Vajon tényleg rettegünk még? Amityville - Az ébredés

2017. november 17. - REMY

1979-ben Stuart Rosenberg megrendezte az első Rettegés háza mozit, ami mára már igazi kulthorrorrá vált az évek során a rajongók körében. Mint ahogyan az lenni szokott, itt is jöttek a folytatások, majd 2005-ben a remake is. Az idei esztendőben viszont pont akkorát csavartak az alapanyagon a készítők, amivel megbolygatták az álló vizet, és érdekessé varázsolták a lerágott csontot.

amityville-05-1506019403508_1280w.jpg

Tovább

Welcome to the team - Justice Leauge

2017. november 16. - Creativ3Form

Minden kezdet nehéz

A MARVEL gépezet nagyon régóta robog, és a hosszasan, de még is remekül felépített és bemutatott karakterek első közös akciója, A Bosszúállók egy fantasztikusan jól működő film volt. A megszokott és megszeretett karakterek remekül működtek közösen a vásznon, és mind stílusában, mind akcióiban, mind színészi alakításaiban egy felüdülés volt a képregény filmek világában. És az a mai napig. A DC viszont letért erről a jól bejáratott útról. Mivel hatalmas lemaradásuk volt a MARVEL filmekkel szemben, ők nem húzták az időt az Igazság Ligája karaktereinek a külön filmes bemutatásával, hanem szinte azonnal összeboronálták őket a csapatba, és hagyták, had jöjjön, aminek jönnie kell.

maxresdefault_12.jpg

Tovább

Uwe Boll klasszikusok #9 - Seed

2017. november 12. - REMY

Uwe Boll és a slasher? Miért ne. A német rendező jónak látta összegyúrni a Jason Voorhees, Michael Myers, Bőrpofa és a Baltás gyilkos négyest, hogy megalkossa Max Seed-et, a szintén maszkos, kíméletlen sorozatgyilkost. Az ötlet jónak bizonyult, ugyanis Uwe Boll egy meglepően nagy potenciállal bíró slasher-horrort gyúrt össze a rendelkezésére álló eszközökből.

seed2d.jpg

Tovább

A krimi királynőjének műhelytitkai

2017. november 08. - kultúrfaló

Aki egyetlen írását is elolvasta már a krimi királynőjének, az valószínűleg elmerengett azon, hogy Christie hogyan tudott ilyen frappáns történeteket kitalálni. Most végre eljött a pillanat, mikor betekintést nyerhetünk az írónő jegyzetfüzeteibe, John Curran ír könyvtárosnak köszönhetően, akinek a világon egyedüliként Matthew Prichard (Agatha Christie unokája) megengedte, hogy feldolgozza nagymamája jegyzetfüzeteit.

ac.jpg

Tovább

First girl is the final girl - Boldog halálnapot!

2017. november 07. - Lakat Barnabás

Reggel felriadsz a telefonod idegesítő csengőhangjára, ami fejszeként hasít bele a fejedbe, ami egyébként is majd szétreped, mert előző este csúnyán felöntöttél a garatra. Már bánod a dolgot, és nem csak a rosszullét miatt, hanem azért is, mert valaki olyannak az ágyában találod magad, akinél normál állapotodban a legkevésbé sem szeretted volna eltölteni az éjszakát. Legalábbis ekkor még így gondolod. Nagy nehezen beleveted magad a napi ügyes-bajos, általad roppant fontosnak tartott teendőidbe, melyeknek láncolata lassan elvezet a következő partiig, amin aztán majd megint jól szétcsaphatod magad, hiszen másból sem áll az életed. Pedig valaki még figyelmeztetett is pár órával ezelőtt, hogy ennek a léha életvitelnek nem lesz jó vége. De te szarsz rá, hagyod, hogy az események, amikről azt hiszed, hogy te irányítod őket - hiszen te mindig olyan rohadt magabiztos vagy és ura a helyzetnek - , magukkal ragadjanak. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy valami más is magával ragad. Egy fekete kesztyűs kéz. A kéz, ami egy maszkos vadállathoz tartozik, aki a következő pillanatban már beléd is vágja a másik kezében szorongatott méretes pengét. Még gyorsan számot vetnél eddigi életeddel, de már késő,happy_death_day_still_2.jpg

Tovább

Megy a gőzős, megy a gőzös, meg egy hulla - Gyilkosság az Orient expresszen

2017. november 06. - kultúrfaló

Agatha Christie egyik legnépszerűbb, leghíresebb és legrafináltabb klasszikusa nem is kerülhetett volna jobb kezekbe, mint egy ízig-vérig angol rendező, Kenneth Branaghéba. Szinte minden megvan benne, amire egy vérbeli krimirajongó vágyik: véres gyilkosság, zárt helyszín, rengeteg lehetséges elkövető és egy nagyszerű nyomozó. Azonban a film végén felállva mégis lehet némi hiányérzetünk.

oe.jpg

Tovább