[Supernatural Movies]

A lélektelenség megtestesítője - Tomb Raider 2: Az Élet bölcsője

2018. február 23. - REMY

Előfordul olyan, amikor semmi nem akar összejönni. A 2003-as esztendő a Tomb Raider fanok, illetve az egész franchise életében egy óriási mélypont volt. Nem volt elég az, hogy az Angel of Darkness nevet viselő játék minden idők legrosszabb Tomb Raider fejezete lett, de az Angelina Jolie-val fémjelzett mozifilm folytatása is hozta a lehető legrosszabb szintet. Nem is csoda, hogy ezt követően 15 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Larát ismét a filmvásznon láthassuk, valamint háromnak, hogy (2006-ban) új kalandokat élhessünk meg a számítógépeken!

tr1_2.jpg

Pandora Szelencéjét valahol a Földközi-tenger térségében rejtették el, talán Nagy Sándor titokzatos Hold templomában, az Élet bölcsőjének nevezett helyen, amelyet egy földrengés újra felszínre hozott. Azt beszélik, a legsötétebb gonosz erő lakozik benne, mely valaha létezett. Jonathan Reiss a megszállott egykori Nobel-díjas tudósból lett bio-terrorista éppen emiatt vadászik rá, és megszerzéséért nem sajnál semmilyen árat. Larának ezt kell megakadályoznia, mielőtt több millió ártatlan élet pusztul el a Földön…

Sosem azzal van a probléma, ha valaki rossz filmet készít. A bajok ott kezdődnek, mikor valaki nem ért valamihez, de próbálja úgy eladni a termékét, mintha az érne is valamit. Jan de Bont esetében ez pedig hatványozottan igaznak bizonyult. Ugyanis a filmjében olyan nevek szerepeltek többek között, mint Angelna Jolie, Gerard Butler, Ciarán Hinds vagy éppen Djimon Hounsou, ám mégis képtelen volt kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket. Kapott a kezébe egy kiváló játék franchise-t, sőt mi több egy folytatás legyártásának a lehetőségét, ahol esélye nyílt arra, hogy kijavítsa az első rész hibáit. Simon West blamája után Jan de Bont is elbukott, méghozzá csúfosan.

És lényegében ugyanazért… Hiába Jolie kinézete, az Élet bölcsőjében sincs egy fikarcnyi Tomb Raider pillanat sem. Hiszen attól, hogy látunk akrobatikus mozdulatokat, illetve néhány régészeti leletet, még nem válik valami Tomb Raiderré. A bugyuta forgatókönyv, a rossz történetvezetés, a karakterek 2D-s megvalósítása is csak azt eredményezték, hogy ne legyen ebből a filmből semmi értékelhető sem. 

tr2_2.jpg

A filmnek nincsen tempója, nincsen hangulata, de még csak bűze se. Egy teljesen felületes, látványtalan alkotást kaptunk, ami képtelen volt szórakoztatóvá válni. Képzeljétek el mi lett volna, ha Indiana Jones-t berakják egy betondzsungelbe, és az idő nagyrészét egy olyan helyen kell eltöltenie, ami nem illik a karakterhez. Hol voltak az ókori műremekek, hol voltak a gyönyörű tájképek, amik hozzáadják hangulatban a pluszt a történethez? Sehol. Egy lélektelen vergődésnek lehettünk szemtanúi, ami még az előző felvonás szintjét is képes volt alulmúlni. 2,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr9013602937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása