Nézünk, mint a tévében - Hálózat

2017. szeptember 22. - Fincherista

Howard Beale (Peter Finch) bűnös! Ugyan nem ölt meg senkit, nem tulajdonított el semmit, de elkövette a legnagyobb bűnt, amit egy médiaszereplő elkövethet: hagyta, hogy zuhanjon műsorának nézettsége. Büntetése pedig a nyilvános búcsú. Azonban az agg hírbemondó váratlan húzáshoz folyamodik, élő műsorban közli, hogy a következő héten az ország-világ szeme láttára véget vet életének. A felejtés homályában elveszni készülő karrierje hirtelen száznyolcvan fokos fordulatot vesz, szenzáció, hovatovább a média profétája lesz. A legendás Sidney Lumet (12 dühös ember, Kánikulai délután) az ő példáján keresztül mutatja be a cinizmussal bőségesen átitatott médiakritikáját.

nw1.jpg

Tovább

Van egy páros mozijegyünk, odaadnánk

A Supernatural Movies és a MAFAB közös nyereményjátéka

Megállíthatatlanul robog a Stephen King őrület a mozikban. Egy visszafogott erényekkel rendelkező Setét Torony, és egy kasszarobbantó AZ után jönnek a bejelentések a mester regényeinek további adaptációs lehetőségeiről, mozis és kisképernyős formátumra egyaránt. Legújabb nyereményjátékunk kérdése is Kinghez kapcsolódik, figyeld csak:

pennywise-it-2017-03.jpeg

Tovább

Nézz a szemébe! - Mártírok

2017. szeptember 16. - REMY

A megannyi horrorfilmes listán előkelő helyet elfoglaló, mindmáig az egyik legbrutálisabb horrorként jegyzett Mártírok, közel 1 évtizede, 2008-ban látott napvilágot a filmvásznon. Pascal Laugier filmjét a zsáner rajongói mind a mai napig, igencsak közkedvelt, valamint véres alkotásként tartják számon. No, de vajon tényleg ennyire jó a Mártírok?

mv5bmtuwmdeyodk4of5bml5banbnxkftztcwndq5nzc2na_v1_sy1000_cr0_0_1658_1000_al.jpg

Tovább

A film, amit már egy tucatszor láttál - Amerikai Bérgyilkos

2017. szeptember 14. - Creativ3Form

Ismerősnek tűnsz

CIA-s beépülős, mentsd meg a hazádat, miközben szétrúgsz pár segget  filmet ma már nem túl hálás feladat csinálni tekintve, hogy rengeteg ilyesféle témájú és kaliberű alkotás készült, így mindig benne van az esély, hogy a legújabb fejezet eltűnik a sablonosság mély medrében. Az Amerikai Bérgyilkos az előzetesek alapján ezt a sablonosságot ígérte, de még is volt valami a hangulatában, ami azt sugallta, hogy ügyesen fog bánni a már ismert recepttel, és a 18-as karikának hála bevállalóssabb is lesz az átlagnál.

american_assassin-movie-dylan_obrien-michael_keaton-taylor_kitsch-sanaa_lathan-_21551.jpg

Tovább

9/11 filmes emlékezete

2017. szeptember 11. - hakos05

911-0810911ann1.jpg

Aki elég idős ahhoz, hogy emlékezzen, az azt is tudja, mit csinált aznap, amikor megtudta a hírt: az Egyesült Államokat terrortámadás érte. Szeptember 11-e fogalommá vált, a képzeletbeli idővonalat pedig egy óriási vonal metszette ketté, jelezve, hogy többé már semmi sem lesz ugyanolyan, mint azelőtt volt. Azon a bizonyos keddi napon minden megváltozott, nemcsak társadalompolitikai, hanem kulturális értelemben is. Hollywood, ahogy az lenni szokott, reagált. Nem volt könnyű helyzetben, hiszen egy hatalmas csapást kellett feldolgoznia: háromezer ember halt meg aznap és ekkora veszteséggel nem könnyű hős amerikaiként mutatkozni. Az alábbiakban néhány filmen keresztül mutatom be, hogy miként lehet filmre vinni 9/11-et. Mivel az írás egy témakör bemutatása körül forog, spoilerek előfordulhatnak.

Tovább

Ne szórakozz a kocsimmal! - Monster Trucks

2017. szeptember 09. - REMY

Az elmúlt hónapokban nem igazán futottam bele olyan könnyed és laza családi moziba - még csak hír szintjén sem - ami komolyabban felkeltette volna az érdeklődésemet. Chris Wedge filmje viszont, már csak a címével is elérte, hogy tegyek vele egy próbát. A Monster Trucks ugyanis, ha nem is lesz maradandó klasszikus a jövőben, legalább azt elérte, hogy a bő másfél órás játékideje alatt mosolyogjak és jól érezzem magamat.

monster_truck_poster2_1200_1874_81_s.jpg

Tovább