[Supernatural Movies]

Egy gyönyörű koporsószög - Hellraiser 10: Ítélet

2018. február 21. - REMY

Az igazságszolgáltatás akkor fog célba érni, mikor Pinhead megelégeli a Dimension stúdió fejeseinek munkálatait és szabadjára engedi a cenobitákat. A 2012-es Revelations beverte az utolsó szöget is a franchise koporsójába, majd idén, hogy a széria jogai továbbra is megmaradjanak a stúdiónál, Gary J. Tunnicliffe-t kérték fel arra a feladatra, hogy készítse el a sorozat 10. epizódját! A klasszikus részek sminkmestere a lehetőségekhez képest kiváló munkát végzett, ez azonban nem jelenti azt, hogy a Hellraiser-széria újra régi fényében pompázik.

hellraiser_judgment_dvd_3d.png

A Carter testvérek egy Preceptor névre keresztelt sorozatgyilkos után nyomoznak, aki már egy jó ideje tevékenykedik a környéken. A nyomozást azonban nehezíti, hogy a cenobiták is közbe szólnak, akik egy ítélőszéket állítottak fel a bűnös lelkeknek…

Tunnicliffe le se tagadhatná, hogy sminkesként dolgozott korábban. Az új Hellraiser ugyanis vizuálisan, illetve maszkok és sminkek terén kiválóra vizsgázott. Mocskot és bűzt árasztott magáról, a cenobiták kivitelezése pedig pokolian gyönyörűre sikeredtek. Se CGI, se túltolás, csak és kizárólag az a fajta vérgőzős megvalósítás, amit anno a széria fénykorában is megkaptunk. Paul T. Taylor pedig sikerrel vette az akadályokat és képes volt betölteni azt az űrt, amit Doug Bradley hagyott maga után, miután szögre akasztotta (ha-ha) Pinhead karakterét.

Az Ítélet-ben megvolt az újdonság varázsa. Megvolt az a szikra, ami beindíthatta volt újból a szériát. Noha Pinhead keveset szerepelt a képernyőn, de társa, Auditor és az Ő ítéletvégrehajtó módszerei pont annyit újítottak, amennyit elvárnánk egy sokadik résztől. Beteges, mocskos és véres eszközökkel operáltak a bíróságon, ahol tényleg érezni lehetett a pokol bugyrainak legundorítóbb zugait. Működött az elgondolás, jól szerepeltek a cenobiták.

_mg_6460.jpg

Azonban, mint film katasztrofálisra sikeredett az Ítélet. Ugyanis ez nem egy film. Ez egy összeollózott videóklip, össze-vissza ugráló tempóval, amiben a cenobiták nélküli világot képtelenek voltak értékelhetően megteremteni. Egy gyenge, a hangulatot totálisan meggyilkoló történettel álltak elő Tunnicliffe-ék, akik meghaltak a pokol gyönyörében. Egyszerűen nem állt össze a kép. Míg Pinhead-ék világára minden erejüket ráfordították, addig az emberi oldalra nem maradt semmi, csak az unalom és a túlélés.

_mg_6350.jpg

Így pedig a keserű szájíz ott lesz a film végeztével, hiszen sokkal több volt ebben az alapanyagban, mint amit végül kihoztak belőle. Ismételten csak egy szöggel lett gazdagabb a Hellraiser-franchise, ami ennyi kínkeserves esztendő után igazán megérdemelne már egy minőségi filmet. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7913679434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása