Like vagy komment, köszcsi - Idegpálya

2016. október 24. - REMY

Felelsz, vagy mersz, avagy az internet pöcegödréből elszabadult lájkvadász, feltűnési viszketegségben szenvedő tinédzserek ámokfutása. Henry Joost és Ariel Schulman egy szórakoztató, ám messze nem tökéletes film keretein belül mutatták be a mai fiatalság egyik legnagyobb problémáját, az interneten való népszerűség kivívásának rögös útját. Nézettség, kommentek, lájkok és megosztások, csak azért, hogy jól aludjon az illető, esetleg némi pénzhez jusson.

nerve1.jpg

Tovább

A Könyvelő - A kirakós játékok kedvelőinek

2016. október 21. - Lakat Barnabás

Eddig úgy vélted, hogy a könyvelők munkája unalmas, szürke és bágyasztó? Hogy aktahegyek között tengetik mindennapjaikat, szemük előtt pedig számok végeláthatatlan sora pörög nap mint nap? Nos, jól gondoltad, mert a könyvelés tényleg nem a világ legizgalmasabb melója, olyannyira nem, hogy a híres Monty Python szkeccsben a képesített könyvelő inkább idomítana oroszlánokat, hogy egy kis színt vigyen az életébe. Christian Wolff (Ben Affleck) viszont máshogy, ám nem kevésbé veszélyes módon dobta fel aktakukac hivatását. Pár rosszfiú aztán meg is lepődik ezen, amikor az öltönyös bürokrata elkeni a szájukat.

the-accountant-movie.jpg

Tovább

Jack Reacher, az eltökélt igazságkereső

2016. október 19. - kultúrfaló

Egy kezet látunk, ahogy töltényeket gyárt, majd egy furgon tűnik fel egy parkolóház egyik kameráján. Egy férfi száll ki, leparkol, majd fegyverével a falhoz lépdel és célba veszi a folyó túlpartján levő embereket. Csak a lélegzését halljuk, miközben keresi az áldozatait. A célkereszt fel-alá mozog, a feszültség egyre nő, ahogyan kiválasztja őket. Hat lövés dörren, öt ember pedig összeesik.

mv5bmta3mje1nde3otzeqtjeqwpwz15bbwu3mda4mdgzodg_v1_sy1000_cr0_0_1593_1000_al.jpg

Tovább

Tornatore remek ajánlata - Senki többet

2016. október 18. - Fincherista

Hogyan különböztethető meg az eredeti kép a másolattól? Egyáltalán másolatnak tekinthető-e a másolat, vagy az is egy, az eredetihez képest kevésbé értékes, ám önmagában is helytálló művészeti alkotás? A kortárs olasz filmművészet (szememben) legkiemelkedőbb alakjának, Giuseppe Tornatorénak a magas kultúrát tisztelő és azt thrillerré alakító Senki többet-je a főhősén (Geoffrey Rush) keresztül felteszi a fentebbi kérdéseket nézőjének, majd egy allegória formájában meg is válaszolja azokat.

la.jpg

Tovább

Hogyan nyerjünk két mozijegyet a reggeli kávénk mellé?

A Supernatural Movies és a Mafab közös nyereményjátéka

2016. október 17. - Supernatural Movies

Az esős hétfő reggelt ellensúlyozandó, a Supernatural Movies egy nyereményjátékot indít, melynek keretében egy szerencsés olvasónk két mozijegyet nyerhet egy szabadon választott 2D-s filmre, bármelyik Cinema City moziba (kivéve Mammut). A mozizáshoz egyetlen kérdésre kell csupán helyesen válaszolni, amely a 2016 október 27-én moziba kerülő, A könyvelő című filmre vonatkozik. További részletek Ben Affleck szigorú  tekintete után.

the_consultant_main.jpg

Tovább

Kaphat-e Tarantino Nobel-díjat?

2016. október 15. - hakos05

A napokban jelentették be, hogy a Nobel-díj legrejtélyesebb kategóriájának díját, az irodalmit, Bob Dylan zenész kapja. Talán nem véletlenül lett elhalasztva egy héttel, hiszen várható volt, hogy erre a hírre különböző reakciók fognak érkezni. Többféle szempontból is meg lehet közelíteni a kérdést, melyből az egyik az irodalom és társművészetek kapcsolatának mibenléte körül mozog, míg a másikban meg lehet vizsgálni, hogy bekövetkezett-e az, ami felé a posztmodern egyébként is közelít: azaz elmosódott-e a határ a népszerű- és a magaskultúra közt. Mindegyik eszmefuttatás végén feltehetjük a következő kérdést: lehet, hogy a legközelebbi irodalmi Nobel-díjat egy forgatókönyvíró, talán épp Tarantino fogja kapni?

nobel-prize.jpg

Tovább

Watchlistről kihúzva #1: Swiss Army Man

2016. október 14. - Supernatural Movies

A megnézendő filmek listája egy rettentő hosszú és gonosz valami. Akárhogy próbálsz faragni belőle hétvégente, vagy este munka után, az csak egyre hosszabb és hosszabb lesz, úgy érzed sosem érhetsz a végére. Mi itt a blogon úgy döntöttünk, hogy szépen lassan elkezdjük ledarálni a rajta lévő filmeket, az élményeket pedig közösen egy új rovat kereteibe foglaljuk. Semmi hosszú elmélkedés, semmi magasröptű fejtegetés, csak darálunk, kíméletlenül.

swiss_army_man.jpg

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu