem lehet az addig megszokott sima pofozkodással elintézni, mindig a környezetünket felhasználván kell taktikusabban a padlóra küldeni a rossz arcot.

bud_spencer_and_terence_hill_slaps_and_beans_2.jpg

Kár érte, kiváló játék volt

Ezeket a mutatványokat, és az egész játékot kitolhatjuk egyedül úgy, hogy közben folyamatosan váltogatunk a karakterek között, de akár kooperatív módban is végigpofozhatjuk magunkat egy barátunk társaságában a történeten. Apropó történet. Személy szerint engem az izgatott a legjobban a játékkal kapcsolatban, hogy hogyan fogják összefűzni a két címszereplő filmjeit főleg, hogy van benne western korszak is, ami után elég érdekes lenne egy huszárugrással (vagy pofonnal) a jelenben illetve a 80-as évek világában felbukkanni. De a Trinity Team ezen a területen is pazar munkát végzett. A történet elején Bud és Terence épp végeznek Az Ördög jobb és bal keze filmjük forgatásával, miután elindulnak a producer titkárnője felé, hogy felvegyék a jussukat. Igen ám, de az irodába érve azzal szembesülnek, hogy a titkárnőt elrabolják…a pénzükkel együtt. Hőseinknek több se kell ennél, elindulnak, hogy kiszabadítsák a lányt…és visszaszerezzék a pénzüket. Természetesen a látszat csal és ez csak az elején tűnik ilyen egyszerűnek, később ugyan is kiderül, hogy többről van itt szó mint egy lányról és a pénzről. Így veszi kezdetét a legismertebb filmjeiket átívelő hajsza, ami alatt nem csak legendás rosszfiúkkal, úgy mint Tango és K1 futunk össze, de a klasszikus szövegek is rendszeresen visszaköszönnek, mindezt magyar felirat és a már mindenki által ismert, fülbemászó dallamok társaságában. Természetesen vannak apró negatívumok is, amik mellett nem mehetünk el szó nélkül. Lévén, hogy a játék még az early acces státuszban díszeleg, így alkalomadtán bugokba is belefuthatunk, pl. hogy karakterünkkel nem tudjuk felszedni az életfeltöltéshez szükséges söröket vagy babokat, de olyan is előfordult, hogy szimplán nem töltött be az adott pályaszakaszt bevezető kis jelenetsorozat. Ezek még megbocsátható hibák, azonban sajnos van egy, ami már nem annyira. A chekpoint rendszer, mint olyan teljesen hiányzik. Éppen ezért ha egy bug miatt te kilépsz vagy újratöltesz egy adott szakaszt, akkor kezdheted a legelejéről a fejezetet. Ez pedig akkor is így van, ha az utolsó, pálya legvégén lévő boss harcnál alulmaradsz. Ez pedig elég bosszantó tud lenni tekintve, hogy emiatt néha 15-20 perces szakaszokat kell teljesen a legelejéről újra végigvinned, és ez egy idő után lehet picit elveszi a kedved a folytatástól. A rövidsége is talán felróható neki, ugyan is a bugok és az elhalálozásokkal együttvéve is alig több mint 3 óra, emiatt pedig lehet sokakat elrettent majd a 20 euros ár. Arról ugyan is nincs hír, hogy az early acces lévén csak a bugokat fogják javítani, vagy esetlegesen majd újabb pályákkal is bővítik a játékmenetet.

bud_spencer_and_terence_hill_slaps_and_beans_4.jpg

Végezetül pedig azt is meg kell említenem, hogy egy nagyon erős rétegjátékról van szó és itt most nem a játékmenetre gondolok elsősorban. Ha valakinek semmilyen szintű kötődése nincs a két címszereplőhöz, az valszeg 10-15 perc után csak pislogni fog maga elé döbbenten, hogy ez még is mi akar lenni és miért is jó. A rajongóknak azonban egy aranybánya lesz és olyan nosztalgikus hullámvasútazásban vesznek majd részt, amit sohasem felejtenek el. Szóval az apró hibái ellenére hatalmas dicséretet érdemel a Trinity Team csapata, mert ezt bizony nagyon odatették, és méltó játékkal tisztelegtek az elhunyt Bud Spencer és a még mindig vidám barátja, Terence Hill előtt. 9/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5513521051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.12.25. 11:25:51

Rettentő jónak tűnik, amint akciós lesz steamen, veszem is meg.

A nép fia 2017.12.28. 15:06:32

Ki az a K2?
Gyerekek, ilyen hibát véteni....

Creativ3Form 2018.01.02. 09:17:10

@A nép fia: Elnézést, javítottam. :-)
süti beállítások módosítása