[Supernatural Movies]

Will Smith a süllyesztőben? - Bright

2018. május 28. - REMY

Minden tiszteletem a Netflixé, mert bár nem mindig talál célt az, amit kitalálnak, de legalább felvállalják a kockázatosabb projekteket is, és a lesz, ami lesz felfogásban el is készítik. Viszonylag nagy pénzből, merész vállalkozásokat, egyedi ötleteket kínálnak a piacnak, sőt, mi több, képesek akár ezekhez a filmekhez nevesebb színészeket is megnyerni, így David Ayer tavalyi rendezéséhez, a Bright-hoz Will Smith mellett Joel Edgerton, Noomi Rapace és Edgar Ramírez is csatlakozott. A kérdés csupán már csak az, hogy a Bright vajon a bevált, vagy a bukott ötletekhez tartozik?

bright_unit_10265_r3_2040_0.jpg

Olyan világot élünk, ahol az emberek mellett más teremtmények is élnek, egy nyomozó új társat kap: egy orkot. Bár a kapcsolatuk nem alakul valami fényesen, de egy bizonyos csodafegyver felbukkanása olyan helyzetbe helyezi mindkettejüket, hogy csak és kizárólag egymásra számíthatnak…

Nehéz kérdés, mert a film rossz, és óriási a csalódottság. Óriási, mert a Bright-ban több volt, mint amit kaptunk belőle. Ayerék meg szerettek volna teremteni egy olyan világot, ahol különböző teremtmények, mint például a tündék, az orkok, vagy éppen a tündérek is hozzá tartoznak a civilizált világhoz. Ráadásul a főszereplő páros tökéletes alapanyag volt egy fasza, laza és jópofa buddy-cop movie-hoz, amiben repkednek az egysorosok, helyén vannak a szurkálódások és működik a kapcsolat a karakterek között. Mindezek ellenére viszont nem állt össze a recept. Óriásit próbáltak markolni, de lényegében minden kicsúszott az ujjaik közül. Szétszórtan és céltalanul haladt a saját sírja felé a sztori.

Kár érte, de amikor olyan alapvető problémákba ütköznek a készítők, amiket egy kis odafigyeléssel akár ki is lehetett volna küszöbölni, akkor igenis mérges lehet a néző. Nem hiszem, hogy bárki is csodát várt volna a filmtől, de amikor a két órás játékidő lényegében összeollózott jelenetek tömkelege, illetve se a színészek, se a rendező nem tudja, hogy mégis mi a cél, akkor nem is lehet más a végeredmény, mint egy csúfos kudarc.

vlcsnap-2018-05-08-17h55m01s935.png

A Bright ugyanis hiába tudhat magáénak egy jó alapötletet, de se stílusban, se tálalásban, se hangulatban, se semmiben nem képes olyat nyújtani, ami miatt legalább a középszerű szórakozást megkapnánk tőle. Hosszú, üresjáratokkal teli lézengés az egész, amiben mindent meg akartak mutatni, de végül semmit nem láttunk belőle. Ezek után pedig fel lehet tenni a kérdést, hogy vajon van-e értelme folytatni ezt az egészet, vagy sem. Függetlenül attól, hogy már bejelentették a következő részt… 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2513916240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása