[Supernatural Movies]

A tökéletes femme fatale - Terminal

2018. július 01. - Mikesi Tomi

Margot Robbie legújabb filmjét Budapesten forgatta, amihez sikerült az önkéntes száműzetésbe vonult Mike Myerst is visszacsábítania.

terminal3.jpg

A Terminal egy vérbeli neo-noir mozi, megtalálható benne például a magányos, hardboiled férfi karaktere, vagy a femme fatale, viszont a rendező mindegyiken csavar egy kicsit, ami már rögtön az alaphelyzetet izgalmassá teszi. A cselekmény színterét a neonfényekben fürdő budapesti látkép, legtöbbször a Nyugati pályaudvar patinás épülete szolgáltatja, persze a film története és a színészek félreismerhetetlen akcentusa szerint végig a londoni alvilágban járunk. A film ugyan színes, mégis épp olyan fojtogató, bizonytalanságot sugalló látványvilággal rendelkezik, mint a ’40-es évek noir klasszikusai.

Margot Robbie gyakorlatilag a saját hátán cipeli a filmet, főleg, hogy ezúttal produceri feladatokat is ellátott. A jelenléte olyannyira magával ragadó, hogy ha a vásznon van, az ember egy pillanatra sem néz félre, nehogy valami apróságról lemaradjon. A két nagy név rajta kívül Simon Pegg és Mike Myers. Mindketten játszi könnyedséggel keltik életre meglehetősen szélsőséges karaktereiket, akik természetesen valójában nem azok, akiknek elsőre látszanak. Rendkívül szórakoztató még a film bérgyilkos párosa is, Dexter Fletcher és Max Irons alakításában, akik pofátlanul és olykor nevetségesen britek. A film cselekményét gyakorlatilag ez az öt karakter mozgatja előre, méghozzá szünet nélkül, ennyi plot twistet másfél órába még nem sok embernek sikerült összepasszírozni.

terminal.jpg

A rendező, Vaugn Stein már számtalan filmen dolgozott Second Unit Directorként, például a Karib-tenger kalózai-, és a Harry Potter-franchise-on is, de nagyjátékfilmet most először rendezett. Az egyértelmű, hogy elég egyedi vízióval és komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy reméljük, hogy ennél már csak jobb filmeket fog rendezni.

A Terminálnak összegezve három kiemelkedő erénye van: a csodálatos Margot Robbie, a fullasztó és egyedi képi világ és az egymást megállás nélkül követő fordulatok. A film összhatása mindennek ellenére éppen hogy csak felülmúlja egy jobban sikerült egyetemi vizsgafilm színvonalát. A műfaj és Margot Robbie rajongóinak kötelezően ajánlott, mindenki másnak pedig csak saját felelősségre! 7/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr3714084627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása