[Supernatural Movies]

Nyuszi vagy Van Damme? – A törvény erejével

2018. április 22. - REMY

2008-ban már igencsak a Direct to DVD korszakában tengődött Van Damme. Nem is volt már tőle elvárás, hogy dobbantson valami nagyot, vagy olyat mutasson, mint régen. Igazából már csak a keményvonalas rajongói (mint például én) követték figyelemmel pályafutását, és vártak még valami utolsó nagy csodát a belga hőstől. A csoda elmaradt ugyan, de néhány esetben a szórakoztatási faktor még fel-feléledt.

shep2.jpg

Egykori kommandósok egysége 35 millió dollár értékű heroint készül becsempészni Mexikóból az Egyesült Államokba. Akciójuknak egyedül Jack Robideaux, a nyomozóból lett határőr jelenthet problémát, aki egymaga száll szembe a profi gyilkosokból álló kartellel…

Nagyon B, sőt talán még annál is amatőrebb operatőri munka jellemezte a Törvény erejével-t a felesleges lassításaival és gyorsításaival megfűszerezve. De talán ez nem is annyira lényeges egy akció nélkül is maximum 500 Ft-os DVD-film esetében, amit a Film +-on is csak a főműsoridő után adnak le közvetlenül. Ugyanis hiába süt a filmről a Direct to DVD-színvonal, és hiába vannak benne amatőr megoldások, Van Damme jó, az akciók pedig látványosak, innentől kezdve pedig minden más csak másodlagos volt.

Tegyük hozzá, egy bizonyos szinten el is volt várható, hogy legalább az akciójelenetek koreográfiájának minőségi értékelhető legyen. Nem csak Van Damme miatt, hanem Scott Adkins miatt is. Bár a film egy Walker a texasi kopó epizódnak is megfelelne, mind kivitelezésben, mint pedig a fényképezést tekintve, mégis bőven a nézhető kategóriába sorolandó.

shep.jpg

Pörgős és könnyed b-szórakozás egy szerencsére nem túlcsavart történettel ellátva. Van Damme rajongóknak kötelező, függetlenül attól, hogy nem fog sosem bekerülni a színész legjobbjai közé. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1613690208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása