John Scalzi - Vörösingesek

Az űrben senki sem hallja a kacajod

2016. augusztus 23. - Duba Dániel

Valami nagyon nem stimmel az Egyetemes Szövetség zászlóshajóján. A kiugróan magas halálozási arány és a látszólag értelmetlen, megmagyarázhatatlan történések sorozata a józan ész határain is túltesznek. Borgoviai földférgek, jégcápák, szakadatlan tűzharcok idegen fajokkal, öntudatukra ébredt gépek. A Szövetség egy másik hajóján az ilyesmi már rég katasztrófa lenne, súlyos következményeket vonva maga után, a Rettenthetetlenen azonban mindez csupán egy újabb péntek délután.

john_scalzi_vorosingesek_1.JPG

Tovább

A hűséges

Az éhezők viadala árnyékában 3. rész

2016. augusztus 21. - REMY

Továbbra sem tudom végleg elengedni a Beavatott-szériát, azok után sem, hogy a színvonal a béka segge alatt van, ugyanis a történet még mindig tartogat olyan meglepetéseket, amik miatt érdemes – már, ha nagy elvárásaid nincsenek – folytatni az ezer sebből vérző franchise-t. A lázadó végén lévő cliffhanger pedig bizakodásra adott okot, mindhiába…

alle1.jpg

Tovább

Ben-Hur

2016. augusztus 17. - hakos05

Nyakunkon a remake és ha valamikor, akkor most kezdett végképp ciki lenni, hogy ez a filmeposz kimaradt az életemből. Ugyan nem vagyok nagy jóstehetség, de ki merem jelenteni, hogy a 2016-os változat -főleg a mostani műfaji sokszínűség miatt- nem fog akkora lenyomatot hagyni a filmtörténelemben, mint William Wyler 1959-es feldolgozása. A sokféle műfaj alatt azt értem, hogy manapság nincsenek egyértelmű trendek és kevésbé érkeznek olyan filmek, melyek elindítanak egyet. Ha pedig a remake-ekről esik szó, jelen esetben meg kell említeni, hogy az ’59-es Ben-Hur egyrészt könyvadaptáció, másrészt a történet harmadik vászonra vitele.

ben-hur-1-44047_38.jpg

Tovább

Törvényre törve

2016. augusztus 16. - REMY

Az Úszó erőd kritikámban már említettem, hogy Steven Seagal sosem volt a szívem csücske, ám a Törvényre törve című filmje után ez lassacskán úgy tűnik, hogy teljesen megváltozik. Seagal ugyanis badass, az 1991-ben kiadott akciófilmje pedig méltó a legnagyobb akcióhősökéhez, szóval nincs okom a panaszra.

„Tünés a kurva anyátokba!”

tor.jpg

Tovább

A meghívás

The Invitation, 2015

2016. augusztus 12. - Duba Dániel

A nyitó képsorokon Will és barátnője, Kira, egy összejövetelre tartanak kocsival. Mindenki ismeri az ilyet, rég nem látott barátok, öleléssel súlyosbított köszöntések, erőltetett mosoly, kínos találkozás az ex-barátnővel, remélhetőleg kellő mennyiségű pia. “Tudod, hogy nem muszáj mennünk…” hangzanak az együttérző szavak a jobb oldalról, de Will már elfogadta “A meghívás”-t (The Invitation, 2015). A következő pillanatban vészfék és balra kitérés. A férfi kiszáll, a kocsi alatt egy szétzúzott, de lélegző prérifarkas, amint még kapaszkodik ebbe a világba. Will hátramegy, előveszi a csomagtartóból a feszítővasat, és hogy ne szenvedjen, borús tekintettel, valamint két erőteljes suhintással átsegíti a haldokló állatot az öröklétbe. Ők ketten még nem, de mi nézők ekkor már sejtjük, hogy az este további része itt egy visszafordíthatatlanul baljós irányt vett.

