[Supernatural Movies]

2018 legvártabb filmjei #3

2017. december 28. - Mikesi Tomi

Az utolsó felvonásra maradtak a jövő év legígéretesebb projetktjei, azok a filmek, amelyek igazán komoly potenciállal rendelkeznek, talán kisebb rajongótáborral, mint az előző két cikkben felsorolt franchiseok, mégis sokkal értékesebbek. Természetesen, ezek közül is akadhat, olyan, amelyik nagy csalódást fog okozni, vagy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, mégsem lehet őket az előző két cikk blockbustereihez hasonlóan egy legyintéssel elintézni. 

2018 legvártabb filmjei #1

2018 legvártabb filmjei #2

br3.jpg

The Death and Life of John F. Donovan

Xavier Dolan a kanadai csodagyerek, aki mindössze 28 éves, máris hetedik nagyjátékfilmjét készíti. Ehhez pedig megkapta Hollywood színe-javát, Susan Sarandon, Natalie Portman, Jessica Chastain mellett Kit Haringtont is láthatjuk, aki lehetőséget kapott, hogy végre bebizonyítsa a színészi tudásában kétkedőknek, nemcsak a Vastrónra érdemes.

jfd.jpg

Expedíció

Alex Garland sokak szemében a sci-fi jövőjének egyik atyaúristene, sokak szemében csak egy meggyőzően blöffölő kókler. Amennyiben az utóbbi, új filmje a világ legjobban működő megtévesztésének tűnik, az előzetesből ugyanis kitűnik, hogy valami egészen másról van szó, mint amit eddig sejtettünk. Natalie Portman és Jennifer Jason Leigh egy titkos expedícióra indulnak oda, ahol a természet törvényei már nem uralkodnak.

ann.jpg

Bohemian Rhapsody

Bryan Singer, Queen, Rami Malek és Kisujj. Mi sikerülhetne rosszul? Csupán annyi, hogy jelen pillanatban semmi biztosat nem tudunk a projekt helyzetéről, miután Singer „közös megegyezéssel” otthagyta a már forgó mozit. A helyére ugyan betolták az Eddie, a sas rendezőjét, Dexter Feltchert, a produkció jövő decemberi megjelenésére nem fogadnék nagy összegben. Amikor azonban tényleg mozikba kerül, várhatóan hatalmas tömegek fognak a közeli filmszínházakba vándorolni a legendás zenekar miatt.

br.jpg

First Man

Damien Chazelle következő nagyjátékfilmje Neil Armstrong életéről és a legendás küldetésről fog szólni, mely során először tehette ember lábát a Holdra, a figyelemreméltó filmográfiával rendelkező rendező pedig újfent Ryan Goslingot választotta filmje főszereplőjének. Kíváncsian várjuk, Kubrick után hogyan sikerül megfilmesíteni ezt a történelmi pillanatot. ;)

The Man Who Killed Don Quixote

Terry Gilliam 17 év után fejezhette be álomprojektjét, Cervantes művének feldolgozását. A hatalmas fantáziával megáldott rendező most sem a megszokott módon nyúl választott témájához, a film ugyanis nem csak a 17. századi La Manchaban játszódik, hanem bizony a 21. századi Londonba is elkalauzol minket.

don.jpg

Kursk

2000. augusztus 12-én a Szovjetunió felbomlása utáni legnagyobb hadgyakorlata során a K-141-es jelzésű atom-tengeralattjáró fedélzetén egy meghibásodott torpedó felrobbant, majd ennek következtében a fémkoporsó és 112 fős legénysége a tenger mélyére süllyedt. A kényes téma vászonra vitelét Thomas Vintenberg vállalta magára (A vadászat, Születésnap) a film főbb szerepeiben pedig nem kisebb nevek tündökölhetnek, mint Colin Firth, Max von Sydow, vagy Léa Seydoux.

kursk.jpg

Ophelia

Egy Hamlet-újragondolás, ezúttal Ophelia szemszögéből. Gertrúd szerepében Naomi Watts, Hamletet az elmúlt évek nagy felfedezettje, George MacKay (Captain Fantastic, 11.22.63) formálja meg, a címszereplőt pedig maga Daisey Ridley.

op.jpg

Isle of Dogs

Wes Anderson visszatér a stop-motionhöz és teszi mindezt remélhetőleg olyan bravúrosan, ahogyan tette annak idején A fantasztikus Róka úr esetében. A szívmelengető eposzokkal és gyakran giccses, túlszaturált, idegesítően szimmetrikus képekkel operáló rendező ezúttal a kutyainfluenza által sújtott Japánba kalauzol el minket, ahol minden jobb sorsa érdemes bolhazsákot egy szigetre száműznek. Ide próbál eljutni Atari Kobajashi is, hogy megtalálja elveszett házőrzőjét.

