Az utolshow - Tökéletes hang 3

2018. január 16. - kultúrfaló

A Bardeni Bellák végső fellépése hűen követi az előző két rész már jól bevált sémáját, viszont egy új szereplőnek köszönhetően pukkan a végén.

tokeletes_hang_3_01.jpg

Tovább

Egyedülálló nő megoldaná - SMILF

2018. január 13. - hakos05

Az első gondolat, amely megfogalmazódott bennem még a sorozat első része után az volt, hogy „annyira 2017”! Ha azokat a kulturális termékeket kellene felsorolni, amelyek a mostanában nagyobb visszhangot kapó társadalmi problémákkal foglalkoztak, a Tűnj el! mellett a SMILF volt az a tavalyi évből, amely érett hozzáállásról adott tanúbizonyságot. A 2017-es címke tehát azt is jelenti, hogy ezek az alkotások haladtak is a korral.

tv_smilf2_index1a.jpg

Tovább

Nem nő fel a feladathoz - Kicsinyítés

Paul Safranek (Matt Damon) tipikus kisember, akinek vállát ólomsúlyként nyomják a hétköznapi élet problémái, melyek elől feleségével karöltve most elmenekülhet egy eszméletlen norvég találmány segítségével. A kisemberből még kisebb lesz, pontosan 12 centiméter, a testével együtt viszont a problémák is nemhogy eltörpülnek, hanem teljességgel el is tűnnek, a vagyona pedig a mérettel fordított arányban megnő. Mindezek mellett még a bolygó ökoszisztémájáért is sokat tesz azzal, hogy ezentúl csak körülbelül annyit fogyaszt és szemetel majd, mint egy megtermettebb rovar. Igazi utópia. Vagy mégsem?downsizing-matt-damon-4.jpg

Tovább

Uwe Boll klasszikusok #10 - Darfur

2018. január 08. - REMY

Uwe Boll a Seed című filmjével már megmutatta, hogy képes olyan képsorokkal feltölteni a filmjeit, amik megbotránkoztatják a nézőket. Úgy is mondhatnám, hogy kell egyfajta gyomor hozzájuk, hogy túléljünk bizonyos részeket. 2009-ben pedig egy valós eseményt próbált meg feldolgozni a maga módján, méghozzá egészen vállalhatóan. Ha másra nem is, de legalább arra mindenképpen jó volt, hogy utána olvassak, mi is volt ez a bizonyos darfúri vérengzés.

d1_5.jpg

Tovább

Hiszel még? - X-akták S11E01

2018. január 05. - Duba Dániel

Az X-akták 11. évadával a készítők – az ígéretek szerint – arra vállalkoztak, hogy végleg felfedik előttünk az igazságot. Az igazságot, aminek darabjait már két és fél évtizede rakosgatjuk anélkül, hogy valóban látnánk a teljes képet. De vajon lesz-e létjogosultsága a sorozatnak, ha a legfőbb magja, a mitológiája, vagyis az igazság immáron nem lesz többé odaát? Olvasd tovább, ha te is hinni akarsz!

a-aktak_s11_main.jpg

Tovább

Kávét és csokit! Őrült Stone, avagy 2008 - A patkány éve

2018. január 03. - REMY

Mindig jó érzéssel tölt el, mikor olyan alkotásokra bukkanok, amik bár sosem voltak A-listás filmek, ennek ellenére mégis sokan szeretik őket, de nekem valamiért eddig kimaradtak az életemből. Rutger Hauer Őrült Stoneja pedig pont egy ilyen alkotás, méghozzá a legjobb fajtából!

„Két kávét. Dupla adag cukorral!"

covers_5388.jpg

Tovább