3058561-poster-p-1-karyn-kusama-on-finding-the-perfect-team-to-make-the-invitiation-creepy-as-hell.jpg

Tovább

Ash vs Evil Dead

2016. augusztus 09. - hannigabi

Ha mozgóképről beszélünk, akkor két dolog nem mozgatott meg igazán soha: az egyik a horrorok, a másik a sorozatok. Noha, utóbbiból azért a Twin Peaks és a True Detective hatalmas kedvenceim, de ennyi. Aztán 5 napja arra az elhatározásra jutottam, hogy bepróbálok egy mixet és megkukkantok egy horror sorozatot, így találtam rá az Ash vs Evil Dead-re. Nem láttam se az eredeti trilógiát, se a remake-et, így nem tudtam mire számítsak és jól döntöttem-e, hogy erre pazarlom az időmet. Utólag elmondhatom: nagyon-nagyon jól.

Tovább

Szellemirtók

Pozitív csalódás, vegyes érzések

2016. augusztus 07. - Lakat Barnabás

 

Szögezzük le rögtön az elején, hogy az új Szellemirtók korántsem olyan rossz, mint amilyen a híre volt már azelőtt, hogy egyáltalán elkészült volna. Szögezzük le azt is, hogy a trailer, mely kiváltotta az internet birkanépének kollektív felhördülését, az én tetszésemet sem nyerte el maradéktalanul. És végül azt is szögezzük le, hogy nem azért, mert a szellemirtók szerepeit nőkre osztották, hanem mert egyszerűen az egész halál gagyinak tűnt. De láss csodát, a mai világban, amikor a marketing a minden, a marketing az isten, még előfordulhat, hogy a kész termék jobb, mint  a matéria, mely azt eladni volt hivatott.

 

Itt olvashatod korábbi kritikánkat a filmről.

Tovább

Jack McDevitt - Ősi partok

Filmnézés és játék után olvasni is megtanultunk

2016. augusztus 06. - Duba Dániel

Most, hogy lassan közeleg a blog négy éves fennállásának évfordulója, azon mélázom, vajon miféle utakra visz a következő év, mi vár ránk a sarkon túl, milyen lesz a “level five”. Idén bővültünk új tagokkal, megszámlálhatatlan sajtóvetítés áll a hátunk mögött, de legalább ugyanennyi tematikus írás és gamer cikk fűzte tovább korunk lenyomatát ezen a hömpölygő, kollektív óceánban, az internet pici kis szigetcsoportjának tagjaként, itt a blog.hu-n. Ennek az óceánnak a végtelenjét járja a Supernaturalmovies blog, melynek feladata új és régebbi filmek felfedezése, új élmények, új cirkálmányok megosztása, és hogy eljussunk oda, ahova még nem merészkedtünk. A hajónk előtt pedig nemrég egy általunk felfedezetlen, eddig be nem járt vidék kezdett formát ölteni a horizonton. Lakói fura, olykor színes, legtöbb esetben szögletes formát öltő, meglehetősen intelligens lények, a gerincesek törzséből... Na de elég a jópofizásból, könyves írásokra ezentúl legalább havi egyszer számíthattok majd, elsősorban századeleji francia konyhaművészetek, valamint kézműves bőrnyergek megmunkálása témakörben.

Jack McDevitt - Ősi partok

Van valami egészen elképesztő abban, hogy Jack McDevitt regényei milyen hihetetlen gyorsasággal képesek megszerettetni magukat az olvasóval. Az Alex Benedict-sorozat első könyvének, a Született Stratégának kellett ugyan egy jó 50 oldal, hogy megszokjam a rám záporozó bolygó, csillagköd és egyéb égitestekhez köthető neveket és leírásokat, de amit utána adott a könyv, az egy velejéig oldschool, okos és megfelelő tempóban megírt nyomozás története a jövőben, aminek végén egy olyan katarzist kapunk, hogy legszívesebben állva tapsoltam volna a buszon, mikor becsuktam a könyvet. A széria további kötetei pedig egy cseppet sem vettek vissza a fordulatszámból, éppen ezért megvoltak a magam elvárásai a szerző ezen kötetével kapcsolatban is.

jack_mcdevitt_osi_partok.jpg

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu