A legendák legendája - Shadow of the Colossus (PS4)

2018. február 19. - Creativ3Form

Kibújt a Colossus az Árnyékból

A gamerek körében elég ismert az „exkluzív” kifejezés. PS exkluzív…Xbox exkluzív…és talán PC exkluzív, bár ebből van a legkevesebb. Rengeteg olyan játék van, ami csak az egyik vagy a másik konzolra teszi tiszteletét, ezért ha valaki nem rendelkezik mindkét konzollal, akkor néha bizony zseniálisabbnál zseniálisabb címekből marad ki. Persze akadnak felejthető, amolyan tucat címek is köztük, de hála az égnek többségben vannak a gyöngyszemek. Az egyik ilyen, sokak által talán máig a legnagyobbnak tartott gyöngyszeme a Shadow of the Colossus, ami 2005-ben tette tiszteletét a Sony második generációs konzoljára, és mind körítésben mind pedig hangulatában eltért a szokványostól. Pár évvel később PS3-ra készült egy Remastered kiadás, ami javított a játszhatóságon ráadásul szebb is lett az eredeti verziónál. Majd a Bluepoint Games csapata úgy döntött, hogy az Uncharted első három részének kicsinosítása után eme klasszikus címet is feltupírozzák az újgenerációs konzolokra, ráadásul nem is akárhogyan. A Shadow of the Colossus PS4-es változata ugyan is nem egy mezei Remastered lett, hanem egy Remake, amiben az alkotók minden egyes pixelt újra alkottak és újra rajzoltak, ezzel elérvén, hogy a játék olyan formában kerüljön a játékosok elé, ahogy ezelőtt még sohasem.

wp1882915.jpg

Tovább

Liberális utópia? - Itt és most 1x01

2018. február 18. - hakos05

Ismered azt az érzést, amikor hiszel egy eszmében, majd miután szembesülsz annak gyakorlati megvalósulásával, szájtátva, ujjaidat az arcodra tapasztva körülnézel és azt kérdezed magadtól: te jó ég, hogy jutottunk el idáig? Valami ilyesmi érzés fogott el az Itt és most nézése közben is, ám ami lényegesebb, hogy a sorozat főszereplője sem elégedett maradéktalanul azzal, amit család címén létrehozott.

here_and_now_2018_2655.jpg

Tovább

Nyírd ki a főnökeidet! - Mayhem

2018. február 17. - REMY

Belegondoltál már abba, hogy mi lenne, ha eltörlődnének az agyadban azok a falak, amik meggátolják, hogy minden egyes őrültséget megcsinálj, ami csak eszedbe jut a melóhelyeden, vagy igazából bárhol? Mi lenne, ha a főnöködet kinyírnád, a kollégáidat feldarabolnád, vagy szimplán csak szétvernéd az irodádat, leszarva a következményeket? A stresszes élet nem jó, pláne, ha a benned felgyülemlő feszültséget vissza kell tartanod, már ha vissza kell tartanod… A Mayhemben ugyanis nem kell visszatartanod, ha rád jön a Stresszoldó Zombi-kór!

mayhem_94899.jpg

Tovább

Kellett ez nekünk Kincsem? - Valami Amerika 3

2018. február 15. - Creativ3Form

Valami?

A Valami Amerika első része egy jól sikerült próbálkozás volt. Remek színészek, jóféle hangulat, szerethető atmoszféra, kellemes humor…szóval minden megvolt benne, ami miatt egy vígjátékot szeretni lehet. A folytatás ezt egy teljesen más, de talán emiatt egy mégjobban működő irányba vitte el, ami a fentebb felsorolt érvek mellé még odapakolt egy kellemes dallamokkal megáldott, amolyan musicalszerű összképet. Az új karakterek működtek, a kémia erősödött, szóval hozta, amit várni lehetett tőle. Most pedig megérkezett a 3. rész, ami az előzetes alapján egy az első két résznél picit elborultabb dolgokkal kecsegtetett.

01_1.jpg

Tovább

Tiltott titkos szerelmek 8+1 verzióban

2018. február 14. - kultúrfaló

A szerelem nagyszerű érzés, azonban sokszor bonyolult is lehet: előfordulhat, hogy valamiért esetleg nem elfogadott, mint két azonos nemű esetében; vagy ha a pár tagjai között nagyobb korkülönbség van, de olyan is lehet, hogy a házastársainkat csaljuk meg. A szokásos havi filmes listánkra is ezeket a dolgokat körüljáró filmek és sorozatok kerültek.

1111.jpg

Tovább