Közepesen elszállt - Colossal

2017. október 23. - hakos05

Az olyan alkotások miatt is lehet kedvelni a filmművészetet, mint a kritikus kedvenc Tűnj el! Jordan Peele valami egészen bizarr köntösben mesélt a mai kor Amerikájának felszín alatt megbúvó rasszizmusáról. Az egyediség kifizetődő lett, a film a nézők körében is óriási sikert aratott. Aztán ott van a Colossal, melyben megvan a potenciál, hogy annak női párja legyen, azonban csak egy be nem teljesített ígéret maradt.

colossal_300dpi-revised-fin.jpg

Tovább

Hamarosan a mozikban Radcliffe túlélődrámája

Nyerj páros belépőt a film premier előtti díszbemutatójára!

A Wolf Creek - A haláltúra és A fenevad rendezője, Greg McLean, a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütáltatta a Daniel Radcliffe főszereplésével készült túlélődrámáját. A film az Ausztráliában élő izraeli kalandor és író, Yossi Ghinsberg nemzetközi bestseller memoárjából készült, mely a civilizált életre ráunó huszonkét éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében. Olvass tovább, ha szeretnél ott lenni a film premier előtti díszbemutatóján!

17549268_1058198_8432fe0c91e405432c038cf051dba141_wm-01.jpeg

Tovább

Lidércnyomás a mozivásznon – anyám!

2017. október 18. - Lakat Barnabás

A teremből kifele jövet, a film által generált megannyi gondolat közepette eszembe jutott két moziélményem az elmúlt évekből. Nicolas Winding Refn utolsó két munkájának (Csak isten bocsáthat meg, Neon démon) megtekintése közben a vásznon pörgő képek mellett a közönség reakcióját is érdekes volt figyelni. Előbbiről legalább öten sétáltak ki a játékidő derekánál, míg utóbbinál a mellettem kettővel ülő úriember hangos megjegyzésekkel tett tanúbizonyságot arról, hogy egyszerűen képtelen befogadni és értelmezni a látottakat. Darren Aronofsky legújabb művénél is hasonló fogadtatásra számítok, mert biztos vagyok benne, hogy rengetegen jegyet váltanak majd rá, csak azért, mert meg akarják nézni „Jennifer Lawrence új filmjét” Nem kizárt, hogy csalódni fognak. Akik viszont az új Aronofsky filmre ülnek be, azoknak nagyszerű élményben lesz részük.mother.png

Tovább

Kék és arany - Leány gyöngy fülbevalóval

2017. október 17. - hakos05

A Hollandiában, feltehetően 1665-ben keletkezett Leány gyöngy fülbevalóval című festmény rejtélyessége igazi ihletforrás volt Tracy Chevalier számára, aki 1999-re készült el a regényével, melynek címe azonos a képével és annak keletkezési körülményeit boncolgatja. Mondhatni, könnyű dolga volt, hiszen a modellt ülő lányról semmit és magáról a festőről, Jan Vermeerről is igen keveset tudunk. A könyvből aztán Olivia Hetreed készített forgatókönyvet, melyet Peter Webber álmodott (egy másfajta) vászonra  2003-ban, és ha hozzátesszük, hogy öt évvel később színdarab is készült belőle, láthatóvá válnak egy 17. századi festmény korokon és médiumokon való átívelésének lehetőségei.

national004-girl-with-a-pearl-earring-theredlist.jpg

Tovább

Irány a pokol! - Hellraiser-széria

2017. október 15. - REMY

Miután a Sawyer-család, Freddy Krueger, Jason Voorhees, Michael Myers és társaik már évek óta gyilkolták halomra az embereket, megjelent a láthatáron egy bizonyos Clive Barker, aki minden eddiginél véresebb és betegesebb gore-t rakott le az asztalra. Hiába voltak rémálmaid, hiába szartad össze magad a Kristály-tónál, hiába gyűlölted meg a dögszagos texasi világot, Barker univerzuma, a The Hellbound Heart című könyv filmváltozata egészen új élvezeteket nyújtott a horrorrajongóknak. Emiatt pedig a Hellraiser nyugodt szívvel került be a legnagyobb horrorklasszikusok táborába.

h1_2.jpg

Noha a széria, mára már rengeteg (9) epizódot tudhat magáénak, és a színvonal óriási hullámvölgyeket élt meg, de Pinhead és bandája a mai napig szívesen fogadott vendég az éjszaka folyamán a nappaliban. Épp ezért górcső alá is vesszük az egész Hellraiser-franchiset.

Tovább

Hidegen hagy - Hóember

2017. október 12. - Duba Dániel

Tágas belső terek, drága bútorok, biztonságos autók, elegáns irodák, termoszokban gőzölgő kávék. Ez a pasztell színű skandináv élettér néha mégis igen komoly kontrasztban áll a benne élőkkel. Mindenkinek megvannak a maga bűnei és gyarlóságai. Van aki iszik, van aki a szeretteit csalja és van olyan, aki gyilkol. Az északi krimik Svédországában, Dániájában, Norvégiájában senki és semmi sem patyolat tiszta, csak a friss hó, de az is csak addig, míg egy őrült sorozatgyilkos be nem pettyezi azt vörössel. Azt gondolnád, ez pusztán kitaláció, de olvastál ma már újságot? Nem kell sokáig keresgélni, hogy a nemrég valóban megtörtént tengeralattjárós eset emlékeztessen rá, a legvadabb történeteket nem a mozik, hanem az esti hírek szolgáltatják.

hoember_1.jpg

Tovább

Ideje meghalni egy kicsit - Egyenesen át

2017. október 11. - REMY

Vajon mi van a halál után? Jó vagy rossz helyre kerülnek azok, akik távoznak az élők sorából? Kényes, és már hosszú idő óta boncolgatott témával foglalkozik Joel Schumacher (Van élet a Batman-filmeken túl is!) Egyensen át című filmje, ami igazi sztárkavalkáddal próbálta meg egy sajátos stílusban megválaszolni a feltett kérdéseket.

flatliners-poster-2.jpg

Tovább