iod.jpg

Mária Magdolna

A Biblia egyik legvitatottabb szerepű alakja. Sokak szerint Jézus a tanítványoknál is több bizalmat szavazott neki, egyesek szerint pedig egyenesen a felesége volt. Hogy Garth Davis milyen oldalról közelíti meg ezt az érzékeny témát, arról egyelőre nem tudunk semmi biztosat. Az Oroszlán rendezője már önmagában garancia egy figyelemreméltó filmre, de, hogy az unatkozó kritikusokon és a vatikáni cenzorokon kívül mások is megnézzék a filmet, nem hétköznapi színészgárdát hoztak össze a készítők. A címszerepen Rooney Mara, Jézus szerepében Joaquin Phoenix, Simon Péterként pedig Chiwetel Ejiofor alakíthat maradandót.

mm_1.jpg

Lady Bird

A Rotten Tomatoes oldalon hetekig 100%-os mutatón állt a kritikusok véleménye alapján. Aztán nemrég lecsökkent 99%-ra, de ezt azóta is magabiztosan tartja. De ha valakinek ez nem lenne elég ok, hogy felkeltse a figyelmét, Greta Gerwig rendezte, a főszerepben pedig a fantasztikus Saoirsa Ronan tündököl. Néhány Globe-jelölést is kapott, de itthon sajnos csak márciustól lesz látható.

ladybird.jpg

Három óriásplakát Ebbing határában

Frances McDormand elképesztően kemény nő. Főleg, ha arról van szó, hogy a lányát meggyilkolták, a helyi hatóságok pedig magasról tesznek rá. A közönyös sheriffet pedig ki tudná nagyobb hitelességgel vászonra vinni, mint Woody Harrelson, főleg, ha Sam Rockwell is a segítségére siet. Peter Dinklage jelenléte csak hab a tortán, ha pedig bárkinek kérdése lenne azzal kapcsolatban, hogyan lehet egy film egyszerre morbid, fekete humorú krimi és életszagú dráma, ajánlom megtekintésre Martin McDonagh előző két rendezését.

3b.jpg

A víz érintése

Mindig ünnep, ha Guillermo del Toro filmje a mozikba érkezik, ráadásul úgy tűnik, ez alkalommal nem fog a Tűzgyűrűhöz és a Bíborhegyhez hasonló csalódást okozni. A horror és a fantasy elemeit vegyítő rendező ezúttal újfent valami igazán különlegessel, mégis ismerőssel állt elő, a hatvanas években egy néma gondnok beleszeret egy rejtélyes vízi lénybe.

sw.jpg

The Irishman

Al Pacino és Robert de Niro sajnos nagyon kevés filmben szerepeltek együtt. Martin Scorsese pedig úgy gondolta, ez tarthatatlan, így összetrombitálta a régi bandát, Joe Pesci is igent mondott, és előreláthatóan egy fergeteges gengszterfilmet láthatunk majd. A kérdésre, hogy mikor, még nem lehet pontos választ adni, ugyanis előfordulhat, hogy bánatunkra csak 2019-ben érkezik meg a mozikba.

irishman2.jpg

White Boy Rick

A FBI valaha élt legfiatalabb informátorának, Richard Wershenek a története, aki 14 évesen állt a szövetségiek szolgálatába. Matthew McConaughey mostanában kevésbé szerencsésen választja a szerepeit, mint akár öt évvel ezelőtt, most azonban sorsközösséget vállalt vele Jennifer Jason Leigh és Eddie Marsan is, ami további bizakodásra ad okot.

A Pentagon titkai

Az amerikai újságírás történetének egyik legmeghatározóbb pillanata volt a Pentagon Papers-eset, amikor 1971-ben, nem sokkal a Watergate-ügy kezdete előtt, egy, a tanulmányon dolgozó elemző nyilvánossá próbálta tenni az Egyesült Államok vietnámi politikai és katonai befolyását vizsgáló disszertációt. A New York Times kiállt az elemző mellett, és egyből heves harcok kezdődtek a kormány és az újságírók között. Meryl Streep és Tom Hanks neve mellett talán érdemes még megemlíteni a rendezőt, Steven Spielberget.

post.jpg

Fantom férc

Daniel Day-Lewis bejelentette visszavonulását, mint színész. A hattyúdalát pedig nem kisebb rendező, mint Paul Thomas Anderson vezényelte le. A brit színész mindig is elképesztő hozzáértéssel és figyelemmel választotta meg szerepeit, reméljük, hogy életművéhez méltó lezárással búcsúzik.

pt.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2012972067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása